GENESIS SCHITTERT OP STARS RALLYE TÉLÉVIE

  • Genesis GV60 Magma Concept maakt zijn debuut op de weg tijdens een liefdadigheidsevenement, bestuurd door Vanina Ickx
  • Belgisch Olympisch sprinter Kevin Borlée gaat de weg op in de unieke G70 Track Taxi
  • Populair celebrity-evenement steunt kinderen die lijden aan kanker en leukemie en zamelt geld in voor de non-profitorganisatie Ohana

Brussel, België, 15. Oktober 2024: Genesis’ GV60 Magma Concept maakte dit weekend een exclusieve publieke verschijning op Stars Rallye Télévie 2024, ter ondersteuning van het Belgische liefdadigheidsevenement voor kinderen.

Tijdens de Rallye werd de GV60 Magma Concept vakkundig genavigeerd op de Belgische plattelandsroute door Vanina Ickx, autocoureur en dochter van Genesis Brand Partner en zesvoudig Le Mans-winnares Jacky Ickx. Het evenement markeerde het eerste publieke optreden van de GV60 Magma Concept na zijn wereldwijde dynamische debuut op Goodwood Festival of Speed 2024.

De op de Nürburgring gebaseerde G70 Track Taxi maakte ook zijn eerste verschijning op de weg, een pauze nemend van zijn gebruikelijke taken op het Genesis Track Taxi Nordschleife-programma, bestuurd door de gepensioneerde Belgische Olympische atleet Kevin Borlée.

De Stars Rallye Télévie is een jaarlijkse wegrally georganiseerd door Ohana, in samenwerking met de Belgische televisiezender RTL TVI, die geld inzamelt voor onderzoek naar kinderkanker en leukemie. Het evenement biedt kinderen die strijden tegen kanker ook de kans om te genieten van een rit met een Belgische beroemdheid en onderweg een exclusief voertuig te ervaren.

De route van dit jaar begon op 12 oktoberÞ bij de La Ferme de St Jean in Waterloo, die de deelnemers naar de Franse grens leidt voor een stop bij Viticole Chant D’Eole, en een lus van een uur voortzet door de nabijgelegen dorpen. De laatste controlepost bij Drive City in Waterloo was een laatste kans om de ongelooflijke auto’s, sfeer en ervaring van de dag in je op te nemen.

Joerg Poggenpohl, hoofd marketing en PR bij Genesis Motor Europe, zei over de aanwezigheid van Genesis op het evenement: “Het was een voorrecht om deel uit te maken van het Stars Rallye Télévie-evenement en het inspirerende werk van de liefdadigheidsinstelling voor kinderen met kanker en leukemie te ondersteunen. Door geld in te zamelen voor een fantastisch doel en deze twee unieke auto’s voor het eerst op de openbare weg te zien, was dit een dag om nooit te vergeten, en we willen Kevin en Vanina bedanken voor het verzorgen van de rijtaken.”

Over GV60 Magma

De GV60 Magma tilt het ontwerp en de prestaties van de bestaande Genesis GV60 – het eerste speciale elektrische model van het merk – naar een hoger niveau met verbeterde batterij- en motortechnologie, samen met een uitgebreid bijgewerkt chassis, aerodynamica en thermodynamica.

Om de stabiliteit tijdens sportief rijden te verbeteren, is de auto verbreed en verlaagd, waardoor hij een dynamischere houding heeft en een lager zwaartepunt mogelijk maakt. GV60 Magma zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2025 in productie gaan. De volledige details van de productiespecificaties worden volgend jaar onthuld.

Over G70 Track Taxi Genesis

lanceerde in juni 2024 op de beroemde Nürburgring het Genesis Track Taxi Nordschleife-programma, waarbij passagiersritten aan het publiek worden aangeboden op een van ’s werelds meest complexe en opwindende racecircuits. De G70 Track Taxi is een 3,3-liter model met wereldwijde specificaties dat profiteert van spooraanpassingen, waaronder verbeterde ophanging, verbeterde remkoeling en opgewaardeerde oliekoelers.

Michelin heeft ook premium Pilot Sport 4S gespecialiseerde sportbanden geleverd, die ongeëvenaarde prestaties garanderen in alle weersomstandigheden. De G70 Track Taxi is ontwikkeld in samenwerking met het Hyundai Motor Europe Technical Centre (HMETC) in Rüsselsheim, dat fungeert als de hub voor de ontwikkeling van Europese autoprestaties en duurzaamheid van Genesis.

Ga voor meer informatie naar www.genesis.com.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait