“GTV Telecom” een wereldspeler.

“Gran Turismo Veloce” is binnen de autoliefhebbers community een begrip.  En al staat de “GTV “in “GTV Telecom” voor: General Telecom Verbrugghe, het is er toch mee verbonden. Maar daarover later meer, eerst waren we te gast in het “hoofdkwartier” van het  dynamische familie bedrijf   in Harelbeke.

Een eerste blik in de showroom & ontvangstruimte en je weet meteen, het aanbod van deze mensen is groot en gespecialiseerd.

MERVILDE P

Alles begon in de jaren ’70 een beetje verderop in Wakken. Daar in de ouderlijke garage kreeg de “Papa” van zijn vader de ouderlijke raad “ Kijk  niet naar de garage maar denk aan een nieuw bedrijf waar je zelf de baas kunt zijn”. De wijze raad in acht genomen koos onze man ervoor de radio communicatiewereld te gaan verkennen, gezien zijn uitgesproken interesse in elektronica. Niet veel later zouden de meeste vrije radiostations , toen een hype” met zenders en andere apparatuur  van “GTV” in de ether zijn en zo groeide het bedrijf  stap voor stap. Van Wielsbeke over “Risquons tous”  waar het specialiseerde op de “CB” , waar nu nog heel wat vrachtwagens en ander werktuigen mee  zijn uitgerust en die op dat moment zeer gewild waren. Ook nu nog een prima manier om communicatie te onderhouden. Telecom werd en word steeds belangrijker  en ook de eerste GSM’s vonden via GTV hun weg naar de  diverse klant.

Sedert 1982 in Harelbeke is het bedrijf van de “Verbrugghe’s” ondertussen uitgegroeid tot een specialisten bedrijf die met zijn 40+ medewerkers zowat  op alle vragen i.v.m. tele & radio communicatie, veiligheidsbeheer, IT cloud applicaties , internet en telecom voor de “”B to B” een antwoord kan bieden.

 

In de eerste instantie kun je er terecht voor telefooncentrales. Telefonie en  videofonie kregen sedert “Corona” een nog belangrijkere  taak. Van zeer “basic” voor de dokterspraktijk, advocaten kantoor en dergelijke tot het grootste bedrijf, waar ook gecompliceerde vragen perfect beantwoord worden. Hun eigen team komt ter plaatse en bestudeerd alle problemen terwijl in hun ateliers, specialisten de oplossing uitwerken. Camera toezicht , bewaking. Vast of draadloze toestellen , Wi-Fi integratie, VoIP en SIP systemen, via smartphone of Gsm. Van deze laatste viel ons een speciaal aanbod op voor de “ouderen”, grote knoppen , leesbare cijfers   vast of draagbaar met veiligheidsalarm, kortom weeral specialistenwerk.

 

 

 

 

Wie heeft in zijn jeugd niet gespeeld met een “talkie-walkie”  en ongewild meegeluisterd met de communicatie met derden. Bij GTV niets van dit maar wel de meest professionele systemen op gebied van “Walkie-talkies” . Je kunt ze huren voor tijdelijke events , je kunt ze natuurlijk ook aankopen en hier ook weer de service die je mag verwachten, veel info op de website. In zowat alle situaties kunnen “Walkies” de ideale communicatietool zijn , bouwwerf, torenkraan, havengebied of events…

MERVILDE P

Ook in de wereld van de jacht is er nood aan verbinding en kun je op aangepast materiaal beroep doen.

Een ander aspect die bij ons autoliefhebbers natuurlijk het meest interesse opwekt zijn  de “automotive “ mogelijkheden . We willen hier niet te technisch, worden daarvoor verwijzen we graag naar de “specialisten ter plaatse”. Maar als we namen mogen noemen. In de rallywereld is bv. ene Thierry Neuville die gebruik maakt van de “zero noise” communicatie in zijn rallywagen. Op het circuit gebruiken dan weer verschillende teams (o.a. Anthony Kumpen) de communicatiemiddelen in wagens en pits. Ook het “Innoptus Solar Team” is bijvoorbeeld een van de gebruikers van diverse communicatiesystemen. Tijdens ons bezoek was het GTV team bv. ook bezig met de communicatie van de Brusselse politie. De motorhelmen van de verkeerspolitie werden er namelijk ook mee uitgerust. Daarmee is er nog een “GTV”- tak  die we moeten aansnijden. Want niet alleen verkoop , verhuur en ontwikkeling kunnen in huis. Ook voor installatie kun je in het ruime servicecenter en magazijn terecht.

 

En zoals onze wielercommentator bij uitstek, “José Decauwer” ons voorhoudt zijn drie dingen belangrijk in de koers “Blijven eten en drinken en vooral communiceren” en dat valt hier ook niet in dovemans oren. GTV is namelijk een “wereldspeler” in het wielrennen. Zowat alle “Worldtour” en andere ploegen vinden de weg naar Harelbeke om hun wagens te laten uitrustten met de nodige apparatuur om de “oortjes” , tv en radioverbindingen etc. optimaal te laten functioneren en installeren. Op het moment van ons bezoek waren bv. : EF Education  Caddilac’s op bezoek en werd ook aan en  Skoda van “Jumbo Visma” de nodige apparatuur ingebouwd. Kleine anecdote voor deze specialisatie werd de eerste aanzet “lang geleden” gegeven door ene Johan Musseeuw die in Japan renners had zien rijden met mini “walkie talkies” en dat ook wel zag zitten. Ondertussen zijn ze de “oortjes” niet meer weg te denken. Een specialiteit alweer van GTV.

 

Tenslotte terugkomend op de ”GTV” in GTV telecom. De familie is algemeen bekend als autoliefhebbers en bij het prille begin reed de papa, jawel, met een Alfa Romeo GTV. Need, we say more?  Passie en beroepsernst vinden elkaar.

Alain Mervilde.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait