Zoute GP. 2024. Alain Mervilde

Als alles meezit, waait er een nieuwe wind langs de Noordzee voor de Zoute Grand Prix. Met deze editie willen de nieuwe eigenaars het event weer de “luister en grandeur” geven van de vorige jaren maar ook weer meer open voor de inwoners, bezoekers en toeschouwers . Benieuwd of dat zal lukken.  Dankzij de tussenkomst van ene Marc Coucke, werd de organisatie in extremis gered van het bankroet en in overleg met het gemeentebestuur werd een nieuwe weg ingereden die de hele gemeente en zijn bewoners ten goede zal komen, want voor het toerisme in Knokke is dit event een grote zuurstofboost, met zijn honderden deelnemers en duizenden kijkers die de badstad aandoen.  Wij hopen alvast dat het opzet lukt en dat we nog vele jaren kunnen genieten van de Zoute GP.

Het gemeentebestuur en de  nieuwe CEO zitten voor de Zoute GP “nieuwe stijl” op dezelfde lijn. We wensen ze alvast veel succes.

Wat dit jaar betreft moest alles natuurlijk “vlug vlug” op poten gezet worden maar toch is dat donderdagmorgen niet echt te merken de halle. Opgetrokken op het strand is die weer gevuld met opmerkelijke primeurs en supercars van diverse merken, Bonhams stelt een  schatkamer aan blinkende bolides voor in de veilinghal en buiten is de scruteenering in volle gang onder ruime publieke belangstelling en een stralend zonnetje. Alles voorhanden om er een mooi weekend van te maken.

Na de openingstoespraken en gebruikelijke fotosessie trokken we het “Strandpaviljoen” in om kennis te maken met de verschillende stands  van de prestigemerken en autojuwelen die Bonhams zondag op de veiling brengt. Hierbij onze impressies van de show.

Twee schitterende Europese primeurs met de Rimac Nevara “time attack edition” zonder meer de snelste van het pack en de Polestar Concept BST waar we in een ander stuk ruim op inspelen. Andere Europrimeurs zijn de Lamborghini Urus SE en de Bentley Flying Spur. Bij Aston Martin stond dan weer de “Valiant” te schitteren. pech voor jou alle 38 te produceren exemplaren zijn reeds verkocht. Zo wist mevr. Loix ons te meldden.

 

Op de stand van Landrover een nieuwe versie van de Defender voor wie stoer wil doen, wij zijn fan. iets bescheidener in omvang maar ook bijzonder aantrekkelijk is de nieuwe A290 van Alpine of de sportieve versie van de nieuwe Renault R5. De kleurstelling is perfect voor mijn madam gezien haar “FCB” voorkeuren maar geef mij dan maar de Alpine A11o R in dezelfde kleuren.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Voor Porsche, Mercedes en Audi kunnen we u doorverwijzen naar de artikels elders op onze site en de beelden in de Galerij. Ook bij Bentley en Rolls enkele bijzondere bolides die alle aandacht verdienen en bij Ferrari enkele juwelen zoals de 12 Cilindri die al de Hall of fame kunnen vervoegen voor ze ooit een km. reden.

Kunnen we nog een kijkje nemen bij Mc Laren en Bugatti en Maserati waar de MC20 en een Folgore het mooie weer maken0. Samengevat je kunt hier wel een poosje likkebaarden bij deze overdosis pk’s en luxe, maar dat is nu net wat we graag hebben. De  eerste prijs geven wij deze keer aan de Europese primeur van Polestar. De BST6 is wat mij betreft productierijp, mooie verhoudingen en sportieve lijnen waar wij van houden.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait