De 1000 Miglia 2025 start op 17 juni vanuit Brescia

Vijf dagen racen van 17 tot 21 juni en een achtvormige baan, net als in de epische vooroorlogse edities

Brescia, 3 oktober 2024 – De Miglia 1000 zorgt opnieuw voor een verrassing en laat zich voor de 43ste editie van zijn re-enactment inspireren door de meest afgelegen en fascinerende bladzijden van zijn geschiedenis.

Na het succes van de route tegen de klok in van vorig jaar, zal de Red Arrow voor de editie van 2025, gepland van dinsdag 17 tot en met zaterdag 21 juni, terugkeren om de legendarische vooroorlogse races te volgen, op een “achtvormige” route zoals die van de eerste 12 edities van de 1000 Miglia-snelheidsrace. Het vijfdaagse raceformat is voor het derde achtereenvolgende jaar bevestigd.

Op dinsdag 17 juni rijden de meer dan 400 auto’s die tot de race zijn toegelaten door Desenzano, Sirmione, Verona, Bovolone en Ferrara, voordat ze de dag eindigen in San Lazzaro di Savena, in de metropool Bologna. Op dag twee zullen de bemanningen de Raticosa- en Futa-passen aanpakken, in de voetsporen van de coureurs van de jaren 1930, toen dat stuk, een van de meest veeleisende van de race, werd aangepakt in het eerste deel van de route. Na het passeren van Prato en Siena gaan de auto’s richting Rome voordat ze weer naar het noorden gaan.

Na de ommekeer in Rome zal de Rode Pijl in Orvieto, Foiano della Chiana, Arezzo en San Sepolcro zijn; de terugkeer naar San Marino gaat vooraf aan de aankomst van de derde etappe in Cervia-Milano Marittima. Op de vierde dag doorkruist de mooiste race ter wereld heel Italië van oost naar west: na vertrek vanuit Cervia zal de 1000 Miglia 2025 Forlì aandoen voordat hij de Apennijnen oversteekt naar Empoli, waar de stijgende route de afdalingsroute van twee dagen eerder zal kruisen, richting Rome. Als u westwaarts blijft, bereikt de Rode Pijl Pontedera en vervolgens de Tyrrheense kust met de doorgang door de Italiaanse Marine Academie in Livorno; de klim gaat verder via Viareggio en de Cisa-pas om de voorlaatste etappe in Parma af te sluiten.

Op de laatste dag eindigen de bemanningen de race waar het allemaal begon: na vijf dagen en iets meer dan 1000 mijl zal de aankomstparade de coureurs moe maar voldaan verwelkomen op de helling van de Viale Venezia in Brescia.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait