Formule 1. Peter Nygaard (uitgeverij Lannoo)

 

Formule 1,  Achter de schermen en op het circuit. Van Fangio en Senna tot Max Verstappen

 

Formule 1 is populairder dan ooit. De racekalender breidt zich elk jaar uit, meer toeschouwers trekken naar de Formule 1-circuits en steeds meer mensen zitten aan hun scherm gekluisterd om elke bocht, elke versnelling en elk inhaalmanoeuvre te volgen.

Maar Formule 1 is veel meer dan wat er op tv te zien is. Het is het werk van de monteurs die vechten voor een fractie van een seconde bij een pitstop, het zijn de enorme ontwikkelingsafdelingen die werken om iemand te vinden die kan winnen, het is een commercieel circus dat vermaakt en imponeert.

Zelf zijn we nogal fan van de jaren, toen onze eigenste Thierry Boutsen  en ene legendarische, voor mij de beste formule 1 rijder aller tijden, Ayrton Senna rond reden. Ook hij komt in dit lijvige boek uitgebreid aan bod. Alleen al voor dit hoofdstuk zou ik het boek al in mijn bibliotheek willen opnemen. Het zijn echt prachtige beelden en sprekende teksten. Die ons doen weg mijmeren naar memories van een perslunch waar we met de kampioen aan tafel zaten.

 

In dit boek neemt de ervaren Formule 1-journalist en -fotograaf Peter Nygaard de lezer mee achter de schermen en ontvouwt hij het verhaal van de grootste coureurs, de wildste drama’s en de voortdurende evolutie. Verteld in verbluffende beelden en woorden van de mensen die erbij waren, in de auto, op de pits of rond het circuit. Met een uitgebreid hoofdstuk over de heersend wereldkampioen Max Verstappen.

Formule 1

Achter de schermen en op het circuit. Van Fangio en Senna tot Max Verstappen

Peter Nygaard

272 pagina’s | Gebonden | € 55,-

EAN 978 94 014 1223 0

 

www.lannoo.com

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait