Lone Star Le Mans: Een moeilijke start van het seizoen voor Team Peugeot TotalEnergies in Texas

Lone Star Le Mans: Een moeilijke start van het seizoen voor

Team Peugeot TotalEnergies in Texas

 

 

  • De #93 PEUGEOT 9X8 behaalde de 12e plaats, terwijl de #94 zijn eerste uitvalbeurt boekte sinds zijn aankomst in het Wereldkampioenschap
  • Team Peugeot TotalEnergies ontdekte het Circuit of the Americas en de extreme omstandigheden van Texas met meer dan 50°C op het circuit
  • Team Peugeot TotalEnergies kijkt al vooruit naar Japan en de zevende ronde van het seizoen over twee weken

    , Lone Star Le Mans (6 uur van COTA), lachte Team Peugeot TotalEnergies niet toe. Ondanks opnieuw een daverende start van Nico Müller (#93 PEUGEOT 9X8) die bij de start vijf plaatsen had gewonnen en tijdens zijn dubbele stint in de top tien was gebleven, moest het Franse team genoegen nemen met de 12e plaatse Aan het einde van de zes uur durende race, die plaatsvond voor 65.069 toeschouwers.

    Het lot was opnieuw hard voor de #94 PEUGEOT 9X8 met contact bij de start en een lekke band aan de linkerachterzijde, en vervolgens een drive-through halverwege de race. Ten slotte was een storing van het hybridesysteem twee uur voor het einde de oorzaak van de eerste pensionering van een PEUGEOT 9X8 uit 2024 dit seizoen. Het was de eerste uitvalbeurt voor de #94 sinds zijn debuut in het wereldkampioenschap.

    “Een heel moeilijke race”, vatte Olivier Jansonnie, technisch directeur van Peugeot Sport, samen. “Er is niet veel positiefs, afgezien van de kwalificatie waar we Hyperpole met 2/100ste van een seconde misten en de start van de race van de #93. We misten toen snelheid en misschien hebben we niet de beste bandenkeuzes gemaakt. Ik wil hulde brengen aan al het werk dat het team heeft verricht tijdens het testen en de race. »

Het team kijkt alvast vooruit naar Japan en de 6 uur van Fuji, die over twee weken plaatsvindt.

Jean-Marc Finot, Senior VP van Stellantis Motorsport:
“We hebben met slechts één auto geracet, omdat de #94 snel uit het gevecht werd gehaald voordat hij een technisch probleem ondervond dat nog moet worden geanalyseerd.
De #93 had een goede start van de race gemaakt toen hij opschoof naar de zesde plaats, maar daarna ontbrak het aan snelheid toen we er niet in slaagden de banden in het juiste bedieningsvenster te plaatsen. We moeten blijven werken om in de top-10 te komen en te mikken op de top-5.

Nico Müller (#93 PEUGEOT 9X8):

“Het was een ingewikkelde race qua pure snelheid, vooral toen het erg warm was. Aan het einde van de race waren we iets beter. Het ontbrak ons aan prestaties.

Stoffel Vandoorne (#94 PEUGEOT 9X8):

“Een moeilijke start met contact in de eerste ronde en een lekke band linksachter. We maakten een paar fouten met de banden voor mijn eerste stint, het was beter in mijn tweede stint, maar we lagen ver achter. We waren nooit in het gevecht, het is een weekend om snel te vergeten. »

 

 

Al het Peugeot Sport nieuws

Vind al het laatste nieuws van Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en op zijn platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport officieel

Bekijk de video’s van Austin op Youtube: https://www.youtube.com/watch?v=4SFiFuUnnwI

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait