Stoffel Vandoorne en Jake Hughes rijden in Formula E Seizoen 11 voor Maserati MSG Racing

– Nu alle ogen gericht zijn op Seizoen 11 van het FIA Formula E World Championship, is Maserati MSG Racing verheugd om Stoffel Vandoorne en Jake Hughes te verwelkomen in het team.

 

Als wereldkampioen van Seizoen 8 begint Stoffel aan zijn zevende jaar in de volledig elektrische raceklasse, terwijl Jake start met zijn derde seizoen. Sinds zijn debuut bij McLaren in Seizoen 9, wordt hij beschouwd als een van de grootste jonge talenten op de startgrid.

 

Stoffel en Jake vormen een van de sterkste rijdersduo’s van het huidige Gen3-tijdperk in de Formula E, door bewezen ervaring met race-overwinningen te combineren met vastberadenheid, in een belangrijk seizoen waarin de nieuwe generatie van de elektrische racewagen, de Gen3 Evo, debuteert.

 

Sinds hij zich na twee seizoenen met McLaren in de Formule 1 aansloot bij de Formule E-grid, heeft Stoffel een reputatie opgebouwd als een van de sterkste coureurs van de serie, door in seizoen 2021/’22 met Mercedes-EQ op dominante wijze de WK-titel op zijn naam te zetten.

 

Met drie zeges, 16 podiumplekken en acht pole positions, is de Belg niet alleen een gelauwerde winnaar van races, maar weet hij ook te overtuigen tijdens de kwalificaties. Binnen Maserati MSG Racing krijgt hij een leidende rol bij de voorbereidingen op het nieuwe seizoen.

 

Hij wordt vergezeld door Jake, die in Seizoen 9 een van de meest indrukwekkende rookie-seizoenen uit de geschiedenis van de Formula E liet zien. De Britse coureur wist al bij zijn derde race in de serie de pole position veilig te stellen.

 

Sindsdien heeft Jake vier keer aan kop gestaan in de kwalificaties en wist hij in Seizoen 10 al zijn eerste podiumplaats in de Formula E te halen door als tweede te finishen tijdens de Shanghai E-Prix 2024.

 

Met zijn rol als officiële reservecoureur bij Maserati MSG Racing in Seizoen 7, toen het team nog reed in de kleuren van Venturi Racing, is Jake een bekend gezicht dat terugkeert op natuurlijke wijze voor Seizoen 11.

 

Stoffel en Jake hebben samen hun eerste optreden met Maserati MSG Racing tijdens de belangrijke testweek voorafgaande aan het seizoen, op Circuit Ricardo Tormo in Valencia van 4 t/m 7 november 2024.

 

Het duo reist vervolgens af naar São Paulo, Brazilië, voor de openingsrace van Seizoen 11 op 7 december 2024, de aftrap van het nieuwe seizoen dat bestaat uit een recordaantal van 17 races.

 

Na afloop van Seizoen 10 wil Maserati MSG Racing zijn uitdrukkelijke dank betuigen aan Maximilian Günther en Jehan Daruvala voor hun enorme bijdrage die zij aan het team hebben geleverd. Wij wensen ze alle geluk bij hun toekomstige inspanningen.

 

Stoffel Vandoorne, Coureur, Maserati MSG Racing

“Ik ben erg blij dat ik volgend seizoen deel mag uitmaken van Maserati MSG Racing en ik ben er trots op om geassocieerd te worden met de iconische naam die Maserati binnen de racewereld is. Ik kijk er zeer naar uit om onderdeel te zijn van het team – hoewel ik niet eerder direct met de collega’s heb samengewerkt, ken ik het team goed, zowel uit mijn tijd bij DS Penske als uit mijn periode bij Mercedes toen we de aandrijflijn deelden met Venturi. Het is een fantastische groep mensen en ik kijk er zeer naar uit om met ze samen te werken en vooruitgang te boeken. Hopelijk hebben we veel succes en kunnen we samen vechten voor overwinningen en het kampioenschap.”

 

Jake Hughes, Coureur, Maserati MSG Racing

“Ik ben echt zielsgelukkig om deel uit te kunnen maken van Maserati MSG Racing. Het succes dat het team heeft gehad, als een van de grondleggers van de Formula E, spreekt voor zich. Op persoonlijk niveau heb ik eerder met het team samengewerkt, dus ik ken de leden goed en ik kijk er zeer naar uit om terug te keren. Ik weet dat het seizoen pas net ten einde is, maar ik kan haast niet wachten om het hoofdkwartier in Monaco te betreden, om met de engineers samen aan de slag te kunnen, de simulator te leren kennen en ons voor te bereiden op Seizoen 11. Dit is het begin van een nieuw hoofdstuk in mijn carrière, en ik weet dat het beste nog moet komen.”

 

José M Aznar, Team Principal & Managing Partner, Maserati MSG Racing

“Met de introductie van de Gen3 Evo, vormt Seizoen 11 een nieuw tijdperk voor de Formula E, en we zijn verheugd dat we Stoffel en Jake binnen het team mogen verwelkomen voor het nieuwe seizoen. Sinds hij in 2018 in de Formula E kwam, om in Seizoen 8 tot wereldkampioen te worden bekroond, is Stoffel ongetwijfeld een van de beste coureurs in het huidige startveld. Met zijn snelheid en ervaring speelt hij een belangrijke rol bij onze toekomstige ontwikkeling en groei. Door ook Jake aan ons te verbinden, vertrouwen we erop dat we een van de sterkste rijdersduo’s op de grid van 2025 hebben. Jake was onze reservecoureur in Seizoen 7 en in die periode heeft hij, met zijn gedrevenheid om te leren en honger om het team vooruit te helpen, grote indruk op ons gemaakt. Sinds zijn racedebuut bij McLaren in Seizoen 9, bleef hij indrukwekkend presteren. Nu we hem kunnen verwelkomen binnen het team, voelt dat toch een beetje als thuiskomen. Het is geweldig om hem weer terug te hebben in de garage. Voor de Gen3Evo hebben we een goede basis voor een sterk seizoen en het is ons doel om voor in het veld mee te kunnen vechten. We zijn ervan overtuigd daarin te slagen.”

 

Giovanni Tommaso Sgro, Hoofd van Maserati Corse

“We zijn blij om Stoffel en Jake voor Seizoen 11 en daarna te kunnen verwelkomen in de Maserati-familie. Het nieuws van de komst van twee nieuwe coureurs geeft ongetwijfeld een boost bij het hele team, waarvan ik zeker weet dat ze niet kunnen wachten om na de zomerstop terug te keren naar het circuit en het beste te maken van een nieuwe uitdaging. Het wordt het derde jaar voor Maserati in de Formula E, en na twee intense jaren vol voldoening en gedenkwaardige momenten voor de groei van het merk op het circuit, kijken we uit naar dit nieuwe avontuur, met twee coureurs die zo getalenteerd zijn als Stoffel en Jake en die hun naam inmiddels gevestigd hebben in de belangrijkste categorieën van de autosport. Ik kijk er bijzonder naar uit om ze aan het einde van dit jaar in actie te kunnen zien, tijdens de tests voorafgaand aan het nieuwe seizoen in Valencia. Na afloop van een intens Seizoen 10, wil Maserati ook zijn welgemeende dank betuigen aan Max en Jehan voor hun geweldige passie en toewijding naar het team. In de afgelopen twee jaar heeft Max ons enkele van de belangrijkste momenten in Maserati’s modern geschiedenis op het circuit geleverd: met zijn zege in Jakarta vorig seizoen, was hij de eerste coureur sinds Juan Manuel Fangio die met een single-seater van Maserati op de hoogste trede van het podium finishte. Dit jaar won hij in Tokyo en behaalde hij het podium bij de thuisraces van de Drietan, in Rome en Misano … Deze herinneringen zijn vereeuwigd in de geschiedenis van het merk op het circuit en we zijn bijzonder trots op deze resultaten.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait