Lancia neemt deel aan 1000 Miglia 2024 van Brescia naar Turijn

De 1000 Miglia 2024 is vandaag begonnen met de etappe Brescia-Turijn. Meer dan 400 oldtimers, waaronder 30 Lancia’s, begonnen de race vanuit Brescia, de historische startplaats voor het evenement sinds de eerste run in 1927. Op zijn route doorkruiste de 1000 Miglia Piemonte en Lombardije, passeerde Bergamo, Novara en Vercelli en arriveerde vervolgens op Piazza San Carlo, Turijn. Onderweg bezocht het verschillende panoramische punten, waaronder Palazzolo sull’Oglio en Boffalora sopra Ticino.

Voor het eerst in de geschiedenis van de competitie zal de 1000 Miglia stoppen in Turijn, waar de race eerder was gepasseerd in 1947 en 1948 tijdens de oorspronkelijke snelheidswedstrijd: de stad waar Lancia in 1906 werd opgericht en van waaruit het merk nu opnieuw is gelanceerd, waar het hoofdkantoor en het ontwerpteam zijn gevestigd en waar de nieuwe Lancia Ypsilon, De eerste auto van het gloednieuwe tijdperk, werd bedacht, ontwikkeld en ontworpen. Langs de huidige route tussen Piemonte en Lombardije heeft Lancia in totaal 40 dealers die zijn bijgewerkt met de nieuwe huisstijl, klaar om de komende dagen de eerste nieuwe Lancia Ypsilon-auto’s aan klanten te leveren, na de eerste open dag van het voertuig afgelopen weekend.

Na zes jaar afwezigheid is Lancia terug om deel te nemen aan de 1000 Miglia met een Lancia Aurelia B20 GT uit 1951, een van de negen mooiste auto’s in de geschiedenis van het merk, die het ontwerp van zijn toekomstige modellen inspireerde. Aan boord van de auto zitten de voormalige rallyrijder Miki Biasion en de Italiaanse journaliste Savina Confaloni.

Naast de klassieke auto staat de nieuwe Lancia Ypsilon Edizione Cassina, bestuurd door Jean-Pierre Ploué, hoofd van Stellantis Design voor de Europese merken.

De nieuwe elektrische Lancia Ypsilon neemt ook deel aan de zesde editie van de 1000 Miglia Green, de regelmatigheidsrace die is gereserveerd voor 100% elektrische auto’s over een route van 1800 kilometer, met stops in Bergamo, Turijn, Genua, Rome en vele andere Italiaanse steden.

 

 

 

Lancia
Met 117 jaar geschiedenis vertegenwoordigt Lancia tijdloze Italiaanse elegantie, een merk dat mensen over de hele wereld deed dromen, dankzij zijn iconische voertuigen: de elegante Flaminia en Aurelia B24 Spider, de high-performance Delta, Stratos en 037, de eclectische Fulvia, de Beta HPE en vele anderen.
Lancia is nu klaar om zijn Renaissance te beginnen met een 10-jarig strategisch plan dat met grote sprongen vooruitgaat.
Innovatie en tijdloos design zijn altijd de uitgangspunten geweest voor het merk. En nu zijn ook duurzaamheid, klantgerichtheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid essentieel geworden, want Lancia is vastbesloten om met grote betrokkenheid en ambitie naar de toekomst te kijken.

LinkedIn Lancia Instagram Lancia Facebook Lancia X Lancia YouTube Lancia

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait