Alpine A290: de kleine elektrische sportauto wordt op 13 juni onthuld tijdens de 24U van Le Mans

  • Alpine onthult zijn nieuwe A290, de toekomstige 100% elektrische stadsauto, tijdens een wereldpremière op 13 juni 2024 om 12.30 uur (Parijse tijd) in Le Mans, een evenement dat ook live te volgen is.
  • Philippe Krief, CEO van Alpine, en Antony Villain, Alpine Design Director, zullen de Alpine A290 presenteren, het eerste model in de Dream Garage van het merk.
  • Om het evenement live te volgen, surf naar events.alpinecars.com.

Alpine bereidt zich voor om een nieuwe bladzijde te schrijven met de lancering van de A290, de eerste kleine elektrische sportauto van het Franse merk. In het hart van Le Mans brengt Alpine zijn visie op elektrische sportiviteit. De A290 maakt de weg vrij voor een compleet gamma van 100% elektrische modellen die de ambities van het merk op het gebied van groei en internationale ontwikkeling zullen ondersteunen.

U kan dit evenement volgen dat live wordt uitgezonden vanaf de 24 uur van Le Mans op donderdag 13 juni 2024 om 12.30 uur (Parijse tijd) op de volgende link: events.alpinecars.com.

 

 

Over Alpine

Alpine, dat in 1955 werd opgericht door Jean Rédélé, heeft in de loop der jaren een sterke reputatie opgebouwd met zijn Franse sportwagens. In 2018 stelde het merk de nieuwe A110 voor, een sportwagen die trouw blijft aan de tijdloze principes van Alpine op het vlak van compacte afmetingen, lichtheid, wendbaarheid en rijplezier. In 2021 werd de Business Unit Alpine opgericht. Die zal uitgroeien tot het merk voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens van Renault Group. Deze sportwagens plukken de vruchten van het erfgoed en de knowhow van de historische fabriek in Dieppe en van de technische knowhow van de Alpine Racing- en Alpine Cars-teams. Alpine is het merk van Renault Group voor innovatieve, authentieke en exclusieve sportwagens. Dankzij deze expertise kan het merk met de pijl A deelnemen aan twee grote FIA-kampioenschappen: Formule 1 en het World Endurance Championship. Alpine is ook aanwezig in andere mechanische disciplines via klantencompetities in Rally, Cup en GT4. 2024 markeert een keerpunt in de ambities van Alpine, als het zijn 100% elektrische “Dream Garage” inwijdt met de lancering van zijn eerste elektrische stadsportwagen, de A290.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait