Zoute Grand Prix zet meer dan ooit in op ‘kunst en kunst op 4 wielen’.

MERCEDES-BENZ BRENGT HET UNIEKE KUNSTWERK PROJECT MONDO G NAAR KNOKKE-HEIST

 

Voor heel wat van de bezoekers van de Zoute Grand Prix in Knokke-Heist, zijn de honderden historische en moderne wagens die op het event te bewonderen zijn heuse ‘kunstwerken op vier wielen’. Maar dit jaar kan je dat ook letterlijk nemen. Autopartner Mercedes-Benz brengt immers het even unieke als opvallende kunstwerk PROJECT MONDO G naar de Zoute Grand Prix!  

 

Het kunstwerk werd in het voorjaar onthuld tijdens de London Fashion Week en is sindsdien aan een wereldtournee bezig waar het op zeer selecte events aan het grote publiek wordt getoond. De Zoute Grand Prix staat in het rijtje van exclusieve locaties onder meer naast Pebble Beach (California, USA). Het kunstwerk zal te bewonderen zijn in de gloednieuwe ZOUTE GALLERY by EY. Deze ruim 7.000M2 grote tent verrijst op het strand tegenover het geheel vernieuwde Albertplein.

Mercedes-Benz en Moncler delen een passie voor innovatie, design, en grensverleggende samenwerkingen. Met het thema “Art of Imagination” brengen ze een inspirerende boodschap en een ode aan hun pioniersgeest; durf groots te dromen, nieuwe wegen in te slaan, het onmogelijke realiseren en nieuwe maatstaven neerzetten. Het gezamenlijke kunstwerk PROJECT MONDO G markeert trouwens ook Moncler’s eerste automotive partnerschap.

 

Het kunstwerk combineert de karakteristieke kenmerken van de iconische G-Klasse met de even iconische puffer jacket van Moncler. Het hoekige design van de offroader en de zachte vloeiende lijnen van de gewatteerde jas, vormen een interessant contrast. De samensmelting van deze tegenstellingen leidt tot een indrukwekkende sculptuur van maar liefst 4.6 meter lang, 2.8 meter hoogte, 3.4m breedte (met wielen) en een gewicht van 2.5 ton.

Mercedes-Benz koos niet willekeurig voor de Zoute Grand Prix in het Belgische Knokke-Heist als event en locatie voor het tentoonstellen van de PROJECT MONDO G. De organisatie geeft traditiegetrouw veel ruimte aan kunst op de verschillende onderdelen van hun events en in de paviljoenen die ze voor de gelegenheid opbouwen. Befaamd kunsthandelaar en galeriehouder Guy Pieters stelt er elk jaar enkele stukken van zijn bekende en minder bekende kunstenaars tentoon.

Die aandacht voor kunst is geen toeval, als je weet dat de Zoute Grand Prix doorgaat in het hart van een kustgemeente dat de liefde voor kunst hoog in het vaandel draagt. Met één van de hoogste concentraties kunstgalerijen ter wereld, 90 galerijen op amper 2km2, en heel wat kunst in de openbare ruimte, is Knokke-Heist dan ook een paradijs voor liefhebbers van kunst. En niet alleen als deze op vier wielen staat… .

 

Mercedes-Benz en de organisatie van de Zoute Grand Prix gaan ook het hele jaar door nauw samenwerken. Zo stelt Mercedes-Benz twee EQS Berlines ter beschikking aan het team van Zoute Grand Prix. Deze volledig elektrische luxewagens zullen door de organisatie worden ingezet tijdens events in de nieuwe Zoute Grand Prix Club. “We zijn zeer blij dat we het hele jaar door over deze twee luxe berlines kunnen beschikken. De leden van onze club zullen op de wagens en onze chauffeurs beroep kunnen doen om hen veilig van en naar onze events in ons nieuwe Clubhouse te brengen. Dit gebeurt niet alleen op een veilige, maar dankzij de batterij-elektrische aandrijving goed voor meer dan 700 km vooral ook op een duurzame manier. Daarmee geven we als organisatie meteen ook het goede voorbeeld; we kijken niet alleen terug op het rijke verleden van de automobiel, we laten mensen ook kennis maken met de mobiliteit van de toekomst.” Aldus Filip Bourgoo, organisator van Zoute Grand Prix.

De Zoute Grand Prix gaat door van donderdag 5 t/m zondag 8 oktober 2023. Alle info en tickets op www.zoutegrandprix.be

 

Door het samenbrengen van alle activiteiten op de zeedijk, wordt de aankoop van een combi-ticket extra interessant. Zo kan je als bezoeker tussen 8u en 14u steeds terecht in de PRADO ZOUTE by Kindy Capital. En wanneer daar het VIP-programma begint kan je tot 19u ‘savonds (21u op donderdag en 17u op zondag) terecht in de ZOUTE GALLERY by EY. Daarenboven zit je op de eerste rij wanneer de wagens van de ZOUTE RALLY by Stow en de ZOUTE GT TOUR langs de start – en aankomstgrid op de zeedijk defileren. Een combi-ticket kost €75 per persoon

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait