De Nissan Qashqai e-POWER gaat de uitdaging van 1000 km aan op één tank!

  • Nissans unieke en innovatieve e-POWER-technologie biedt een potentiële actieradius van meer dan 1.000 kilometer dankzij een brandstoftank van 55 liter.
  • Aan het stuur van een Qashqai e-POWER legden de Challenge-deelnemers op Sardinië met succes meer dan 1000 kilometer af op één tank brandstof.

Aartselaar – Een jaar na de introductie van de innovatieve e-POWER aandrijflijn in de Qashqai, heeft Nissan de efficiëntie van deze technologie bewezen door de uitdaging aan te gaan om met een Nissan Qashqai e-POWER* 1000 kilometer door Sardinië ter rijden op één tank benzine.

Aan de Qashqai e-POWER Challenge op Sardinië namen deelnemers uit zeven Europese landen deel die een route van 1.000 km tussen zee en bergen aflegden, beginnend op de luchthaven van Olbia. Met een gecombineerd brandstofverbruik van 5,2 l/100 km (volgens de WLTP-meetcyclus) is een theoretische actieradius van 1.057 kilometer haalbaar.

Onderweg stonden experts van het R&D-team van het Nissan Technical Centre Europe in Cranfield (Verenigd Koninkrijk) paraat om de deelnemende teams allerlei tips te geven over milieuvriendelijk rijden. Daarnaast werden de voordelen uitgelegd van e-Pedal Step, het systeem dat bestuurders in staat stelt om gas te geven en te remmen door alleen het gaspedaal te gebruiken. Tevens werd de selecteerbare B-modus, die het niveau van regeneratief remmen verhoogt, en de Eco-rijmodus uitgelegd.

Alle teams gingen de uitdaging met succes aan en behaalden een gemiddeld brandstofverbruik van 4,9 liter/100 km, wat de opmerkelijke actieradius en efficiëntie van de Qashqai e-POWER bevestigt.

e-POWER: een uniek en innovatief aandrijfsysteem

Het hart van de aantrekkingskracht van de Qashqai is het unieke en innovatieve e-POWER systeem.

Wat deze aandrijflijn uniek maakt, is dat de elektromotor de enige krachtbron is voor de wielen, hetgeen zorgt voor een ogenblikkelijke, lineaire respons. Hiermee is Nissans e-POWER een aantrekkelijk alternatief voor de traditionele hybridemodellen. In tegenstelling tot conventionele hybridemodellen biedt de nieuwe Nissan Qashqai e-POWER het rijplezier van soepel en comfortabel 100% elektrisch rijden zónder de batterij te moeten opladen met een laadkabel en een oplaadpunt.

Als zodanig is e-POWER een ideale technologie voor mensen die dagelijks in de stad of buiten de stad rijden, in de toekomst willen overstappen op een volledige EV maar niet gemakkelijk kunnen opladen of nog niet klaar zijn om de overstap naar volledig elektrisch te maken.

“Qashqai e-POWER is Nissans exclusieve technologie die efficiëntie en rijplezier vooropstelt. Bij de ontwikkeling van dit systeem voor Europa hebben we er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de rijervaring optimaal is voor bestuurders van de Qashqai e-POWER. Deze technologie biedt het beste van twee werelden op het gebied van efficiëntie en rijplezier. e-POWER vertegenwoordigt het beste van Nissan – gedurfd, baanbrekend en innovatief – waarbij de bestuurder op de eerste plaats komt”, aldus David Moss, Senior Vice President, Region Research & Development, Nissan AMIEO (Africa, Middle East, India, Europe and Oceania).

*N-CONNECTA uitvoering

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait