Audi heeft een nieuwe ambassadeur, in de persoon van sterrenchef Christophe Hardiquest. Deze smakenkunstenaar koos met veel smaak de Audi Q6 e-tron om zich in alle rust te verplaatsen.
Christophe Hardiquest behaalde twee sterren in de Guide Michelin en vijf koksmutsen bij Gault&Millau voor zijn voormalig restaurant Bon Bon (van 2001 tot 2022). En hij heeft ook al één Michelin-ster binnen voor zijn nieuwe etablissement Menssa, amper één jaar na de opening in 2023.
Waarom koos het merk Audi voor een sterrenchef als een van zijn ambassadeurs?
“De autowereld en de haute cuisine hebben heel wat overeenkomsten”, zegt Emanuele Bolacchi, Managing Director Audi België. “Beide domeinen bouwen op knowhow, zorgvuldigheid, teamwork en niet te vergeten innovatie, voor een bedrijf dé basisbrandstof om te evolueren.”
Stille en technologische verplaatsingen
Op 31 oktober nam Christophe Hardiquest de sleutels van zijn nieuwe elektrische auto in ontvangst: een gloednieuwe Audi Q6 e-tron, om zich stil maar smaakvol te verplaatsen. Een elektrische SUV, uitgerust met de laatste technologie en gewapend met een krachtige batterij die 637 km rijbereik haalt en snel oplaadt dankzij zijn architectuur van 800 volt.
Gedeelde waarden
In het keukenatelier van Christophe Hardiquest, dat eruitziet als een laboratorium, groeien nieuwe smaken. Binnen zijn domein innoveert ook het merk Audi: het experimenteert voortdurend met nieuwe technieken om onze mobiliteit te verbeteren en onze koolstofuitstoot te verminderen. Het merk en zijn ambassadeur staan achter gedeelde waarden, zoals zichzelf heruitvinden om de verwachtingen in te lossen, iets wat vandaag meer dan nodig is.
“Innovatie betekent zichzelf in vraag stellen”, meent Christophe Hardiquest. ” Net zoals in de autowereld mogen we ook in de keuken niet blijven vasthouden aan wat we 35 jaar geleden deden. Tijden en behoeften evolueren. Je moet durf aan de dag leggen en je mag niet bang zijn om te springen. Dit is wat Audi doet door in te zetten op een toekomst met meerdere brandstoffen, en met name op de ontwikkeling van een breed gamma elektrische auto’s”, merkt de sterrenchef op.
Een prachtige beloning voor uitmuntend vakmanschap
Audi België feliciteert Christophe Hardiquest van harte met zijn opvallende onderscheiding in de 2025-editie van de Gault&Millau. Met een score van 17/20 en de toekenning van vier koksmutsen plaatst Menssa zich bij de beste restaurants van België en bevestigt zo opnieuw de culinaire excellentie en innovatie van Christophe Hardiquest.
Deze prestigieuze erkenning sluit perfect aan bij de waarden van Audi, dat voortaan een nieuwe, karaktervolle ambassadeur in zijn rangen mag verwelkomen die dezelfde visie deelt van vooruitgang door technologie en creativiteit.