Microlino Spiaggina maakt werelddebuut op Paris Motor Show:

de elektrische retrocabrio voor Europa’s zomerse hotspots

  • Wereldpremière in Parijs: Micro onthult de productieversie van de Microlino Spiaggina, een exclusieve zomereditie die de charme van klassieke strandauto’s combineert met moderne elektromobiliteit en pure vakantievibes in het straatbeeld brengt.
  • Retrocharme voor de zomer: Geïnspireerd door legendarische strandauto’s zoals de Fiat 600 Jolly en de Citroën Méhari combineert de Microlino Spiaggina een retrostijl met moderne technologie.
  • Verkoopstart in 2025: De Microlino Spiaggina zal beschikbaar zijn als een gelimiteerde First Edition met twee kleurencombinaties. Klanten kunnen hun plek op de wachtlijst online reserveren.

Op de Paris Motor Show van dit jaar zorgt Micro, de visionaire Zwitserse constructeur van elektrische voertuigen, voor opschudding: met de wereldpremière van de Microlino Spiaggina wordt een uniek zomervoertuig onthuld dat zowel retroliefhebbers als fans van moderne elektromobiliteit in vervoering zal brengen. Geïnspireerd door legendarische strandklassiekers zoals de Fiat 600 Jolly en de Citroën Méhari belichaamt de Microlino Spiaggina het ultieme strandgevoel op vier wielen: perfect voor wie stijl, duurzaamheid en innovatieve technologie wil combineren in één voertuig.

De cabrio voor Europa’s populairste zomerbestemmingen

De Microlino Spiaggina is het antwoord voor zomers gemak en rijplezier. Dankzij zijn open ontwerp opzij en achteraan zorgt hij voor een verfrissende bries op warme dagen. Een bijzondere blikvanger is de volledig afneembare hardtop, die de Spiaggina in een paar eenvoudige stappen omtovert tot een stijlvolle cabrio.

“De Microlino Spiaggina is een idee dat we al jaren in gedachten hebben en dat nu eindelijk werkelijkheid is geworden. Het wordt het meest stijlvolle voertuig voor Europa’s zomerbestemmingen zoals Portofino, Saint-Tropez of Ibiza”, verklaart Merlin Ouboter, medeoprichter van Microlino.

Een mogelijk denkbeeld voor de Microlino Spiaggina is zijn gebruik als huurvoertuig in hotels op zonnige zomerbestemmingen in Europa. Met dit concept kunnen gasten niet alleen een kamer boeken, maar meteen ook een unieke ervaring met een elektrisch voertuig. Hotels kunnen de Spiaggina aanbieden als een handige mobiliteitsoplossing ter plaatse, zonder afhankelijk te zijn van externe autoverhuurdiensten. Het voertuig kan simpelweg worden opgeladen aan een standaard stopcontact, zonder enige behoefte aan dure oplaadstations. Voor hotels is dat een aantrekkelijke opportuniteit om gasten een exclusieve en milieuvriendelijke service te bieden en tegelijkertijd extra inkomsten te genereren.

Retrodesign en innovatieve elektromobiliteit

De gelimiteerde Microlino Spiaggina First Edition staat gepland voor lancering in 2025, met de eerste leveringen in het vroege voorjaar. Geïnteresseerden kunnen hun plekje op de wachtlijst nu al online verzekeren. De First Edition wordt aangeboden in twee exclusieve kleurvarianten: Portofino Blue, een lichtblauwe lakafwerking met witte designelementen, en Sardinia Sage, een matte saliegroene lakafwerking met zwarte accenten.

Het voertuig pakt uit met een stijlvol interieur in wit-blauw of grijs-bruin, gemaakt van hoogwaardig veganistisch leder dat speciaal is ontwikkeld voor gebruik op motor- en zeiljachten om zeer goed bestand te zijn tegen vocht. Dat maakt hem perfect voor een ritje langs de kust of een dagje naar het strand.

De Microlino Spiaggina combineert de nostalgische charme van klassieke strandauto’s met het nieuwste op het gebied van elektromobiliteit, waardoor hij de ideale metgezel is voor korte trips of dagelijks gebruik. Met zijn unieke design en geavanceerde technologie biedt de Spiaggina een harmonieuze balans tussen stijl, duurzaamheid en innovatie. De gelimiteerde First Edition zal uitgerust zijn met een 10,5kWh-batterij en een premium interieur.

Een topper in de L7e-categorie

De Microlino Spiaggina bouwt voort op de beproefde technologie van de klassieke Microlino en stelt nieuwe maatstaven in de categorie van de lichte elektrische voertuigen (L7e). Net als zijn standaard evenknie wordt het model geproduceerd in de Microlino-fabriek in Turijn, Italië. Dankzij een robuust zelfdragend chassis van hoogwaardig staal en aluminium staat de Spiaggina garant voor veiligheid en duurzaamheid. Met een rijbereik tot 177 kilometer, een topsnelheid van 90 km/u en een motorvermogen van 12,5 kW voldoet hij aan alle vereisten van een modern elektrisch voertuig voor dagelijks gebruik. Met 230 liter aan koffervolume biedt de Microlino Spiaggina voldoende ruimte voor bagage, boodschappen of strandspullen. En zijn krachtige lithium-ionbatterij kan gemakkelijk worden opgeladen aan elk standaard stopcontact of oplaadstation.

Microlino Custom Program

Op de Paris Motor Show onthult Micro niet alleen de productieversie van de Microlino Spiaggina, maar geeft het ook een exclusief voorproefje van toekomstige personalisatiemogelijkheden voor klanten. In 2024 wordt het Microlino Custom Program gelanceerd, waarmee klanten hun Microlino kunnen personaliseren. Klanten kunnen kiezen uit een breed scala aan exterieurkleuren voor het dak, het koetswerk, de sierstrip en de wieldoppen. Die flexibiliteit maakt duizenden unieke combinaties mogelijk, waardoor elke Microlino een persoonlijk statement wordt.

“Met het Microlino Custom Program willen wij onze troeven met de lokale productie hier in Turijn ten volle benutten en onze klanten maximale designvrijheid bieden, iets wat nog nooit eerder is vertoond in deze voertuigcategorie”, zegt medeoprichter Oliver Ouboter.

Een speciaal ontwikkelde configurator zal beschikbaar zijn, waarmee klanten hun persoonlijke Microlino thuis of bij de dealer kunnen ontwerpen. Dit programma zal in de loop van het tweede semester 2025 in België opengesteld worden.

Terug naar een van de belangrijkste autosalons ter wereld

De Paris Motor Show 2024 is een nieuwe mijlpaal voor Micro om zijn visie op duurzame mobiliteit te tonen aan een internationaal publiek. Na het succesvolle debuut van de Microlino Lite op het autosalon van Genève eerder dit jaar kijkt het bedrijf er nu reikhalzend naar uit om de productieversie van de Microlino Spiaggina te presenteren in Parijs. Van 14 tot 20 oktober krijgen bezoekers de kans om zowel de Microlino Spiaggina als de standaardversie van de Microlino van dichtbij te bewonderen op de Micro-stand 53A91, Pavillon 5.3.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait