Alpine A110 R Ultime, de meest prestatiegerichte seriegebouwde A110 ooit door Alpine gecreëerd

  • Alpine onthult de A110 R Ultime, zijn nieuwe ultrasportieve gelimiteerde serie, op het grootste auto-evenement van Frankrijk, de Autosalon van Parijs.
  • Deze ultra-exclusieve A110 R, genaamd “Ultime”, is een gelimiteerde oplage van 110 exemplaren, die de sportiefste Alpine van het merk belichaamt. Met 345 pk en 420 Nm koppel accelereert de “Ultime” van 0 naar 100 km/u in 3,8 s om een sportieve ervaring en een ongekend aanpassingsprogramma te bieden met Poltrona Frau®.
  • Deze ultra-exclusieve limited edition is geprijsd vanaf €265.000 inclusief BTW.

Alpine presenteert zijn geheel nieuwe A110 R Ultime limited edition op de Autosalon van Parijs. Naast de A390_β showauto, de voorloper van de toekomstige sport fastback van het merk, de Alpenglow HY6 en de A290, maakt de A110 R Ultime limited edition gebruik van het beste van Alpine’s techniek en de op maat gemaakte ervaring van het Atelier-programma.

 

110 uitzonderlijke voorbeelden

De A110 R Ultime, die rechtstreeks uit zijn voorganger is gemaakt, bereikt met zijn scherpe chassis en motor die zijn opgevoerd tot 345 pk in RON102 (192 pk/L) het maximale vermogen bij 6.000 tpm. Het maximale koppel van 420 Nm (310 lb-ft) is beschikbaar vanaf 3.200 tpm, 80 Nm meer dan de standaard A110 R Turini.

Deze 110 stuks tellende sportwagen in beperkte oplage heeft een geautomatiseerde startfunctie van Launch Control. Zijn vermogen-gewichtsverhouding is 3,2 kg/pk en hij sprint van 0 naar 100 km/u in een schamele 3,8 seconden.

De Ultime limited edition combineert het beste van de technische expertise van Alpine en Alpine Racing. Hij beschikt over een aangepaste turbo (turbine en compressor), een nieuwe DW6-versnellingsbak met verbeterde koppelcapaciteit, een Akrapovic® titanium uitlaatsysteem, vier verstelbare Ohlins® dempers, een op maat gemaakt remsysteem met 330 mm AP Racing bi-materiaal schijven, hoogwaardige remblokken en nieuwe koelkanalen.

Bovendien hebben de aerodynamici van Alpine de downforce van het voertuig verhoogd (+160 kg extra downforce bij Vmax in vergelijking met een A110 R Turini). Dit, in combinatie met de toename van vermogen en koppel, verbetert het rijgedrag van de Alpine A110 R Ultime op het circuit, waardoor hij ultra-high-performance is en nog wendbaarder bij het ingaan van bochten, bochten en acceleratie.

Uitgerust met 18-inch gesmede wielen aan de voorkant en 19-inch aan de achterkant, geschoeid met Michelin PS2 CUP-banden, brengt deze nieuwe Alpine A110 R Ultime zijn vermogen rechtstreeks over op de weg. De uitgevoerde werkzaamheden aan de wegligging hadden een duidelijk doel: het verder verbeteren van de prestaties van de auto.

Dankzij een geslaagde mix van wendbaarheid en prestaties is de Alpine A110 R Ultime een echte straatlegale circuitauto.

Franse savoir-faire en ultra-maatwerk

De exclusiviteit van het model komt ook tot uiting in het ontwerp, met een specifieke personalisatiecatalogus op twee niveaus: Atelier en Atelier Sur-Mesure. Dankzij een prestigieuze samenwerking tussen Sabelt® en Poltrona Frau® biedt het Atelier Alpine-personalisatieassortiment van deze limited edition een ongekende diversiteit, met nieuwe mogelijkheden voor het combineren van exterieur- en interieurafwerkingen.

Voor het personalisatiepakket Atelier op instapniveau kunnen klanten met 27 exterieurkleuren en Alcantara-bekleding® in vier kleuren: grijs, rood, blauw en oranje de sfeer kiezen die bij hun stijl past. Door tal van details aan te passen, strekken deze kleurrijke harmonieën zich uit over het hele interieur. Ze zijn terug te zien in de stiksels op het stuurwiel, het dashboard, de deurdecoraties, de middenconsole en de vloermatten, allemaal in harmonie met het middelpunt van het stuurwiel, de deurriem en de Sabelt-stoelen®.

Voor een complete premium-ervaring biedt de Alpine A110 R Ultime ook een speciale personalisatiecatalogus en een Sur-Mesure-programma als optie.

Voor het tweede niveau van personalisatie biedt het Atelier Sur-Mesure een nog geavanceerdere en originelere ervaring, het resultaat van een co-creatieproces tussen de ontwerpteams van Alpine, Poltrona Frau® en Sabelt®, met een keuze uit 9 extra Alcantara-kleuren® en, voor het eerst, leer in 10 kleuren. Voor klanten die op zoek zijn naar een extra vleugje elegantie door luxueus vakmanschap, hebben Alpine en Poltrona Frau® drie afwerkingstechnieken ontwikkeld: borduren, reliëf en leren vlechten.

Leder of microvezel, van vloer tot plafond, inclusief de middenconsole, het dashboard, het stuurwiel en de deurdecoraties, elke klant heeft de mogelijkheid om een echt unieke A110 te creëren!

Extern kunnen klanten nu de kleuren van hun keuze toepassen op carrosseriecomponenten zoals de koolstofvezel motorkap, de bovenste luchtinlaten, de achterruit, de vin, de spoiler en verschillende aerodynamische aanpassingen.

Met de keuze aan personalisatie-opties maakt deze limited edition de overgang mogelijk van elegantie naar ultieme personalisatie, zonder het sportieve karakter van de A110 R Ultime op te offeren.

 

A110 R Ultime in “La Bleue” configuratie

De auto op de Alpine-stand op de Autosalon van Parijs is gekleed in de unieke “La Bleue”-configuratie, beperkt tot 15 exemplaren.

Aan de buitenkant is de kleur, alsof ze door snelheid is geboetseerd, een samensmelting van twee emblematische alpenblauwtinten: Alpine Vision Blue en Abysse Blue. Dit handgemaakte verloop bedekt de hele auto als een monolithische sculptuur. Het verloop strekt zich uit tot een uniek Poltrona Frau® en Sabelt®blauw lederen interieur, in exclusieve harmonie met deze tint die nog nooit eerder op de A110 te zien was. “La Bleue” is een exclusieve illustratie van de mogelijkheden die het Atelier Sur Mesure Alpine biedt. De prijs voor deze configuratie bedraagt € 330.000, inclusief BTW.

 

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait