Samen sterk… met het vizier op de toekomst!

 

Samen sterk… met het vizier op de toekomst!

Omdat 1 + 1 soms ook 3 is, hebben oldtimerverenigingen Red De Oldtimer vzw (RDO) en BEHVA vzw besloten om intens te gaan samenwerken en samen de belangen van de Belgische oldtimerliefhebber te verdedigen. Na een aanloopperiode is het de bedoeling dat beide federaties het politiek overleg samen verder gaan voeren onder één naam: BEHVA.

 

BEHVA, de Belgian Historic Vehicle Association, is al sinds 1988 hét Belgische aanspreekpunt voor en de belangrijkste belangenbehartiger van de oldtimerliefhebber en brengt meer dan 500 oldtimerclubs samen onder één koepel. In 2019 werd ook Red De Oldtimer opgericht, een vzw die, gedragen door vrijwilligers, op Vlaams niveau ijvert voor (eigenaars van) oldtimers.

De twee organisaties respecteerden elkaar, kwamen elkaar steeds vaker tegen op evenementen en bij politici en na enkele toenaderingspogingen en gezamenlijke communiqués rees bij beiden het besef dat de oldtimerliefhebber nog beter vertegenwoordigd zou kunnen worden als dat door één gemeenschappelijke organisatie zou gebeuren, waar de sterktes van beide federaties samengevoegd zouden worden tot een geheel dat groter is dan de som der delen. Zo kan de organisatie groeien en krijgt ze meer slagkracht.

Vanaf heden beginnen beide organisaties aan een intense samenwerking die op relatief korte termijn zou moeten leiden tot één vereniging die op politiek vlak de belangen behartigt: BEHVA. Jens Anno, oprichter en voorzitter van RDO, is intussen aangesteld tot COO van BEHVA en vormt zo, samen met Peeter Henning, CEO, het bestuursduo van BEHVA. Jurgen Tanghe, secretaris van RDO, is vanaf nu Public Affairs Officer Vlaanderen bij BEHVA.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait