MC20 Maserati per Maserati: exclusief bespoke model voor de kleinkinderen van Ettore Maserati

et in Modena gevestigde bedrijf creëert een exclusief op maat gemaakt model voor de opvolgers van de Trident

Modena, 2 oktober 2024 – In september leverde Maserati op het historische hoofdkantoor van de Trident aan de Viale Ciro Menotti in Modena een uniek model af dat exclusief was gemaakt voor twee zeer speciale klanten: de MC20 Maserati per Maserati, in opdracht van de kleinkinderen van Ettore Maserati, oprichter van het Italiaanse merk in 1914 samen met zijn broers Alfieri en Ernesto.

Alberto en Ettore Maserati zijn ook broers, die van hun grootvader een passie voor motoren en voor het uitkomen van dromen hebben geërfd. MC20 Maserati per Maserati kwam voort uit de wens van de kleinkinderen van Ettore om hun kinderen op hun beurt een tastbare herinnering na te laten aan het merk dat nu een symbool is van luxe en sportiviteit over de hele wereld, dat al 110 jaar opvalt in de auto- en autosportindustrie.

De buitengewone auto is een creatie van 100% made in Modena, de ideale vertolker van alles wat de grootsheid en bekendheid van het merk Maserati buiten de grenzen van Motor Valley heeft gemaakt: MC20, de halo-auto van de drietand bij uitstek, een aantrekkelijke coupé uitgerust met de 621 pk sterke V6 Nettuno-motor.
Deze op maat gemaakte versie wordt versterkt door onderscheidende details en luxe afwerkingen, en wordt nog uitzonderlijker gemaakt door een verfijnde en toegewijde personalisatie, het resultaat van het personalisatieprogramma Fuoriserie dat de wens weerspiegelt om hulde te brengen aan de geschiedenis van Maserati en om dit juweel van een auto een uniek karakter te geven.

De MC20 Maserati per Maserati op maat gemaakte supersportwagen heeft een onschatbare sentimentele en symbolische waarde, als bewaker van het DNA en de geschiedenis van een hele familie, rijk aan waarden die in de loop van de tijd blijven bestaan door de best mogelijke woordvoerder van de drietand: een nieuw icoon van Maserati.

MC20 Maserati per Maserati is een Maserati in de diepste zin van het woord: de Blu Infinito-kleurstelling is een van de meest karakteristieke kleuren van de productie van de Trident, versterkt door de dubbele streep in Bianco Pastello die de auto nog sportiever maakt. Het harmonieuze contrast tussen de heldere lak en de race-achtige afwerkingen wordt bezegeld door de drietand in grijs pastel op de tonneau, die de brullende Nettuno-motor ‘omsluit’.
Het exterieur is voorzien van het koolstofvezelpakket – ook te zien in het interieur – en op maat gemaakte specificaties zoals de aangepaste logo’s “Maserati per Maserati” en “Maserati Fuoriserie” op het achterspatbord in Bianco Pastello, en de “MC20 Maserati per Maserati”-zijbadges die zijn gepersonaliseerd met zwarte letters op een achtergrond in carrosseriekleur. Tot slot geven de remklauwen in Rosso en de 20″ wielen in Glossy Black nog meer karakter aan een auto die gemaakt is om te verbazen.

De aanpassingen worden voortgezet in het interieur, waar Alcantara de boventoon voert – samen met koolstofvezel op het MC20-stuurwiel in Nero/Nero – terwijl de afwerkingen in Nero/Blu New het interieur verfraaien. De zesvoudig verstelbare sportstoelen bieden de mogelijkheid om volledig onder te dompelen in een sportieve en tegelijkertijd luxueuze omgeving; het dashboard en de deurpanelen contrasteren met elkaar in Nero/Nero-Blu Backing, terwijl de stoelen aan de zijkant van het midden in Nero-Blu Backing/Blu New zijn. Macrotwill koolstofvezel accenten completeren een verfijnde en boeiende personalisatie, in de beste Maserati-stijl.

De levering werd bijgewoond door de kleinkinderen van Ettore Maserati en de drie achterkleinkinderen van de oprichter, evenals de vrouw van Carlo Maserati (de zoon van Ettore), die in 2018 overleed. Luca Delfino, Maserati Global Chief Commercial Officer, nam de honneurs waar, vergezeld door Andrea BertoliniMaserati Chief Test Driver, en Ermanno Cozza, een historische figuur voor Maserati: nadat hij in 1951 als leerling-motorreparateur op 18-jarige leeftijd door de poorten van de Viale Ciro Menotti was gereden, werkte Cozza 60 jaar voor de Trident.

Het kleinschalige evenement voelde als een heuse familiereünie, waarbij ook drie eervolle voorgangers aanwezig waren. De nieuwkomer werd onthuld door de mensen die de MC20 Maserati per Maserati zelf hadden geproduceerd; naast hen een Maserati A6, 6C34 en 6CM, net als op een souvenirfoto tussen broers en zussen.

MC20 Maserati per Maserati is de ideale ambassadeur van een nooit eindigend verhaal, eerder een verhaal verrijkt met een nieuwe creatie die de traditie en de toekomst van het merk combineert, als een specifiek voorbeeld van stijl, elegantie, kwaliteit, vakmanschap, schoonheid en volledig Italiaanse uitmuntendheid, een collector’s item om na te laten aan uw kinderen en toekomstige generaties

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait