Mercedes-Benz op Zoute Grand Prix – met een grote ‘G’

Mercedes-Benz neemt deel aan de 15de Zoute Grand Prix in Knokke waar luxe, kunst en auto’s samenkomen

·      De iconische G-Klasse staat centraal met geëlektrificeerde aandrijving, offroad-capaciteiten en moderne technologieën

·      Bezoekers kunnen de G-Klasse in actie zien op de G-ROCK-installatie en tijdens G-TURN-demonstraties

·      Daarnaast worden exclusieve modellen zoals de Mercedes-AMG GT Coupé en de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV gepresenteerd

Van 3 t/m 6 oktober 2024 neemt Mercedes-Benz deel aan de 15de editie van de prestigieuze Zoute Grand Prix in Knokke. Dit event, gekend om zijn betoverende mix van high-end lifestyle en kunst met auto’s in het middelpunt, is de ideale gelegenheid voor de Belgische première van de nieuwe G-Klasse – inclusief de elektrische variant – aangevuld met de sportieve sound van Mercedes-AMG en de geraffineerde luxe van Mercedes-Maybach.

Electrifying G

Centraal staat de G-Klasse waarvan de offroad-capaciteiten nu ook het elektrische tijdperk betreden – met ongekende mogelijkheden. En dat zal de Zoute Grand Prix-bezoeker in Knokke zeker niet ontgaan dankzij de G-ROCK, de G-TURN, de G-Klasse wrap van de kusttram en het 3D-billboard in het centrum.

Onder het motto ‘Stronger than time’ bouwt de G-Klasse verder op zijn iconische status, die hij sinds zijn introductie in 1979 verworven heeft. Het model symboliseert dan ook als geen ander de samensmelting van traditie en vooruitgang. Zijn hoekige silhouet inclusief iconische elementen heeft hij behouden en gecombineerd met moderne technologieën zoals het infotainmentsysteem MBUX. Dit maakt dat de robuuste G-Klasse dé 4×4 bij uitstek is met verbeterde prestaties en verlaagde emissies, die tegelijkertijd beantwoordt aan de moderne eisen op het gebied van comfort, digitalisering en veiligheid. Bovendien zijn de individualiseringsmogelijkheden met het MANUFAKTUR programma oneindig.

De nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie combineert traditie en innovatie op indrukwekkende wijze. De elektrische G-Klasse is uitgerust met een 116 kWh lithium-ion-hoogspanningsaccu, geïntegreerd in het ladderchassis, wat zorgt voor een laag zwaartepunt en een actieradius tot 468 km WLTP. De vier individueel geregelde elektromotoren leveren een indrukwekkend totaalvermogen van 432 kW (587 pk) en een koppel van 1.164 Nm. Dankzij de inschakelbare terreinreductie LOW RANGE en functies zoals G-TURN, G-STEERING en de intelligente offroad-kruipfunctie, biedt de G 580 met EQ Technologie unieke offroad-capaciteiten. De accu is beschermd tegen water en vuil in een torsiebestendige behuizing, en een bodembeschermingsplaat van een materialenmix waaronder carbon biedt extra bescherming tegen fysieke impact.

G-ROCK – “Niets is te steil voor de elektrische G-Klasse”

Met vier individueel aangestuurde elektromotoren dicht bij de wielen biedt de geheel nieuwe elektrische G-Klasse unieke rijeigenschappen, zowel op de weg als in het terrein. En die etaleert hij tijdens de Zoute Grand Prix aan de Zeedijk tussen het Wielingenplein en het Albertplein. Onder het motto “Niets is te steil voor de elektrische G-Klasse” gaat hij de uitdaging aan en kiest hij voor de steilste parkeerplaats aan de kust: de G-ROCK. Deze installatie met een hoogte van meer dan 5 meter en een hellingsgraad van 45° laat bezoekers op een unieke manier kennis maken met de uitzonderlijke terreinkwaliteiten van de G-Klasse.

De Kunst van het draaien – de G-TURN-technologie

De G-TURN, een andere, unieke 4×4-eigenschap, toont de G 580e in Edition 1-uitvoering aan de Zeedijk, ter hoogte van het Wielingenplein. De G-TURN is een exclusieve offroad-functie van de elektrische
G-Klasse waarmee het voertuig vrijwel op z’n plaats kan draaien op onverharde of losse ondergrond. Dit wordt bereikt doordat de wielen aan de linker- en rechterkant in tegengestelde richting draaien, waardoor het voertuig tot twee volledige omwentelingen kan maken. Het is niet alleen spectaculair om te zien, maar bovenal nuttig bij het terreinrijden wanneer verder rijden door een obstakel wordt geblokkeerd.

G-Klasse look-a-like kusttram & 3D-billboard

Om de Belgische première van de nieuwe elektrische G-Klasse kracht bij te zetten, kreeg de kusttram een unieke wrapping; compleet met de iconisch verlichte koplampen van de G-Klasse. Daarnaast is de Lippenslaan het decor voor een spectaculaire 3D-film. Op het scherm van 40 m² en omgeven door een 100 m² verticale groene tuin komt de G-TURN op verbluffende wijze tot leven.

Mercedes-AMG: sportief design en geëlektrificeerde prestaties

Op de stand in het PRADO brengt Mercedes-Benz dan weer een ode aan ultieme sportiviteit en raffinement.
De Mercedes-AMG  G 63 combineert uitstekende prestaties met verbeterd comfort en offroad-capaciteiten. Aangedreven door een 4,0 liter AMG-V8-biturbomotor en uitgerust met 48V-technologie, biedt hij 430 kW (585 pk) en een snelle acceleratie. Het nieuwe AMG ACTIVE RIDE CONTROL-onderstel met hydraulische rolstabilisatie zorgt voor dynamische onroad-prestaties en uitstekende offroad-rijeigenschappen. Zowel het interieur als het exterieur zijn voorzien van exclusieve AMG-designelementen, waaronder nieuwe lichtmetalen velgen en hoogwaardige materialen voor een luxe en sportieve uitstraling.

De tweede generatie Mercedes-AMG GT Coupé combineert uitzonderlijk sportieve prestaties met een hoog dagelijks gebruikscomfort, inclusief de optie voor 2+2 zitplaatsen. Dankzij geavanceerde technologieën zoals de vierwielaandrijving AMG Performance 4MATIC+, actieve aerodynamica en achterasbesturing biedt de auto een indrukwekkende rijervaring. Het luxe interieur, met een naadloze integratie van digitale technologie, versterkt het sportieve karakter van de auto, terwijl het krachtige en elegante exterieurdesign voor een opvallende en dynamische uitstraling zorgt.

De Mercedes-AMG line-up in het Prado wordt aangevuld met de Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC + Cabriolet die als Belgiche première wordt voorgesteld. Deze vierzits cabriolet heeft een 3,0-liter zescilinder-in-lijn motor met 330 kW (449 pk) en een maximumkoppel van 560 Nm, dat kan worden verhoogd tot 600 Nm met overboost. Hij is uitgerust met geavanceerde functies zoals het AMG RIDE CONTROL-onderstel, het AIRCAP® winddeflectorsysteem en de AIRSCARF® nekverwarming, waardoor hij het hele jaar door open kan worden gereden. De CLE kan worden gepersonaliseerd met een scala aan opties en individualiseringsmogelijkheden.

Mercedes-Maybach EQS 680 SUV: eerste elektrische seriemodel

Het merk Maybach staat voor de combinatie van exclusieve luxe, maximaal comfort en ultramoderne technologie. Elk Mercedes-Maybach model is dan ook een wereld op zich waar perfect en ambachtelijk vakmanschap resulteert in exclusiviteit. De Mercedes-Maybach EQS 680 SUV is het eerste, volledig elektrische seriemodel van Maybach en geeft een nieuwe kijk op een buitengewone auto in het tijdperk van elektrische mobiliteit. Met de Mercedes-Maybach EQS 680 SUV stappen bestuurder en passagiers in een interieur dat ontworpen is als een elegante lounge met specifieke verlichting en geurinstellingen, geavanceerde akoestische snufjes en tal van individualiseringsmogelijkheden dankzij het MANUFAKTUR programma. De EQS 680 SUV biedt dan ook een ongeëvenaarde elektrische rijervaring ondersteund door een vermogen van 484 kW (658 pk) en een actieradius tot 606 km, met standaard vierwielaandrijving 4MATIC.

David LaChapelle: artistieke interpretatie van iconisch Mercedes-Maybach design

Mercedes-Benz verenigt Kunst en Auto’s op de stand met de prachtige kunstwerken van David LaChapelle. De Amerikaanse artiest staat bekend om zijn levendige en surrealistische portretten, zijn meesterschap in kleur, zijn oog voor unieke composities en fantasierijke verhalen waarmee hij het genre van de fotografie vernieuwt.

Met zijn nieuwe serie van drie kunstwerken viert LaChapelle de natuurlijke verbinding tussen de autokunst van Maybach en drie van de meest invloedrijke kunststromingen uit het begin van de twintigste eeuw: het Futurisme, het Kubisme en het Surrealisme. Deze revolutionaire kunststromingen verwijzen naar de geschiedenis van Maybach als pionier in technische prestaties en aspirerend design.

Het zijn niet alleen unieke kunstwerken, het is ook uitzonderlijk om een selectie van de Mercedes-Benz Kunstcollectie hier in Knokke te tentoon te stellen.

Op de Zeedijk presenteert Mercedes-Benz nog een aantal modellen waarbij Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ Berline, deze combineert een krachtige 3,0 liter zescilindermotor met een elektromotor, wat resulteert in een systeemvermogen van 430 kW (585 pk) en een elektrische actieradius van meer dan 100 km. Dankzij het geavanceerde hybrid-systeem biedt de auto zowel sportieve prestaties als efficiëntie, met volledig elektrische rijmogelijkheden en geoptimaliseerde recuperatie wat resulteert in een CO² uitstoot van amper 21 gram. Het design van de E 53 HYBRID is sportief en elegant, met speciale AMG-designelementen, terwijl het interieur geavanceerde technologieën zoals het MBUX Superscreen bevat. De auto biedt daarnaast adaptieve rijprogramma’s en vierwielaandrijving voor maximale tractie en stabiliteit.

Mercedes-Benz EQS Berline met staande ster

Verder nog op de Zeedijk springt de update van de Mercedes-Benz EQS 450+ Berline in het oog. Met het modeljaar 2024 wordt onder meer de actieradius van het elektrische vlaggenschip van Mercedes-Benz uitgebreid tot 822 km WLTP, krijgt de auto een nieuwe grille met chroomaccenten, een staande Mercedes-ster en verbeterd comfort met onder meer een verstelbare achterbank. Nieuwe rijassistentiesystemen zoals de automatische rijstrookwissel op tweebaanswegen vinden eveneens hun weg naar de Mercedes-Benz EQS, die bovendien dankzij de over-the-air technologie steeds up-to-date is met de nieuwste technologie.

Hoogtepunten van Mercedes-Benz op de Zoute Grand Prix

PRADO ZOUTE (Premium Automobile Dome):

– Mercedes-Maybach EQS 680 SUV

– Mercedes-AMG GT 63 4MATIC+

– Mercedes-AMG CLE 53 4MATIC+ Cabriolet (Belgische première)

– Mercedes-AMG G 63

Op de Zeedijk:

– Mercedes-AMG SL 43 in MANUFAKTUR uitvoering

– Mercedes-AMG E 53 4MATIC+ Berline

– Mercedes-AMG EQE 43 4MATIC SUV

– Mercedes-Benz EQS 450+ Exclusive line

MANUFAKTUR | Mercedes-Benz

De GELÄNDEWAGEN: nieuwe Mercedes-Benz G 580 met EQ-technologie beschikt over compromisloze offroad-capaciteiten

Mercedes-Maybach EQS SUV nu ook leverbaar in Europa (mercedes-benz.be)

Verkoopstart voor het topmodel van de nieuwe Mercedes-AMG GT Coupé (mercedes-benz.be)

Verkoopstart nieuwe Mercedes-AMG E 53 HYBRID 4MATIC+ (mercedes-benz.be)

Offroad. Unlimited. Established 1979: de nieuwe Mercedes-Benz G-Klasse

Uitgebreide update: EQS nu met staande ster en nog grotere actieradius (mercedes-benz.be)

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait