Maserati GranCabrio Folgore Tignanello in de spotlights tijdens Chantilly Arts & Elegance Richard Mille

Maserati GranCabrio Folgore Tignanello neemt het podium over bij Chantilly Arts & Elegance Richard Mille

Modena, 17 september 2024 – Van donderdag 12 tot en met zondag 15 september maakte Maserati voor het eerst zijn opwachting op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille, het prestigieuze Franse evenement dat sinds 2014 het beste van de auto- en haute couture samenbrengt in het elegante en historische kader van het Domaine du Château de Chantilly (Oise).

Het paradepaardje voor de Trident was de Maserati GranCabrio Folgore Tignanello, die werd gecreëerd als resultaat van de op maat gemaakte ervaring van het Maserati Fuoriserie-aanpassingsprogramma. De eerste 100% elektrische luxe cabriolet is geïnspireerd op de geschiedenis en het krachtige karakter van de beroemde Italiaanse wijnen die worden geproduceerd door Marchesi Antinori, een van de oudste en meest illustere wijnfamilies in Italië, die dezelfde passie en de sterke waarden van traditie en innovatie weerspiegelt die de geest van Maserati altijd hebben gekenmerkt.

GranCabrio Folgore Tignanello is een uniek model dat speciaal is gemaakt voor de 50Þ verjaardag van Tignanello, een evenement waarbij de auto voor het eerst persoonlijk werd onthuld in Chantilly, na de presentatie in juli op Festival Napa Valley, Californië.

Na onder de hamer te zijn gegaan tijdens het Arts for All Gala 2024, een van de belangrijkste liefdadigheidsevenementen voor kunst en onderwijs in de VS, dat tijdens het festival werd gehouden, maakte GranCabrio Folgore Tignanello een tussenstop in Europa om de aandacht te trekken van het publiek van kenners en liefhebbers die Chantilly Arts & Elegance Richard Mille bijwoonden: een perfecte setting om al het unieke karakter en de verfijnde personalisatie van een van de meest exclusieve creaties van het merk uit Modena te vieren.

De Maserati GranCabrio Folgore Tignanello is ontworpen en gebouwd in samenwerking met Marchesi Antinori en is een weerspiegeling van het meest geavanceerde vakmanschap, luxe en alle elegantie die de auto’s van de Trident al lang onderscheidt, met hun vermogen om zowel de traditie als de futuristische visie van de productie van het Italiaanse merk te benutten.

Op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille verwelkomde Maserati zijn gasten en het publiek op Terrazza Italiana by Giorgetti, een historisch designbedrijf dat in 1898 in Meda werd opgericht en een uitmuntend figuur is op het gebied van ambachtelijk timmerwerk in Italië. Speciaal voor het evenement werkte het samen met de Trident om de ruimtes uit te rusten met een selectie van zijn outdoorcollectie; GranCabrio Folgore Tignanello trok de aandacht van de menigte die van plan was het grote arsenaal aan klassieke en moderne auto’s van de bekendste en meest geliefde luxemerken te bewonderen.

Tijdens het evenement namen journalisten en geselecteerde Maserati-gasten ook deel aan een speciale testrit met de nieuwste innovaties in het Trident-assortiment – GranTurismo en GranCabrio Trofeo en Folgore, MC20 Cielo en Grecale Folgore – en namen ze deel aan een speciale wijnproeverij met experts van Marchesi Antinori.

Het moment waar de aanwezigen van Chantilly Arts & Elegance Richard Mille allemaal op zaten te wachten was ongetwijfeld het Concours d’Etat, dat 100 buitengewone auto’s en de grootste verzamelaars van over de hele wereld samenbracht. Er deden ook verschillende klassieke Maserati’s van privéverzamelaars mee: Maserati A6G54 gebouwd door Frua en Zagato, Maserati 5000GT, Maserati Quattroporte, Maserati 5000GT (Kidston Collection).

Giovanni Perosino, Chief Marketing & Communication Officer van Maserati: “De aanwezigheid van Maserati GranCabrio Folgore Tignanello op Chantilly Arts & Elegance Richard Mille is een belangrijk moment voor ons om de prestigieuze samenwerking met Marchesi Antinori opnieuw te vieren na het debuut van deze prachtige creatie in de Verenigde Staten. Het is een exclusieve auto, op maat gemaakt en geïnspireerd door traditie, innovatie en vakmanschap 100% gemaakt in Italië. GranCabrio Folgore Tignanello is de beste manier om het luxe-imago van het merk te accentueren en belichaamt de op maat gemaakte productie van het personalisatieprogramma Maserati Fuoriserie, zodat onze klanten de auto van hun dromen kunnen creëren: unieke modellen met het vermogen om onmiskenbaar design, buitengewone prestaties, luxe en prestigieuze materialen te combineren, en de meest extreme en verfijnde creativiteit. Deze auto is de grootste interpretatie van de identiteit van het merk en van een DNA dat altijd gewijd is geweest aan innovatie, vooruitkijkt naar de toekomst en het concept van ‘Italiaanse luxe’ over de hele wereld definieert”.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait