Bugatti en de Tourbillon verlichten Chantilly Arts & Elegance Richard Mille

Sinds de start van het evenement in 2014 is Bugatti onlosmakelijk verbonden met de ziel van Chantilly Arts & Elegance Richard Mille. De wedstrijd, een uitzonderlijke showcase van de Franse levenskunst, vierde op wonderbaarlijke wijze de klassieke en moderne auto met meer dan 800 uitzonderlijke voertuigen en een recordopkomst van 28.000 bezoekers. Geïnspireerd door haute couture, verfijning en traditie, was het concours d’elegance de ideale locatie voor het eerste publieke optreden in Frankrijk van Bugatti’s nieuwste creatie – een nieuwe hypersportwagen die het toppunt van elegantie belichaamt: de Bugatti Tourbillon¹.

De tuinen van het Château de Chantilly, een juweel van het Franse culturele erfgoed, waren het toneel van een adembenemende show – een viering van kunst, haute couture en uitmuntendheid in de auto-industrie, met vele activiteiten voor alle leeftijden, van de kermis tot heteluchtballondopen, schermdemonstraties en ritjes met paard en wagen.

Meer dan ooit was het evenement een gelegenheid om het verleden, het heden en de toekomst van Bugatti te eren, door de iconische auto’s van het merk te presenteren naast de moderne hypersportwagens. Voortbouwend op 115 jaar geschiedenis en de 100 jaar van de Type 35, geeft de Tourbillon perfect de woorden van Ettore Bugatti zelf weer: “Als het vergelijkbaar is, is het niet langer Bugatti”.

In aanwezigheid van Mate Rimac, CEO van Bugatti-Rimac, Christophe Piochon, President van Bugatti, Hendrik Malinowski, Managing Director en Frank Heyl, Director of Design, boden het merk en zijn partner Bugatti Paris klanten en bezoekers van het evenement het hele weekend momenten van grote emotie.

Veel Bugatti-modellen waren aanwezig op deze editie van 2024, die meer dan een eeuw uitmuntendheid in de auto-industrie benadrukten.

Een Type 43 en Type 44 waren te zien en streden in de klasse “Unrestored Car – Pre-War”. Naast hen schitterden vijf exemplaren van de legendarische Type 35, nu honderd jaar oud, op het Staatsconcours in de categorie “100 jaar Bugatti 35”, een eerbetoon dat niet alleen hulde bracht aan zijn sportcarrière, maar ook aan Peter Mullin, een zeer dierbare vriend van Bugatti, wiens vrouw, Merle Mullin, een onderscheiding uitreikte aan de eigenaar van de winnende auto. een Bugatti Type 35 C uit 1928, ter nagedachtenis aan haar man. Deze legendes werden vergezeld door hun moderne opvolger, de Bolide Edition 100Þ jubileum – de enige moderne Bugatti ooit op het circuit – ter ere van het rijke sportrecord van het merk en het ongeëvenaarde succes van de Type 35. Ten slotte markeerde de Tourbillon, een symbool van het nieuwe tijdperk, tentoongesteld op zijn eigen podium, deze historische bijeenkomst met zijn aanwezigheid.

Deze prachtige modellen werden vergezeld door twee exemplaren van de Bugatti Baby II – schaalmodellen van de onnavolgbare Type 35, handgemaakt door Hedley Studios – waaronder een werkelijk voortreffelijke “Tourbillon Edition”, geïnspireerd op de tweekleurige kleur van de hypersportwagen. Om de honderdste verjaardag van de Type 35 te vieren, werden de Baby II’s vergezeld door een Baby Type 52 – een kunstwerk op schaal 1/2 dat een nieuwe kijk biedt op de Type 35 – een project onder leiding van de officiële Bugatti-coureur zelf, Pierre-Henri Raphanel.

Ten slotte waren de bezoekers gefascineerd door de Bugatti Asprey – een zorgvuldig vervaardigd model gegoten in kostbaar zilver, dat de schoonheid van het rollende chassis van de Tourbillon viert – evenals 3 sculpturen van de Dansende Olifant, het kenmerkende werk van Ettore’s broer, Rembrandt Bugatti, door Lalique, de Franse specialist in uitzonderlijk kristal.

In de marge van de festiviteiten namen verschillende uitzonderlijke voertuigen deel aan de Chantilly Arts & Elegance Tour, een eerbetoon aan de legendes van de voorbije jaren. Tegelijkertijd nam een Bugatti Chiron Super Sport deel aan de spectaculaire Supercars Rally, een reis van 150 km door de groene Oise. In een feestelijke en gezellige sfeer verzamelden de deelnemers en klanten van Bugatti zich voor een gastronomische lunch in de Polo d’Apremont, de Polo Club van het landgoed Chantilly, samen met Mate Rimac, Christophe Piochon, Hendrik Malinowski en Frank Heyl – een ervaring in het teken van verfijning en wellustigheid.

Om de dag op zaterdag in stijl af te sluiten, gingen de gasten naar het Château voor een avond vol festiviteiten, waaronder een cocktailparty gemaskeerd in de uitzonderlijke omheining van de historische muren van het Château. De avond werd afgesloten met een prachtig vuurwerk voor het kasteel, waarbij de auto’s op de grasvelden werden verlicht in afwachting van de grote show van de volgende dag.

Zondag, het hoogtepunt van het weekend, werd onderbroken door een weelderig exclusief tuinfeest, waarvan vooraanstaande gasten konden genieten terwijl ze toegang hadden tot het hele landgoed Château de Chantilly. Deze prachtige bijeenkomst was een geweldige opmaat naar het hoogtepunt van de festiviteiten: het Concours d’Elegance.

De Tourbillon werd aan de jury gepresenteerd door Frank Heyl – Bugatti’s Design Director – en verbaasde met zijn pure lijnen en tijdloze filosofie, de handtekening van Bugatti-iconen. Hiervan vallen er drie op door de invloed die ze hebben gehad op de nieuwe hypersportwagen. De Type 57SC Atlantic, die bekend staat als de mooiste auto ter wereld, de Type 35, de meest succesvolle raceauto in de geschiedenis, en de Type 41 Royale, een van de meest ambitieuze luxe auto’s aller tijden. Door de grenzen van luxe en emotie te verleggen, herdefinieert het de codes van elegantie, niet alleen in het heden, maar ook voor de eeuwigheid.

In de woorden van Christophe Piochon betoverde de Tourbillon de toeschouwers terwijl hij rond de centrale waterspiegel passeerde, vergezeld van een mannequin die het werk van de stylist Victor Weinsanto belichtte. Het model presenteerde een outfit uit de lente/zomercollectie 2024: een lange zwarte jurk versierd met een korset dat de tijdloze elegantie en aanwezigheid van de Tourbillon weerspiegelt.

In samenwerking met zijn partner Bugatti Paris heeft het merk ervoor gekozen om een beroep te doen op de talenten van deze artiest voor deze prestigieuze wedstrijd uit de Elzas, de geboorteplaats van Bugatti. Weinsanto lanceerde zijn gelijknamige merk in 2020, nadat hij twee jaar lang samen met Jean Paul Gaultier had getraind om zijn techniek te perfectioneren. Als voormalig professioneel danser doordrenkt hij zijn collecties met de levendige energie van de podiumkunsten, en zijn creaties worden over de hele wereld geprezen.

Aan het einde van een opmerkelijk feestweekend werd Bugatti’s nalatenschap, vanaf het begin tot op de dag van vandaag, beloond met de onderscheiding van de Type 35 C uit 1928, winnaar van de “Best of Show before the war”. Toeschouwers werden verleid door de elegantie en verfijning van de Tourbillon en kenden hem de “People’s Choice Award” toe, het resultaat van een visionair concept en een onverzadigbare zoektocht naar perfectie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait