SUBARU VERLAAGT PRIJS SOLTERRA

Elektrische SUV tot € 4.750,- euro goedkoper

  • Prijsverlaging per direct van kracht
  • Altijd permanente vierwielaandrijving, in lijn met alle Subaru’s
  • Prijs vanaf € 52.995,-
  • Acht jaar garantie zonder kilometerbeperking standaard

Brussel, 6 september 2024 – Subaru heeft per direct de prijzen van zijn Solterra verlaagd. De eerste volledig elektrische SUV van het merk is er nu vanaf € 52.995,- voor de Solterra. De meest complete versie, de Sky Package kost nu € 56.995,-. Gebleven zijn de rijke standaarduitrusting, permanente vierwielaandrijving en 3-fase laden. Nieuw is acht jaar garantie zonder kilometerbeperking.

Subaru heeft in Nederland per direct de prijzen van zijn eerste elektrische SUV, de Solterra, met tussen de 5.150 en 5.650 euro verlaagd. Het model wordt daarmee bereikbaarder en kan nog beter concurreren met SUV’s in zijn klasse. De ruime vijfzits-SUV onderscheidt zich van die tegenhangers met zijn complete standaarduitrusting. Permanente vierwielaandrijving met een elektromotor op de voor- en achteras, een uitgebreide veiligheidsuitrusting met rijhulpsysteem en een grondspeling van 21 centimeter, waarmee hij op en naast de weg zijn mannetje staat. Afhankelijk van de gekozen uitvoering haalt de Solterra tot 465 kilometer op een acculading. Laden gaat met 150 kW en 3-fase.

Echte Subaru
De Solterra is een echte Subaru: zeer veilig, rijk uitgerust en met uitstekende rijeigenschappen. Zijn uitstekende veiligheidsscores in onafhankelijke tests dankt het model onder meer aan zijn rijhulpsysteem Subaru Safety Sense. Het systeem voorziet in tal van bestuurder-ondersteunende veiligheidsvoorzieningen, zoals adaptieve cruise controle, en een camerasysteem dat met de bestuurder meekijkt en ingrijpt in geval van gevaar. Alle zaken tezamen maken de Solterra, net als zijn familieleden, een van de veiligste auto’s op de markt.

En permanente vierwielaandrijving dus. Veel concurrenten kiezen voor een inschakelbaar AWD-systeem of aandrijving op een as in combinatie met ESP. Subaru niet. Alle SUV’s van het Japanse merk hebben permanente vierwielaandrijving omdat het bijdraagt aan de veiligheid, een betere wegligging onder alle omstandigheden en omdat het een belangrijkje bijdrage levert aan de inzetbaarheid van de Solterra: ongeacht de bestemming, ongeacht de ondergrond, de Solterra komt er. Moeiteloos.

Acht jaar garantie
De prijsverlaging van de Solterra geldt voor de nieuwe modellen die bij de dealer beschikbaar zijn en voor de modellen die worden besteld en binnen zo’n acht weken vanuit Japan in België arriveren. De Solterra is leverbaar in twee uitvoeringen: Solterra en Solterra Sky Package, De eerste kost € 52.995,- de tweede € 56.995,- met onder meer een glazen dak, 20-inch lichtmetalen wielen, lederen bekleding, verwarmd stuurwiel en achterbank en een uitgebreide Harman Kardon-audio-installatie met 10 luidsprekers. Voor de liefhebbers kan de Sky Package voor een laklaag in twee kleuren worden voorzien: meerprijs € 1.200,-.

Welke uitvoering ook wordt gekozen, acht jaar garantie zonder kilometerbeperking is standaard. Subaru heeft daarmee ook nog eens een van de beste garantievoorwaarden in de industrie.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait