Nieuw en beter: de beste Volvo XC90 ooit

Wat als we het beste nog beter konden maken? Dat is precies wat we hebben gedaan met de nieuwe Volvo XC90, die vandaag werd onthuld.

 

De XC90 is een icoon van Volvo, en dankzij tal van technologieën en designupdates, zowel aan de binnen- als aan de buitenkant, is de bekroonde en best verkopende hybride SUV nu beter dan ooit tevoren.

 

Onze flagship premium SUV met zeven zitplaatsen ademt ‘comfort’, en is een van de veiligste auto’s op de weg. In de plug-inhybride versie is het een geweldige elektrische auto met een back-upplan, die volgens de WLTP-testcyclus meer dan 70 kilometer puur elektrisch bereik heeft met één enkele laadbeurt.*

Veel bestuurders zullen dus hun dagelijkse ritten volledig emissievrij kunnen afleggen. Uit onze gegevens blijkt zelfs dat ongeveer de helft van de kilometers met de nieuwste plug-inhybride Volvo’s volledig elektrisch worden gereden.**

 

En de Volvo XC90 heeft meer vermogen wanneer je dat nodig hebt: voor langere ritten wordt de hybride aandrijflijn gecombineerd met een efficiënte benzinemotor. Zo wordt je bereik met meer dan 800 km uitgebreid.† Je kunt ook kiezen voor het gecombineerde vermogen van de benzinemotor en elektromotor voor constante vierwielaandrijving of offroad rijden.

 

Een nieuw, moderner exterieurdesign versterkt de zelfverzekerde look van de XC90. Het weerspiegelt onze transformatie naar 100% elektrificatie en bevat elementen van onze nieuwste, volledig elektrische wagens.

 

Maar het grootste nieuws zit aan de binnenkant. Het interieur van de XC90 is vernieuwd en biedt nu nog meer praktische bruikbaarheid in combinatie met de gebruikerservaring van de elektrische Volvo EX90 en EX30. Een groter centraal touchscreen met hogere resolutie zorgt voor een nog betere gebruikerservaring en opent een wereld aan nieuwe functies, apps en uiteraard regelmatige over-the-air software-updates.

 

“De nieuwe XC90 straalt vertrouwen uit, en terecht! Ons hybride paradepaardje is al jaren een van de best verkopende Volvo’s en het is nog steeds een van de favoriete modellen bij veel klanten”, zegt Jim Rowan, CEO van Volvo Cars. “Of je nu op zoek bent naar comfort, ruimte, luxe, veelzijdigheid of hybride efficiëntie: de XC90 heeft het! Kortom, de Volvo XC90 en zijn volledig elektrische variant, de Volvo EX90, bieden klanten de opties die het best bij hen passen en zorgen voor een evenwichtige portfolio terwijl we onze transformatie naar 100% elektrificatie voortzetten.”

 

Een evenwichtige productportfolio

Naast ons nieuwe assortiment volledig elektrische wagens blijft de plug-inhybride XC90 T8 populair en is het een belangrijke wagen voor onze verkoopcijfers en winstgevendheid. Samen met onze volledig elektrische modellen vormen plug-inhybrides, zoals de XC90 en verwante modellen, een interessante en evenwichtige wereldwijde productportfolio voor Volvo Cars, en slaan ze de brug naar een volledig geëlektrificeerde toekomst.

 

Dit evenwicht tussen volledig elektrische wagens en plug-inhybrides is de juiste portfolio voor de markt van vandaag, want de markt van premium 100% elektrische wagens in verschillende belangrijke markten blijft groeien. Plug-ins blijven dus essentieel voor onze verkoop en winstgroei in de komende jaren.

 

Een van de veiligste auto’s op de weg

De XC90 is, zoals elke Volvo, een van de veiligste auto’s op de weg. Hij is uitgerust met een geavanceerde veiligheidskooi, en een uitgebreide reeks actieve veiligheidsfuncties om de veiligheid op de weg van jou, je familie, vrienden en anderen te verzekeren.

 

Met behulp van een radar en een camera vooraan kan de XC90 detecteren of je de rijstrook met tegemoetkomend verkeer oprijdt en indien nodig kan hij je terug naar je eigen rijstrook sturen om een aanrijding te voorkomen. Hij helpt je ook als je onbedoeld van de weg raakt. En hij kan automatisch remmen en sturen om aanrijdingen met andere voertuigen, voetgangers, fietsers en grote dieren, zoals een eland in ons vaderland Zweden, te helpen voorkomen.

 

Legendarisch comfort: standaard

Rijden in de XC90 is beter dan ooit, met standaard legendarisch zitcomfort en een betere ophanging. Elke schokdemper kan zich nu apart mechanisch aanpassen aan de huidige wegomstandigheden om het comfort en de stabiliteit te optimaliseren – voor een meer zelfverzekerde en ontspannen rijervaring.

 

Wil je nog meer? Kies dan voor de optionele luchtvering die samenwerkt met een actief chassis dat de auto, de weg en de bestuurder 500 keer per seconde monitort om optimaal rijcomfort te bieden.

 

De XC90 met luchtvering kan zich 20 mm lager of 40 mm hoger positioneren om gemakkelijker te kunnen in- of uitstappen, de aerodynamica bij hogere snelheid te verbeteren, of extra rijhoogte te bieden voor ruw terrein. Daarnaast hebben we bepaalde onderdelen van de wagen extra geïsoleerd, waardoor er minder wind en lawaai van buitenaf is.

 

Het interieur is vooraan vernieuwd met het beste van wat hedendaags Scandinavisch design te bieden heeft. Het dashboard heeft een meer horizontale vorm dan de vorige modellen, bevat decoratieve panelen van premium gerecycleerde materialen voor een meer gestructureerde afwerking, en nieuwe verticale ventilatieroosters. Betere verlichting zorgt voor een nog luxueuzere uitstraling ‘s nachts.

 

We hebben ook het interieur opnieuw geconfigureerd om het nog praktischer te maken na feedback van huidige XC90-eigenaars. Onze ontwerpers hebben extra opbergruimte in de middenconsole gecreëerd, waaronder een extra bekerhouder, en hebben de draadloze telefoonoplader achter de tunnelconsole, los van de hoofdopbergruimte, geplaatst voor meer gemak.

 

De XC90 is verkrijgbaar met een van de beste audiosystemen in de autowereld: het Bowers & Wilkins High Fidelity-audiosysteem dat getrouw de akoestiek van een podium, concertgebouw of jazzclub kan nabootsen.

 

Klanten die dat willen kunnen tot slot ook kiezenvoor een milde hybride benzinevariant. Deze B5 heeft een lithium-ionbatterij van 48V en een geïntegreerde startgenerator om de uitstoot en het brandstofverbruik tot wel 15 procent te helpen verminderen.

 

De nieuwe Volvo XC90 kan vanaf vandaag geconfigureerd en besteld worden in België en Luxemburg. De productie zal eind 2024 beginnen en de eerste klanten zullen tegen het einde van het jaar hun auto krijgen.††

 

  Catalogusprijs € excl. Btw BEL Catalogusprijs € incl. Btw BEL Prix catalogue € hors TVA LUX Prix catalogue € TVA incl. LUX
VOLVO XC90 T8 AWD Core Bright 77.677,69 € 93.990,00 € 77.927,69 € 91.175 €
VOLVO XC90 B5 AWD Core Bright 67.760,33 € 81.990,00 € 68.010,33 € 79.572 €
VOLVO XC90 T8 AWD Plus Bright of Dark 80.157,02 € 96.990,00 € 80.407,02 € 94.076 €
VOLVO XC90 B5 AWD Plus Bright 70.239,67 € 84.990,00 € 70.489,67 € 82.473 €
VOLVO XC90 T8 AWD Ultra Bright of Dark 84.123,97 € 101.790,00 € 84.373,97 € 98.718 €
VOLVO XC90 B5 AWD Ultra Bright 75.198,35 € 90.990,00 € 75.448,35 € 88.275 €

 

De kleine lettertjes

* Rijbereik overeenkomstig de realistische WLTP-cyclus onder gecontroleerde omstandigheden voor een nieuwe auto. Het werkelijke rijbereik kan variëren. De cijfers zijn gebaseerd op het voorlopige doel. Uiteindelijk voertuigcertificaat aangevraagd.

 

** Volvo Cars-data hebben betrekking op plug-inhybride auto’s voor lange afstanden op wereldwijde markten: gemiddeld 48% van de afstand wordt zuiver elektrisch afgelegd.

 

† Extra 800 km zonder het puur elektrische bereik. Op basis van een voorlopig WLTP-verbruik van 8,6 l/km zodra de hoogspanningsbatterij leeg is, uitgaande van een volle brandstoftank. Het werkelijke rijbereik kan variëren.

 

†† De timing van de lancering verschilt per markt.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait