smart #5 World Première : De allereerste C-Segment Premium SUV van smart

  •  smart heeft  de nieuwe modellen smart #5 Summit Edition en #5 Premium+ officieel onthuld tijdens de World Première in Byron Bay, Australië.
  • smart’s meest veelzijdige voertuig tot nu toe combineert op het buitenleven gerichte functies en geïntegreerde uitrustingsaccessoires om ook op onverharde wegen te presteren.
  • De smart #5 is uitgerust met de geavanceerde AMD V2000 chip met hoog rekenvermogen die zorgt voor een eersteklas gebruikerservaring met hoge prestaties.

28 augustus 2024, Leinfelden-Echterdingen, Duitsland. smart, het volledig elektrische automerk, heeft de volledig nieuwe smart #5 onthuld tijdens de World Première in Byron Bay, Australië.  Met dit voertuig zet het merk een nieuwe stap op weg naar de mobiliteit van de toekomst en betreedt het het segment van premium middelgrote SUV’s.

 

De smart #5 is het derde voertuig in het volledig elektrische portfolio van het merk. Naast de smart #1 en #3 biedt ook de smart #5 een premium SUV met geavanceerde elektrische aandrijving, ADAS-technologieën en een naadloze, intelligente cockpit. Met de introductie van het meest veelzijdige voertuig in zijn productportfolio tot nu toe, biedt smart opnieuw een voertuig dat voldoet aan de uiteenlopende behoeften van zijn klanten wereldwijd.

 

Dirk Adelmann, CEO van smart Europe: “We zijn verheugd om onze allereerste middelgrote premium SUV, de volledig nieuwe smart #5, aan de wereld te presenteren. Met dit nieuwe voertuig breiden we uit naar een nieuw marktsegment, een weerspiegeling van ons streven naar kwaliteit, innovatie en het inspelen op de veranderende behoeften van onze klanten. Terwijl we ons productassortiment blijven uitbreiden, blijven we ons richten op het bieden van diverse mobiliteitsoplossingen die tegemoetkomen aan verschillende levensstijlen en voorkeuren in Europa en over de hele wereld. Dit voertuig vertegenwoordigt niet alleen een nieuw niveau van premium voor smart, maar ook een kans om nieuwe mogelijkheden te verkennen op het gebied van elektrische mobiliteit.”

 

Het meest veelzijdige voertuig van smart tot nu toe

 

De smart #5 is ontworpen door Mercedes-Benz en heeft typische designelementen van smart, zoals het panoramische halodak, de frameloze deuren en de korte overhangen voor en achter. De smart #5 heeft een wielbasis van 2.900 mm en een totale lengte van 4.705 mm.

 

De smart #5 heeft de karakteristieke, langwerpige koplampen aan de voor- en achterzijde en het smart logo op de D-stijl. De tweekleurige spiegels en de zwevende wieldoppen met de centrale smart logo’s, die rechtop blijven staan als de wielen draaien, zorgen voor het premium karakter.

 

Technisch geavanceerd interieur voor nog meer premium karakter

 

De volledig nieuwe #5 biedt een modern, ruim en technisch geavanceerd interieur. Zero-gravity stoelen met 121 graden verstelbare rugleuning, bekleed met leder met V-vormige hoofdgordijnairbags, kussenairbags en in de stoel geïntegreerde veiligheidsgordels behoren tot de hoogtepunten. Achterin zijn lederen zetels met een hoofdruimte van zeer comfortabel 1.060 mm, verwarming, rugleuningverstelling, elektrisch zonnescherm en LED-leeslampjes in vliegtuigstijl ook beschikbaar in een “First Class”-instelling, terwijl de comfortmodus met één druk op de knop passagiers meer beenruimte biedt. Accenten zoals eikenhouten bekleding en gebogen, langwerpige designelementen zorgen voor het premium karakter van het interieur.

 

Comfortfuncties zijn onder andere de sfeerverlichting met 256 kleuren en de mogelijkheid om alle stoelen te verstellen om een kingsize, queensize of eenpersoonsslaapruimte in de cockpit te creëren. Het entertainmentsysteem heeft een ingebouwde projector in combinatie met een Sennheiser Signature Sound System met 20 luidsprekers en een draagbare luidspreker. De verhoogde luidspreker met sfeerverlichting synchroniseert met het ritme van de muziek om een audiovisuele ervaring te creëren. Daarnaast heeft de auto 34 opbergvakken, een kofferbak van 72 liter en een ruime opbergruimte achterin.

 

Kai Sieber, hoofd smart Design bij Mercedes-Benz Design: De #5 is een heel speciaal project voor ons. Het vertegenwoordigt een nieuw tijdperk in smart’s streven naar premium design, waarbij we verder kijken dan het puntje van de neus. We blijven trouw aan onze designfilosofie ‘Love, Pure and Unexpected’ en verheffen de betekenis van ‘Pure’ tot een eerlijk middelgrote SUV-design. De vierkante vorm en de wielen in de hoeken zorgen voor de typische smart body space index.”

 

Geavanceerde technologie en een intelligente cockpitervaring

 

Centraal in het interieur van de smart #5 staat een moderne HMI met een intuïtief design. Deze is uitgerust met een 25,6-inch Augmented Reality Head-up Display, een 10,3-inch full-colour Ultra HD LCD-instrumentenpaneel en twee 13-inch AMOLED 2,5K displays. Met een geavanceerde generatieve AI-spraakassistent kan de bestuurder verschillende bronnen gebruiken om nauwkeurige antwoorden te geven op bijna elke vraag. In combinatie met de intelligente avatars van smart kan de bestuurder belangrijke functies bedienen met alleen zijn stem, zoals telefoongesprekken en berichten, muziek en media, klimaatregeling, navigatie, persoonlijke instellingen en voertuigbediening, evenals alle internetfuncties. Een nieuwe leeuwenavatar, Leo, leidt gebruikers door de bediening.

 

Voor een soepele reactietijd maakt de auto gebruik van de kracht van de geavanceerde AMD V2000 chip met hoog rekenvermogen. De processor blinkt uit in het renderen van de low-poly smart OS gebruikersinterface van het voertuig, die gebaseerd is op de Unreal engine en real-time effecten beheert die cruciaal zijn voor een responsieve, soepele en esthetisch aangename ervaring. Het resultaat is een geïntegreerd systeem dat superieure rekenkracht combineert met een eigentijds design en de gebruiker een intelligente en interactieve ervaring biedt die de samensmelting van eersteklas comfort en technologie van het nieuwe model belichaamt..

 

Elektrische prestaties en rijkwaliteit

 

Met het 800-volt platform kan de smart #5 nieuwe prestatieniveaus bereiken op het gebied van laadsnelheid en actieradius. De 100 kWh batterij van de smart #5 heeft een superlaadfunctie (4C), waarmee in slechts 15 minuten tot 70% van de capaciteit kan worden opgeladen (opladen van 10% tot 80%). Er kan een actieradius van meer dan 740 km (CLTC)1 worden bereikt en een 220 V stopcontact in de kofferbak biedt onbeperkte veelzijdigheid als het voertuig niet op het elektriciteitsnet is aangesloten. Bovendien heeft het voertuig verschillende rijmodi voor op en naast de weg, waaronder Adaptive, Sand, Snow, Mud en Rock.

 

Premium partnerschappen

 

smart heeft onlangs nieuwe partnerschappen aangekondigd onder het motto “Open Your Mind”. Een daarvan is met twee premium outdoorpioniers: het Amerikaanse fietsenmerk Trek en het Duitse outdoormerk HEIMPLANET. Samen hebben de twee merken een reeks producten ontwikkeld die het concept “outdoor premium” herdefiniëren. Trek heeft de “Madone Gen 8” fiets ontwikkeld tot de “Project One”, een slimme samenwerkende racefiets op maat, terwijl HEIMPLANET een aangepaste versie van “THE CAVE” tent heeft gemaakt, geïnspireerd door de smart #5.

 

Een andere nieuwe partner is Sennheiser, het Duitse bedrijf voor professionele audio-oplossingen. De audio-experts van Sennheiser Mobility zijn een nieuwe samenwerking aangegaan om de toekomst van de audio-ervaring in de auto te stimuleren. Ze hebben de nieuwe smart #5 uitgerust met Sennheiser’s gepatenteerde audio-algoritmes, Concerto met AMBEO technologie en Contrabass, om een meeslepende ervaring te leveren. De geluidsfilosofie van Sennheiser is om de intentie van de artiest te behouden en authentiek te presenteren. Met een piekvermogen van meer dan 2.000-watt belooft het systeem een meeslepende geluidservaring die de bestuurder en passagiers betrekt en het geluid van de werkelijkheid naar een geheel nieuwe schaal brengt.

 

Veronique Larcher, Managing Director van Sennheiser Mobility: “We zijn verheugd om meer producten en ervaringen die kippenvel creëren te leveren aan de automotive ruimte door onze samenwerking met smart. Ons opmerkelijke Sennheiser geluidssysteem biedt een meeslepende luisterervaring die de bestuurder en passagiers in het middelpunt van hun favoriete muziek plaatst.”

 

Met de World Premiere van de smart #5 is smart officieel een portfoliomerk geworden en heeft het zijn intrede gedaan in het premium middenklasse SUV-segment. De volledig nieuwe smart #5 wordt begin volgend jaar in Europa geïntroduceerd en geleverd.

 

Wettelijke opmerkingen:  

Indicatieve informatie onder voorbehoud van wijzigingen. Productspecificaties en beschikbaarheid kunnen variëren afhankelijk van verschillende marktomstandigheden en voertuiglijnen. Raadpleeg de definitieve specificatielijst wanneer het product op de lokale markt wordt geïntroduceerd. 

Het voertuig bevindt zich in het EU-homologatieproces. smart zal de officiële waarden publiceren via de gebruikelijke kanalen zodra het homologatieproces is voltooid.

 

 

Over smart:

smart Europe GmbH is een volledige dochteronderneming van smart mobility International Pte. Ltd. en werd in juni 2020 opgericht in Leinfelden-Echterdingen, in de buurt van Stuttgart. Het internationale team van smart Europe is verantwoordelijk voor alle verkoop-, marketing- en aftersalesactiviteiten voor de volgende generatie smart voertuigen, producten en diensten van het merk op de Europese markt. Met Dirk Adelmann als CEO en Martin Günther als CFO ontwikkelt het bedrijf zijn volledige potentieel in Europa met een zeer efficiënt en klantgericht bedrijfsmodel. De internationale smart joint venture werd opgericht door Mercedes-Benz AG en Geely Automobile Co., Ltd. smart positioneert zichzelf als een toonaangevende leverancier van intelligente elektrische voertuigen in het topsegment.

 

[1] Momenteel zijn er alleen indicaties beschikbaar volgens de China Light-duty vehicle Test Cycle (CLTC), die aanzienlijk afwijken van de wereldwijd geharmoniseerde testprocedure voor lichte voertuigen (WLTP).

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait