Bridgestone aangewezen als exclusieve bandenpartner voor nieuwe Lamborghini Temerario Super Sportscar

  • Bridgestone heeft drie banden op maat ontworpen voor Lamborghini’s nieuwste Hybrid High Performance Electrified Vehicle (HPEV), waarmee de supercar niet alleen de beste prestaties op en naast de baan kan leveren, maar ook in zware winterse omstandigheden.
  • Als langdurige partner van Lamborghini heeft Bridgestone op maat gemaakte Potenza Sport- en Potenza Race-banden ontwikkeld voor de zomer- en circuituitrusting van de Temerario, en een op maat ontwikkelde Blizzak LM005-band voor de winteruitrusting om aan alle behoeften van bestuurders te voldoen.

Alle drie de premium banden zijn ontwikkeld met behulp van Bridgestone’s eigen Virtual Tyre Development-technologie voor extra voordelen op het gebied van duurzaamheid en efficiëntie.

Brussel, 19 augustus 2024 — Bridgestone, wereldwijd marktleider in premium banden  en duurzame mobiliteitsoplossingen, is door Lamborghini gekozen als exclusieve bandenpartner voor de gloednieuwe Lamborghini Temerario. Bridgestone, Lamborghini’s officiële technische partner, heeft een volledige bandenlijn ontwikkeld om de prestaties van de supersportauto te maximaliseren. De nieuwe banden voldoen aan alle behoeften van bestuurders en leveren samen topprestaties op en naast de baan, en in uitdagende winterse omstandigheden.

“Na de Lamborghini Huracán STO, Tecnica, Sterrato, Huracán EVO en de V12 Hybrid HPEV Lamborghini Revuelto, is de Temerario de nieuwste Lamborghini supersportauto die is uitgerust met op maat gemaakte Bridgestone-banden als originele uitrusting”, aldus Steven De Bock, Vice President Original Equipment bij Bridgestone EMEA. “Dankzij de hybride twin-turbo V8-aandrijflijn met drie elektromotoren maakt de Temerario deel uit van een nieuwe generatie hybride HPEV’s die ongeëvenaarde prestaties leveren. Als officiële technische partner van Lamborghini zijn we zeer verheugd om onze weg samen voort te zetten terwijl we de grenzen van elektrificatie verleggen en een nieuw tijdperk van duurzame autosport inluiden.”

Een breed bandenassortiment voor de behoeften van alle bestuurders

Voortbordurend op haar sterke geschiedenis in de autosport, heeft Bridgestone haar iconische Potenza-bandenfamilie gebruikt voor de zomer- en circuituitrustingen van de Temerario, met op maat gemaakte Potenza Sport- en Potenza Race-banden.

De op maat gemaakte Bridgestone Potenza Sport van de Lamborghini Temerario past een patroonontwerp toe dat de handling op droog wegdek, handling op nat wegdek én prestaties bij hoge snelheden maximaliseert om het sportieve gedrag van de auto te verbeteren. De ultra high performance band Potenza Sport van de Temerario is ook verkrijgbaar in een Run-Flat gehomologeerde versie. Hiermee kunnen bestuurders na een lekke band de controle behouden en veilig 80 kilometer doorrijden bij snelheden tot 80 km/u. Deze aangepaste band biedt een hoger gripniveau, superieure tractie en extreem rijcomfort op de weg, naast veiligheid en gemoedsrust.

Daarnaast heeft Bridgestone een op maat gemaakte Potenza Race-band ontwikkeld om de ongelooflijke prestaties van de superauto te ontketenen, met de eerste en enige productiemotor voor supersportauto’s die 10.000 tpm kan bereiken. Deze unieke raceband biedt uitstekende grip, verbeterde handling en langdurige prestaties voor alle circuitliefhebbers. De uitstekende grip van de band wordt mogelijk gemaakt door een speciale rubbersamenstelling die is ontwikkeld voor gebruik op het circuit en vervolgens is toegepast op de weg.

Om de volledige line-up af te ronden en aan alle wensen en eisen van elke bestuurder te voldoen, heeft Bridgestone ook de Blizzak LM005 winterband speciaal op maat ontwikkeld voor de Temerario. Door Bridgestone’s meermaals bekroonde band om te vormen tot een winterband, stelt de Blizzak LM005 de hybride supercar in staat om zelfs in extreme winterse omstandigheden, topprestaties te leveren.

De Temerario is een nieuwe maatstaf in het segment van supersportauto’s en biedt het hoogste niveau van prestaties en comfort. Bridgestone is de perfecte partner om ons te helpen het potentieel van de Temerario optimaal te benutten”, zegt Cristian Mastro, Marketing Director bij Lamborghini. “In de loop der jaren hebben we een briljante samenwerking opgebouwd die keer op keer grenzen heeft verlegd. Nu we de elektrische weg inslaan, wordt onze samenwerking alleen maar sterker en blijven we onze beloften nakomen.”

Virtueel ontwikkeld voor meer efficiëntie en duurzaamheid

De volledige bandenserie van de Lamborghini Temerario is ontwikkeld in Bridgestone’s R&D-centrum in Italië en maakt gebruik van de unieke VTD-technologie (Virtual Tyre Development) van het bedrijf. VTD verbetert zowel de efficiëntie als de duurzaamheid van het ontwikkelingsproces van banden. Het elimineert ongeveer 200 fysieke prototypes, vermindert fysieke voertuigtests met 80 procent en verkort de ontwikkelingstijd met maximaal 50 procent. De technologie leidt ook tot een vermindering tot 60 procent van het grondstoffenverbruik en de CO2-uitstoot in de ontwikkelingsfase van originele banden.

De Lamborghini Temerario zal in 2025 op de markt komen waarbij de op maat gemaakte Bridgestone-banden verkrijgbaar zijn in acht afmetingen, in de maten 20 inch en 21 inch. De banden zullen in Europa worden geproduceerd.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait