Mercedes-Benz op Pebble Beach Automotive Week 2024

Twee wereldprimeurs: Mercedes-Maybach SL en een limited edition van de Mercedes-AMG GT3

·     Traditie van bijzondere special editions voortgezet met de première van de Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow

·     Na revisie in het Mercedes-Benz Classic Centre: debuut van de C 111-II met originele wankelmotor

·     Mercedes-Benz viert 130 jaar autosport met het W 196 R Grand Prix-icoon uit 1955

·     C 111-II en Mercedes Targa Florio-racewagens leiden de Tour d’Elegance

Mercedes-Benz C 111-II Experimentalfahrzeug mit Vierscheiben-Wankelmotor, 1970. Foto der Ausbringung aus dem Mercedes-Benz Museum. 2024 macht das Mercedes-Benz Classic Center diesen Supersportwagen wieder einsatzfähig.
Mercedes-Benz C 111-II experimental vehicle with four-rotor Wankel engine, 1970. Photo of the removal from the Mercedes-Benz Museum. In 2024 the Mercedes-Benz Classic Center restored this super sports car to working order.

Mercedes-Benz staat voor innovatie, kwaliteit en luxe in auto’s. Tijdloze technische ontwikkelingen, uitzonderlijke techniek en uitmuntend design kenmerken de lange geschiedenis van het merk en maken het tot een automotive icoon. Succes in de autosport heeft hierbij altijd een cruciale rol gespeeld. Mercedes-Benz demonstreert dit met een gevarieerde merkbeleving op Pebble Beach Automotive Week 2024. Een van de highlights is de wereldpremière van de nieuwe Mercedes-Maybach SL (voorlopige waarden, energieverbruik gecombineerd: 13,7 l/100 km | CO₂-emissie gecombineerd: 312 g/km | CO2-klasse: G)1. Mercedes-Benz Heritage GmbH laat voor dit bijzondere evenement ook historische autosportsuccessen herleven en presenteert op het topevenement in Californië een aantal zeldzame modellen uit honderd jaar.

“De Pebble Beach Automotive Week is een van de belangrijkste internationale platforms voor exclusieve automobielcultuur, van fascinerende klassiekers tot inspirerende innovaties. De aanwezigheid van Mercedes-Benz in 2024 met verschillende merken staat hier ook voor. Een bijzondere highlight is de C 111-II uit 1970. Met zijn wankelmotor, hightech materialen, adembenemende prestaties en futuristische design is dit model vandaag de dag een fascinerende tijdmachine. Het brengt de visionaire geest van 1970 tot leven. We brengen deze innovatieve sportwagen met 257 kW (350 pk) na meer dan vijftig jaar voor het eerst naar Pebble Beach. Een échte supersportwagen met een topsnelheid van 300 km/h – en dat al in 1970!“

Marcus Breitschwerdt, CEO Mercedes-Benz Heritage GmbH

Naar verluidt werden er in Stuttgart zelfs blanco cheques ontvangen toen het experimentele voertuig C 111-II in 1970 werd gepresenteerd, maar de serieproductie is nooit van de grond gekomen. De experts van het Mercedes-Benz Classic Center hebben hun unieke expertise nu ingezet om deze supersportwagen weer operationeel te maken.

De Maybach Zeppelin DS 8 die naar Pebble Beach is gebracht, straalt een heel ander soort fascinatie uit. Hij herinnert aan de glorietijd van Maybach Motorenbau in de jaren dertig. Dit bedrijf vormt de kern van het huidige luxemerk Mercedes-Maybach. De nieuwe Mercedes-Maybach SL beleeft zijn wereldpremière op Pebble Beach. Hij wordt op de zondag van het Pebble Beach Concours d’Elegance aan het publiek gepresenteerd als onderdeel van een exclusief evenement op de ‘Concept Lawn’.

Mercedes-Benz viert dit jaar ook 130 jaar autosport op Pebble Beach. Mercedes-AMG Motorsport uit Affalterbach heeft dit jubileum aangegrepen om een ​​unieke Mercedes-AMG GT3 racesportwagen te ontwikkelen. Het exclusieve voertuig grijpt terug op twee bepalende tijdperken van de Mercedes-Benz autosport. Tijdens de Pebble Beach Automotive Week wordt het collector’s item, gelimiteerd tot dertien exemplaren, voor het eerst aan het grote publiek gepresenteerd.

Het Pebble Beach Concours d’Elegance is ook het toneel van de presentatie van de Mercedes-Maybach S 680 Edition Nordic Glow, waarmee de succesvolle reeks van bijzondere special editions wordt voortgezet. Deze exclusieve edition is speciaal ontwikkeld en geproduceerd voor Pebble Beach met onder andere opties uit het individualiseringsprogramma MANUFAKTUR. De edition Nordic Glow is in gelimiteerde oplage exclusief voor de Amerikaanse markt verkrijgbaar.

Mercedes-Benz Classic brengt in 2024 de volgende voertuigen naar Pebble Beach:

• Mercedes 2-iter Targa Florio-racewagen uit 1924: honderd jaar geleden won deze auto de Targa Florio, de legendarische, slopende race op de openbare wegen van Sicilië. Mercedes-Benz Classic heeft een origineel exemplaar uitgebreid gerestaureerd met het hoogste niveau van authenticiteit.

• Maybach Zeppelin DS 8 uit 1932: In de jaren dertig concurreerden de topmodellen van Maybach met de topmodellen van Mercedes-Benz. De Maybach Zeppelin DS 8 leverde 149 kW (200 pk) vermogen uit een cilinderinhoud van 7.922 cm3.

• Mercedes-Benz Formule 1-racewagen W 196 R uit 1955: Mercedes-Benz keerde in 1954 terug naar de Grand Prix-races met de W 196 R. Met vrijstaande wielen of gestroomlijnde carrosserie, afhankelijk van het circuit. Juan Manuel Fangio werd in 1954 en 1955 wereldkampioen Formule 1.

• Mercedes-Benz C 111-II uit 1970: de 300 km/h rijdende, futuristische supersportwagen met vier-rotor wankelmotor maakte indruk op de fans van het merk. Hij werd nooit in serieproductie genomen. Het Classic Center heeft het experimentele voertuig na meer dan vijftig jaar weer tot leven gewekt.

Tour d’Elegance en Concours d’Elegance

Een van de topevenementen tijdens de Pebble Beach Automotive Week is de Tour d’Elegance op 15 augustus 2024, die Mercedes-Benz dit jaar leidt met de Targa Florio-racewagen en de C 111-II. Tijdens de Pebble Beach Tour d’Elegance rijden 150 auto’s uit de kring van concoursdeelnemers een adembenemende route over de 17-Mile Drive en Highway 1 naar Big Sur.

Het Pebble Beach Concours d’Elegance vindt op 18 augustus 2024 voor de 73ste keer plaats op het terrein van de Pebble Beach Golf Course bij Monterey, Californië. Vooral de award voor ‘Best of Show’ is felbegeerd. In 2023 won een Mercedes-Benz 540 K Spezial-Roadster de award, de tiende ‘Best of Show’-titel voor een model van het merk in de geschiedenis van het Pebble Beach Concours d’Elegance sinds 1950. Daarmee is Mercedes-Benz het meest succesvolle merk in de geschiedenis van dit topevenement voor oldtimers.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait

This website uses cookies. By continuing to use this site, you accept our use of cookies.