Maserati GT2 Stradale – wereldpremière van nieuwe supersportwagen tijdens Monterey Car Week 2024

Ook op het podium van The Quail staan de MC20 Icona, die voor het eerst in Noord-Amerika te zien is, en de MCXtrema, die op Laguna Seca te zien is met de levering van het eerste model

 

Naarden, 16 augustus 2024 – De naam is Maserati GT2 Stradale, de nieuwe supersportwagen van Maserati die zijn wereldpremière beleeft tijdens de Monterey Car Week 2024 in Californië. Op vrijdag 16 augustus werd de auto onthuld aan het publiek dat zich had verzameld voor het niet te missen jaarlijkse evenement in het beroemde Amerikaanse resort, in de prestigieuze setting van The Quail, A Motorsports Gathering, het hoogtepunt van de motorsportweek gewijd aan kenners en liefhebbers.

 

Maserati GT2 Stradale is een ode aan de meest buitengewone en exclusieve sportiviteit, het resultaat van een technische en stilistische samenwerking tussen de Maserati GT2, een meesterwerk van prestaties gecreëerd voor de terugkeer van het merk naar GT-competities, en Maserati MC20, een iconische drietand doordrenkt met een onmiskenbare stijl.

Uitgaande van een reeds uitstekende basis heeft Maserati een auto ontwikkeld die het beste van de race- en massaproductie van het merk kan combineren, de kenmerken van het circuitmodel kan overbrengen en een verdere evolutie van zijn meest geliefde supersportwagen kan garanderen. De Maserati GT2 Stradale combineert diepgaande technologieoverdracht van de puurste prestaties, typisch voor een racewagen, gecombineerd met de intrinsieke kwaliteiten van de MC20. De nieuwe supersportwagen roept dus stijl en raceprestaties op, terwijl hij zorgt voor een ideaal gevoel en comfort in alle gebruiksomstandigheden, zonder in te boeten aan de beste rijervaring op de weg, typerend voor het aanbod van Maserati.

Met een topsnelheid van meer dan 320 km/u, een maximaal vermogen dat is toegenomen tot 640 pk (10 pk meer dan de MC20), een gewichtsafname met 60 kg en een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 2,8 seconden, belooft Maserati GT2 Stradale ongeëvenaarde sensaties en superieure prestaties, mede dankzij zijn geavanceerde aerodynamica en aantrekkelijke design dat hij heeft geërfd van zijn racebroer. Achter het stuur zal het gevoel er een zijn van het rijden in een van de meest ongelooflijke circuitauto’s die er zijn, met de mogelijkheid om er het beste van te maken op wegen over de hele wereld.

 

De belangrijkste kenmerken van de Maserati GT2 Stradale zijn het brede scala aan opties, de mogelijkheden voor personalisatie met pakketten die gericht zijn op het verbeteren van de prestaties, de zoektocht naar een gedurfdere agressieve esthetiek, de exclusieve Fuoriserie-inhoud en de specifieke configuraties (beschikbaarheid varieert tussen markten).

 

Davide Grasso, CEO van Maserati: “Maserati GT2 Stradale is een uniek product, dat het grootste sportieve erfgoed van het merk samenbrengt en tegelijkertijd de evolutie vertegenwoordigt van een van Maserati’s meest iconische auto’s, de MC20 halo-auto. Dit model, bedoeld voor dagelijks rijden, is gemaakt op basis van de wens om onze klanten steeds meer te bieden op het gebied van technisch meesterschap, innovatie, design en emoties op de weg: enerzijds vinden we geavanceerde oplossingen die zijn voorbehouden aan modellen die uitsluitend zijn ontworpen voor gebruik op het circuit, de belichaming van Maserati’s race-DNA; Aan de andere kant kunnen we een optimaal comfort garanderen in combinatie met de meest geavanceerde rijhulpsystemen. Maserati GT2 Stradale is een product dat kan voldoen aan de eisen van de meest veeleisende liefhebbers, een nieuwe creatie die de hele essentie van het merk uitdrukt.”

Bij de wereldpremière van de Maserati GT2 Stradale in The Quiail waren ook twee andere spectaculaire Trident-auto’s aanwezig: MC20 Icona, die zijn Noord-Amerikaanse debuut maakt, en MCXtrema, die op Laguna Seca te zien was in een evenement dat in het teken stond van de levering van het eerste model van Maserati’s ‘beest’ op het circuit.

 

De MC20 Icona, die in juni van dit jaar werd onthuld, is een speciale serie die is gemaakt om de 20e verjaardag te vieren van de terugkeer van het merk op het circuit in de GT-kampioenschappen, met de onvergetelijke en zegevierende MC12. Geproduceerd in een beperkte oplage van 20 exemplaren, in zijn karakteristieke Bianco Audace Matte en Blu Stradale-kleurstelling, is de MC20 Icona een eerbetoon aan een Maserati uit het verleden die geliefd is bij fans van productieauto’s met een competitief karakter, de MC2004 Stradale: met de 12-cilinder Ferrari-afgeleide motor vertegenwoordigde hij Maserati in zijn meest extreme prestatievorm en werd hij speciaal gemaakt voor typegoedkeuring in internationale GT-competities.

 

In 2024 staat MCXtrema weer op het podium van The Quail om de wereldpremière van 2023 te volgen en bereidt het zich voor op een ander exclusief evenement ter gelegenheid van de levering van de eerste van de 62 wereldwijd geproduceerde modellen – op 18 augustus op WeatherTech Raceway Laguna Seca. Met zijn vermogen van 730 pk en gedurfde, verfijnde design werd de MCXtrema met zijn 730 pk vermogen en typegoedkeuring uitsluitend voor gebruik op het circuit onmiddellijk opgevat als een onconventioneel product: een supersportwagen die zich richt op een geselecteerde klantenkring en die uiterst veeleisend is op het gebied van prestaties en technische uitmuntendheid. Maserati MCXtrema is nu de krachtigste circuitauto van het Italiaanse merk, een opwindende auto in alle opzichten die voorbestemd is om het tempo van Maserati’s toekomst te dicteren en zijn racegeest te verheffen.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait