De Magische Drieluik.

De 80-jarige Belgische coureur Christine Beckers heeft met succes haar ‘Magische Drieluik’ voltooid, een ambitieuze operatie waarvan Le Mans, Spa Francorchamps en Zolder in Limburg het speelterrein waren.

Na de viering van de 50e verjaardag van haar klasseoverwinning in Le Mans in een Chevron B23 als opmaat naar de 24 uur van 2024, nam ze deel aan de proloog van de 24 uur van Spa in een Alfa Romeo GTV 2000, identiek aan het exemplaar waarmee haar broer James in 1974 de prestigieuze “Beker der Koning”  won.
Het derde deel van dit drieluik werd zondag voltooid op circuit Zolder. Daar realiseerde ze haar ultieme droom: de oudste vrouw worden die in een Formule 1-wagen reed!

Dus in de bak van een ex-Thierry Boutsen 1.200 pk Arrows A8 BMW Turbo, vertrok ze om een paar rondjes over het circuit van Zolder te rijden, tot grote bewondering van de vele toeschouwers.

Veel applaus toen ze uit de auto stapte, verklaarde de nieuwe recordhoudster met tranen in haar ogen: “Het was fantastisch, maar veel te kort!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait