ZOUTE GRAND PRIX 2024

VIER DAGEN WEGDROMEN BIJ DE MOOISTE KLASSIEKE EN HEDENDAAGSE (DROOM)WAGENS.

Organisatie maakt het programma voor de 15e editie bekend

 

Knokke-Heist, 1 augustus 2024 // Deze ochtend stelde de nieuwe organisatie achter de Zoute Grand Prix het programma voor de editie van 2024 voor. Het is meteen ook de 15e editie. Wat in 2010 begon als een oldtimerrally tussen vrienden die de liefde voor mooie historische wagens delen, is uitgegroeid tot één van grootste en meest prestigieuze automobiel events van Europa. Aan die succesformule werd niet geraakt, maar tegelijkertijd worden er heel wat vernieuwingen doorgevoerd. Hierbij een overzicht aan wat de bezoekers zich dit najaar mogen verwachten.

 

De Zoute Grand Prix brengt een unieke mix van cultuur, sport en elegantie naar onze straten wat perfect past in het DNA van onze badplaats. Dit evenement is uitgegroeid tot een jaarlijks hoogtepunt dat honderdduizenden bezoekers aantrekt. De positieve impact is dan ook aanzienlijk voor de lokale horeca en handelaars én voor de internationale uitstraling die onze prachtige kustgemeente met het event krijgt.” Jan Morbee, Burgemeester Knokke-Heist.

 

    (Jan Morbee, Jan Peeters, Marc Coucke, Koen Van Hout)

 

-Nieuw- Zoute Grand Prix Gallery by EY: verleden, heden en toekomst onder één dak

Het nieuws was al eerder bekendgemaakt. Dit jaar wordt alles ondergebracht in één strandpaviljoen, opgebouwd op het strand aan het Albertplein. Vandaag werd ook de concrete invulling van de ruim 11.000M2 grote Zoute Grand Prix Gallery by EY voorgesteld. Zo zal het paviljoen onderdak bieden aan een 80-tal wagens die op zondagnamiddag onder de hamer gaan op de Zoute Sale by Bonhams|Cars. Daarnaast ook enkele van de meest exclusieve hedendaagse constructeurs. Enkele van hen maken van de Zoute Grand Prix gelegenheid om uit te pakken met Belgische én zelfs Europese premières! Meer nieuws hierover volgt later. Ook de Driversclub, de plek waar alle deelnemers van de Rally en GT Tour verzamelen, en de Gala van zaterdagavond krijgen onderdak in het paviljoen.

 

“Met CIM Capital hebben we ervaring om organisaties die in moeilijkheden verkeren, maar tegelijkertijd heel wat potentieel hebben, een levenslijn aan te bieden. En dat is exact wat Zoute Grand Prix is. Het is een evenement dat zijn gelijke niet kent en tegelijkertijd dreigde de verdwijnen. We willen uitdrukkelijk alle leveranciers bedanken die de afgelopen weken een financiële inspanning hebben geleverd en het mogelijk hebben gemaakt om deze doorstart te maken. We kijken samen met hen uit naar deze 15e editie.” – Jan Peeters, CIM Capital.

 

“Ik ben zelf grote fan van de Zoute Grand Prix en heb in het verleden al 11 keer deelgenomen. Het zou zonde zijn geweest mocht het event zijn opgehouden te bestaan. Enerzijds mogen we het unieke karakter van de Zoute Grand Prix niet verliezen en anderzijds moeten we van een wit blad beginnen, als we het event levensvatbaar willen maken én houden. Zelf ik ga pas echt tevreden zijn als iedereen, zowel deelnemers als toeschouwers, een fantastische 4-daagse heeft beleefd.” – Marc Coucke, Alychlo.

 

Zoute Sale by Bonhams|Cars– 80 unieke wagens voor de belangrijkste veiling van het jaar

De Zoute Sale is de laatste jaren uitgegroeid tot één van de belangrijkste autoveilingen voor het gerenommeerde veilinghuis. Ook dit jaar zijn de verwachtingen hooggespannen. En hoewel er bewust minder wagens worden aangeboden is de selectie er niet minder exclusief om. Van een Aston Martin One-77 uit 2011, de 1ste van een select lot van 77 gemaakt, over een 1926 Bugatti Type 35, waarvan verwacht wordt dat deze tussen de 1.2 en 1.4 miljoen euro van eigenaar wisselt, tot een 2010 Mercedes-Benz SLR McLaren Stirling Moss. Met een verkoopprijs die kan oplopen tot 2.5 miljoen euro kan deze wel eens de hoofdvogel worden. Deze en alle andere wagens van de Zoute Sale ny Bonhams|Cars kunnen de dagen vooraf van dichtbij bewonderd worden. Alle info over de sale kan je terugvinden op de website van Bonhams|Cars : Bonhams Cars : The Zoute Sale

 

“Als kersvers CEO besef ik dat er heel wat verwachtingen op mijn schouders rusten. Zowel van het grote publiek als van onze partners en sponsors. Voor deze 15e editie zetten we dan ook in op ‘Exclusiviteit én Inclusiviteit’. Exclusiever, door de beleving van de deelnemers aan de Rally en de GT Tour en de gasten in de Gallery naar een nog hoger niveau te tillen. Inclusiever door de bezoekers aan de gemeente meer te betrekken en te laten genieten van dit grote automobielfeest.” – Koen Van Hout, CEO Zoute Grand Prix

 

(Koen Van Hout-CEO Zoute Grand Prix)

 

-Nieuw- ZGP CAR BOULEVARD: 500 meter aan de nieuwste wagens langsheen de Zeedijk

Ook nieuw dit jaar is de ‘car boulevard’. De 500 meter die De Wielingen, het plein waar de shuttlebussen van de parking stoppen, en de Zoute Grand Prix Gallery by EY aan het Albertplein van elkaar scheiden, wordt ingevuld als een heuse ‘car boulevard’. Een 20-tal van de nieuwste wagens worden er aan het grote publiek voorgesteld op podia op de Zeedijk.

 

Zoute Rally by Stow & Zoute GT Tour – de hoogtepunten van een weekend

Hoogtepunten van de Zoute Grand Prix blijven natuurlijk de driedaagse Zoute Rally by Stow en de eendaagse Zoute GT Tour. De deelnemende wagens zullen langs de start – en aankomstgrid op de Zeedijk defileren. De Zoute Rally by Stow start traditioneel met de scruteneering van de 250 wagens op donderdag. Vrijdag – en zaterdagochtend verschijnen ze vanaf 8u aan de start. Afgevlagd wordt er zaterdag om 16u30. Dan is ook meteen de winnaar van de 2-daagse rally bekend. Op zondag is het de beurt aan de 150 hedendaagse droomwagens van de GT Tour die om 8u aan de start verschijnen en vanaf 16u opnieuw de Zeedijk op te rijden.

 

Betrokkenheid van omwonenden en handelaars, de beste ambassadeurs

De buren en de lokale handelaren zijn de beste ambassadeurs van het evenement. Zij dienen dan ook goed geïnformeerd en betrokken te worden. Zo zullen ze een infofiche ontvangen met daarin alle praktische informatie en folders die ze kunnen uitdelen aan hun klanten in aanloop van de Zoute Grand Prix. Kers op de taart is een exclusief bezoek aan het evenement vooraleer de deuren openen voor het grote publiek. Zo krijgen ze als eerste te zien wat de gasten kunnen zien en beleven wanneer zij een ticket kopen voor het event.

 

 

ZOUTE GRAND PRIX 2024 zal doorgaan van donderdag 3 t.e.m. zondag 6 oktober 2024

Alle info en ticket  op www.zoutegrandprix.be

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait