OPNIEUW EEN PODIUM VOOR JEAN-ÉRIC VERGNE EN DS AUTOMOBILES IN PORTLAND!

  • Aan het einde van een prachtige comeback eindigde Jean-Eric Vergne op de 3ee podiumtrede van de eerste van twee races die op het programma staan in Portland

 

  • Als 9e over de finishpositie scoorde ook Stoffel Vandoorne waardevolle punten

 

  • DS Automobiles en PENSKE AUTOSPORT gaan terug naar de 3ee Ploegenklassement

De paddock van het ABB FIA Formula E World Championship arriveerde dit weekend in Portland voor de 13e en 14e Seizoen 10 ronden. En voor de DS PENSKE-coureurs was het doel van de eerste van de twee races van de Amerikaanse meeting om na een lastige kwalificatie op te schuiven in het klassement.

Aan het stuur van hun DS E-TENSE FE23 hielden Jean-Eric Vergne en Stoffel Vandoorne hun weddenschap waar! De Fransman, die als veertiende aan de start stond, maakte in de tweede helft van de race een geweldige comeback. Na een paar ogenblikken aan de leiding te hebben gestaan, eindigde JEV uiteindelijk met een zeer mooie 3e positie waardoor de 36e podium van zijn carrière en de 51ee van DS Automobiles. Stoffel van zijn kant slaagde er ook in om op te klimmen in de hiërarchie, waarbij de Belgische coureur van maat 16 naar maat 16 ginge tot de 9ee plaats.

Door op zaterdag 17 punten te scoren, lieten de DS PENSKE-coureurs het Frans-Amerikaanse team naar de 3e plaats klimmene in de tussenstand van het teamkampioenschap. Een uitstekende operatie met nog drie rondes te gaan!

In de categorie coureurs staat JEV nog steeds op de 6e plaatse maar de kampioen van 2018 en 2019 van de discipline is teruggekomen tot op 24 punten van de Top 3. Hij behoudt dus al zijn kansen om aan het einde van het seizoen op het eindpodium te komen.

De competitie gaat deze zondag verder in Portland met de 14ee van de 16 races van het seizoen.

 

Eugenio Franzetti, directeur van DS Performance:

“Het was een ongelooflijke en emotionele dag die begon met wat moeilijkheden en vervolgens bijzonder positief bleek te zijn. De kwalificatie was inderdaad moeilijk omdat beide coureurs in hun snelste ronde obstakels tegenkwamen. Ondanks dat wisten we dat we snel waren op dit circuit en dat alles mogelijk was. En het werd al snel waar! Partij van de 14ee in plaats daarvan bracht JEV zijn DS E-TENSE FE 23 naar de 3ee plaats op de finishlijn dankzij buitengewoon rijgedrag en intelligente strategie. Deze 3e Een met brio behaalde plaats werd ervaren als een overwinning op de schaal van emoties! Ook Stoffel reed een geweldige race. Na de start van de race op de 16ee Op de startgrid eindigde onze Belgische coureur op de 9e plaatse positie. Uiteindelijk nemen onze chauffeurs uitstekende punten mee naar huis voor alle klassementen! We zijn nu gefocust op de race van morgen, die cruciaal zal zijn voor het einde van het kampioenschap. »

 

Jean-Eric Vergne, Formule E-kampioen in 2018 en 2019:

“Ik ben erg blij met het resultaat van deze race. Als je kijkt naar de positie van waaruit we zijn begonnen, kunnen we zeggen dat we een hele goede comeback hebben gemaakt. Ik denk dat we precies het juiste hebben gedaan. Dankzij onze derde positie hebben we belangrijke punten gescoord, waardoor het team kan opschuiven naar de derde plaats in het teamkampioenschap. We zullen alles blijven geven! Morgen gaan we proberen om weer een goed resultaat neer te zetten! »

 

Stoffel Vandoorne, wereldkampioen Formule E 2022:

“Na een moeilijke kwalificatiesessie die niet ons ware potentieel vertegenwoordigde, reageerden we goed in de race. Om weer overeind te komen, moesten we efficiënt zijn, vooral voor de strategie door op de juiste momenten de ‘Attack Modes’ te gebruiken. Hoewel ik denk dat we vandaag een beter resultaat hadden kunnen behalen, moeten we niet vergeten dat we een aantal waardevolle punten hebben gescoord voor het kampioenschap. We moeten ons nu richten op morgen. »

 

Kerncijfers sinds de deelname van DS Automobiles aan de Formule E:

  • 118 wedstrijden
  • 4 landstitels
  • 16 overwinningen
  • 51 podia
  • 23 pole posities

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait