JAGUAR VIERT SPORTWAGENJUBILEUM MET LAATSTE F-TYPE

De laatste Jaguar F-TYPE sportwagen die in de productiefaciliteit van het merk in Castle Bromwich wordt gemaakt, wordt toegevoegd aan de Jaguar Heritage-collectie.

  • Laatste F-TYPE wordt opgenomen in de officiële Jaguar Heritage-collectie, op de dag af 50 jaar na de productie van de laatste E-TYPE
  • Jaguar Daimler Heritage Trust (JDHT) voegt laatste coupé en cabriolet toe aan zijn collectie iconische voorbeelden van de rijke herkomst van het merk
  • F-TYPE te koop tot begin 2025 als de productie eindigt in Castle Bromwich
  • Jaguar bereidt zich voor om zijn oprichtingsvisie vanaf 2025 naar een nieuw volledig elektrisch tijdperk te brengen

De laatste Jaguar F-TYPE sportwagen die in de productiefaciliteit van het merk in Castle Bromwich wordt gemaakt, wordt toegevoegd aan de Jaguar Heritage-collectie – op de dag af 50 jaar geleden dat de laatste Jaguar E-type van de band rolde.

De laatste F-TYPE is een 5,0 liter V8 Cabriolet in Giola Green met een zwart dak en een Tan Windsor lederen interieur – vergelijkbaar met dat van de 5,3 liter V12 laatste E-type Series III Cabriolet uit 1974 en geregistreerd als HDU 555N.

Deze speciale F-TYPE zal worden overhandigd aan de bewaarders van de geschiedenis van Jaguar, de Jaguar Daimler Heritage Trust (JDHT). Hij zal samen met zijn voorganger E-type deel uitmaken van de officiële Jaguar Heritage-collectie en dit jaar deelnemen aan een reeks speciale evenementen en activiteiten.

Zowel de F-TYPE als de E-type markeerden het einde van hun productie op bijna dezelfde dag en op de drempel van een nieuw en opwindend tijdperk. Net zoals de laatste E-type in 1974 de geboorte van de radicale Jaguar XJ-S inluidde, is de laatste F-TYPE geproduceerd terwijl Jaguar een nog gedurfdere transformatie voorbereidt – aangevoerd door een vierdeurs elektrische GT die belooft een kopie van niets te zijn wanneer hij in 2025 wordt onthuld.

De unieke visie van de oprichter van Jaguar, Sir William Lyons, was om altijd toekomstgericht, relevant en origineel te zijn. Dit is de basis geweest van Jaguar gedurende bijna een eeuw van evoluerende hedendaagse Britse luxe.
Nu we de F-TYPE en onze 75-jarige geschiedenis van innovatieve Jaguar-sportwagens vieren, kijken we ook uit naar het begin van een nieuw tijdperk. We zullen het merk Jaguar opnieuw uitvinden en naar een hoger niveau tillen, dat zich zal richten op het vergroten van de intimiteit en betrokkenheid van de klant, ondersteund door ons doel om te inspireren als geen ander.

RAWDON GLOVER
GEDELEGEERD BESTUURDER, JAGUAR

De F-TYPE werd voor het eerst gelanceerd als cabriolet in 2013 en was Jaguar’s eerste tweezits sportwagen in bijna 40 jaar. Hij werd alom geprezen en werd in 2013 uitgeroepen tot World Car Design of the Year. De coupé maakte het jaar daarop zijn debuut.

Er zijn 87.731 F-TYPE’s geproduceerd en hij zal tot begin 2025 beschikbaar blijven. Uit JDHT-gegevens blijkt dat Jaguar 72.528 E-types produceerde, eindigend met een speciale serie van 50 auto’s. Op één na waren ze allemaal zwart gespoten, terwijl de voorlaatste auto British Racing Green was en werd geleverd aan een particuliere Jaguar-verzamelaar.

Beide auto’s zullen in de JDHT in Gaydon verblijven, naast de laatste series XE, XF en XF Sportbrake, die onlangs ook in productie zijn genomen.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait