Herbeleef de spanning van 1000 Miglia etappe 1 met Alfa Romeo

  • De Alfa Romeo-legende keert terug om de wegen van de 1000 Miglia te bedwingen. Dit zijn de beste foto’s van etappe 1, van Brescia naar Turijn.
  • Volg de “mooiste race ter wereld” op de officiële sociale mediakanalen van Alfa Romeo.

Om de spannende historische re-enactment van de Freccia Rossa (‘Red Arrow’) opnieuw te beleven, deelt Alfa Romeo op zijn officiële sociale mediakanalen en perswebsite de beste foto’s die tijdens de race zijn gemaakt, om fans over de hele wereld te verrassen. Ze beginnen met beelden van de eerste etappe van gisteren, die vertrekt vanaf de Via Venezia in Brescia en aankomt in Turijn, waar voor het eerst in 76 jaar weer. Om de hoofdstad van Piemonte te bereiken, meer bepaald Piazza San Carlo, passeerde het konvooi oldtimers Palazzolo sull’Oglio, Bergamo, Novara en Vercelli, en werd overal verwelkomd door een juichend publiek dat straten en pleinen vol grote charme en geschiedenis vulde. Op het circuit stond het officiële Alfa Romeo-team, bestaande uit de twee oldtimers in de race – de Sport Spider uit 1900 (1954) met de beroemde coureur Nicola Larini aan het stuur, en de Super Sprint uit 1900 (1956) – en de auto’s die momenteel in productie zijn: de nieuwe compacte sportwagen Junior en de exclusieve Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport.

Herbeleef de opwinding van de 1000 Miglia op de officiële sociale mediakanalen van Alfa Romeo:

 

 

Alfa Romeo’s 1000 Miglia 2024 gaat van start

  • Het konvooi van de “mooiste race ter wereld” – de 42Nd 1000 Miglia, de beroemde regelmatigheidsrace voor oldtimers die tot 1957 werd geproduceerd, begint vandaag weer vanuit Brescia.
  • Alfa Romeo neemt deel aan de ‘klassieker’ van Brescia met 2 pareltjes uit zijn museumcollectie: de Sport Spider (1954) uit 1900 bestuurd door Nicola Larini, DTM-kampioen in 1993, samen met navigator Luca Ciucci; en de Super Sprint (1956) van 1900 met de klassieke journalist Andrea Farina die om beurten achter het stuur zit met Davide Cironi, het meest emotionele personage in de autosport.
  • De twee vintage rariteiten zullen vergezeld gaan van het dynamische debuut van de nieuwe Alfa Romeo Junior compacte sportwagen en de exclusieve Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport, die een eerbetoon zijn aan Alfa Romeo’s eerste overwinning in de 1000 Miglia van 1928 met de 6C 1500 Super Sport.
  • Alfa Romeo vertelt over zijn “Digital 8-bit”: ervaar de avontuurlijke 1000 Miglia op de officiële sociale mediakanalen van Alfa Romeo.
  • Alfa Romeo herbeleeft de race samen met zijn fans op een geheel nieuwe manier, geïnspireerd door 8-bit videogames, met retrogaming-stijlen en -mechanica.

Na het doorstaan van de gebruikelijke sportieve en technische controles, de 42Nd 1000 Miglia gaat vandaag van start. Meer dan 400 modellen zullen dit jaar deelnemen aan de regelmatigheidsrace voor oldtimers, waarvan meer dan 50 Alfa Romeo’s, waarmee het standaard het grootste team is en een onbetwist icoon van de Italiaanse autosport. De sterren van de race zijn twee prestigieuze modellen uit de vintage collectie van Alfa Romeo, die meestal te zien zijn in het museum in Arese: de Super Sport uit 1900 (1954) en de Super Sprint uit 1900 (1956).
De eerste is in handen van Nicola Larini, DTM-kampioen van 1993 met de Alfa Romeo 155 V6 TI, en van zijn navigator Luca Ciucci. Larini’s terugkeer naar het racen met Alfa Romeo zal zeker leiden tot krachtige emoties bij alle fans van de autosport en vooral bij de Alfisti-fandom, die zich zijn heldendaden in de Touring-klasse in de jaren 1990 herinnert. De Super Sprint (1956) uit 1900 zal met hetzelfde enthousiasme worden verwelkomd en zal het beste van zichzelf geven, bestuurd door Andrea Farina, een journalist en oldtimerexpert, naast Davide Cironi, een influencer en YouTuber met een passie voor motoren.

De twee vintage rariteiten zullen vergezeld worden door de nieuwe Giulia en Stelvio Quadrifoglio Super Sport, de speciale gelimiteerde serie die het merk wijdt aan Alfa Romeo’s eerste overwinning in de 1000 Miglia in 1928 met de 6C 1500 Super Sport. Het publiek zal ook de Alfa Romeo Junior voor het eerst onderweg kunnen zien; de nieuwe compacte auto brengt de sportiviteit van Alfa Romeo terug in het grootste segment op de Europese markt. Het belichaamt de rode draad die de auto’s uit het verleden altijd heeft verbonden met de auto’s die momenteel door het merk Biscione worden geproduceerd, in naam van hun aangeboren aanleg voor sportiviteit als een boeiende rijervaring in het dagelijks leven, die sinds 1910 het Italiaanse merk heeft geanimeerd en de Alfa Romeo-stam over de hele wereld heeft gefascineerd.

Om de race met zijn fans te beleven, laat Alfa Romeo zich inspireren door 8-bit videogames.
In een innovatie die de stijlen en mechanica van retrogaming combineert, betrekt Alfa Romeo zijn stam met een dagelijks verhaal geïnspireerd op de 8-bits videogames die generaties gamers hebben gefascineerd. Een geheel nieuwe, ongewone manier om de geest van de 1000 Miglia te ervaren. Maar dat is nog niet alles, de inspiratie uit videogames uit de jaren 90 knipoogt en is een eerbetoon aan alle gamers die Nicola Larini en zijn 155 DTM zien als een raceheld van die tijd en als een icoon in games met een motorsportthema.
Volg de opwinding van de 1000 Miglia op de officiële sociale mediakanalen van Alfa Romeo:

De onbreekbare band tussen Alfa Romeo en de 1000 Miglia
Tussen 1927 en 1957 was de 1000 Miglia een snelheidsrace, en vanaf 1982 werd het een regelmatigheidsrace gereserveerd voor modellen die ooit in de eerdere competitieve evenementen reden of rond dezelfde tijd werden geproduceerd. Bij de tweede editie in 1928 won Alfa Romeo het individuele en teamklassement, met finishes voor alle auto’s die aan de race begonnen. Op 1 april 1928 klommen Giuseppe Campari en Giulio Ramponi naar de hoogste trede van het podium met de 6C 1500 Super Sport, een van Vittorio Jano’s absolute meesterwerken, die opviel door zijn revolutionaire mechanische architectuur, met een vaste kop met turbocompressor. De buitengewone auto legde de 1.618 km van het circuit af met een indrukwekkende gemiddelde snelheid van 84 km/u en behaalde daarmee de eerste van Alfa Romeo’s 11 successen, waarvan zeven opeenvolgende van 1932 tot 1938: een record dat nooit kan worden verbroken en de onbreekbare band tussen Alfa Romeo en de 1000 Miglia tot stand brengt, twee Made in Italy-merken die schitteren op het wereldtoneel.

De route van de 42Nd ras
De 1000 Miglia 2024 vindt opnieuw plaats tegen de klok in zoals in 2021: zoals altijd begint hij vanuit Brescia, langs Bergamo, Novara en Vercelli voordat hij Turijn bereikt voor de aankomst van de eerste etappe. Op dag 2 begint het konvooi aan zijn afdaling naar het zuiden, waarbij het de Langhe beklimt en door het centrum van Acqui Terme reist. Daarna gaat het naar Genua, een stad die voor het eerst deelneemt aan de 1000 Miglia 2024, voordat het verder gaat langs de Tyrrheense kust naar zijn aankomst in Viareggio. Uiteindelijk, in etappe 3, draait de race landinwaarts om Lucca en Castiglione della Pescaia te bezoeken, Lazio binnen te komen via Marta, Viterbo en Ronciglione, om te eindigen op de Via Veneto in Rome. In etappe 4 keren de bemanningen terug naar het noorden via Orvieto, Siena, Prato en de Futa- en Raticosa-passen, voorafgaand aan hun aankomst in San Lazzaro di Savena (Bologna). Op de laatste dag zal de legendarische 1000 Miglia Ferrara, Bovolone en Villafranca di Verona bezoeken, gevolgd door het Gardameer via Valtenesi en Salò, om te eindigen met de traditionele parade langs de Via Venezia in Brescia.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait