De Formule E Kondigt De Kalender Van Seizoen 11 Aan Als Miami Terugkeert En Twee Races In Monaco

De Formule E heeft vandaag de voorlopige kalender bekendgemaakt voor seizoen 11 van het ABB FIA Formula E World Championship, met het grootste aantal races en locaties voor een seizoen, na validatie door de FIA World Motorsport Council.

De Formule E zal voor het eerst in zijn geschiedenis een seizoen van 17 races voltooien op 11 iconische locaties, terwijl het blijft pionieren op het gebied van volledig elektrisch racen. Nieuwe racelocaties in Miami en Diriyah; een double-header van afzonderlijke races in Monaco – een primeur voor het Prinsdom in een autosportkampioenschap; een double-header van races in Tokio; en de terugkeer van Jakarta vormen een aanvulling op de selectie van andere locaties in de stad.

De campagne van seizoen 11 begint op 7 december 2024 in São Paulo na de pre-season tests op 4-7 november 2024 in Valencia. Het zal de eerste keer zijn dat de geheel nieuwe GEN3 Evo-raceauto aan de tand wordt gevoeld en in het openbaar wordt getest, in staat om in slechts 1,82 seconden van 0-60 mph te accelereren – 36% sneller dan de huidige GEN3.

S11_FORMULA E_CALENDAR

Een nieuwe locatie in Diriyah zal de eerste double header van het seizoen organiseren op 14-15 februari 2025, terwijl de serie voor het eerst sinds seizoen 1 terugkeert naar Miami op een geheel nieuwe locatie op 12 april 2025. De Homestead-Miami Speedway-locatie put uit zijn erfgoed en succes in het organiseren van spannende NASCAR- en IndyCar-races gedurende tientallen jaren.

Monaco zal, voor het eerst in de geschiedenis van het Prinsdom, afzonderlijke back-to-back motorraces organiseren op het volledige Circuit de Monaco, gezien het competitieve en actievolle karakter van Formule E-races.

Na de enorm succesvolle inaugurele Tokyo E-Prix, waarbij de openbare wegen in ’s werelds dichtstbevolkte stad voor het eerst werden afgesloten voor een auto-evenement, vindt er op 17-18 mei 2025 een double header van races plaats.

Jakarta keert ook terug op de kalender na een onderbreking van een jaar, terwijl een double-header finale in ExCeL London de grootste Formule E-racekalender tot nu toe afrondt.

Eén locatie is opgenomen als TBC, terwijl de laatste besprekingen met een nieuwe locatie plaatsvinden, vooruitlopend op de bevestigde kalenderaankondiging die in het najaar wordt verwacht na de World Motor Sport Council Meeting van de FIA.

Jeff Dodds, CEO van de Formule E, zei: “Voor seizoen 11 tillen we elektrisch racen naar een hoger niveau en doen we dingen die nog nooit eerder in de autosport zijn gedaan. Onze toonaangevende GEN3 EVO zal debuteren voor honderden miljoenen fans over de hele wereld, terwijl we twee gloednieuwe locaties en combinaties van double-headers toevoegen om onze sport verder te laten groeien.

“De nieuwe en verbeterde kalender biedt een perfecte mix van circuits voor coureurs om hun geüpgradede auto’s tot het uiterste te drijven, terwijl we trouw blijven aan ons straatrace-DNA en de actie op het circuit die het produceert.” 

Alberto Longo, medeoprichter en Chief Championship Officer van de Formule E, zei: “We zijn verheugd om een kalender aan te bieden met een aantal frisse nieuwe hoogtepunten terwijl we voortbouwen op onze oude locaties. Terugkeren naar Miami geeft ons een thuis in een van de meest iconische en sportgekke steden van de VS, terwijl het veiligstellen van een double-header in Monaco een droom is die uitkomt.

“We kunnen niet wachten om voort te bouwen op het succes van Tokio en een double-header te leveren, terwijl we terugkeren naar Jakarta en ook onze enorme Indonesische fanbase vermaken. Met 17 races gedurende het seizoen en onze meest geavanceerde raceauto die op het circuit debuteert, bieden we onze fans geavanceerde sport waar we alleen maar op hadden kunnen hopen toen we het kampioenschap iets meer dan 10 jaar geleden oprichtten.”

Marek Nawarecki, directeur van de FIA Circuit Sport Department, zei: “De kalender van het ABB FIA Formula E World Championship 2024/25 bevat een reeks circuits die de kwaliteiten van de gloednieuwe GEN3 EVO-auto, die volgend seizoen wordt geïntroduceerd, echt zullen laten zien.

“Ik ben blij dat de Formule E profiteert van het succes van de races in Tokio en Shanghai, terwijl het ook terugkeert naar enkele van zijn iconische locaties en een groot aantal stratencircuits behoudt, wat in zijn kern-DNA zit. Ik heb ook goede hoop dat dit nieuwe seizoen weer gastheer zal zijn voor een aantal fascinerende actie op het circuit.”

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait