De 24 uur van Le Mans voor Team Peugeot TotalEnergies is officieel van start gegaan!

  • De traditionele weging in het centrum van Le Mans markeerde het begin van de “grote week” van de 24 uur van Le Mans

 

  • Paul Di Resta reed met de 2024 PEUGEOT 9X8 door de straten van Le Mans voor een grote menigte

 

  • Team Peugeot TotalEnergies heeft tijdens de testdag van zondag opnieuw kennis kunnen maken met het Circuit de la Sarthe (13,626 km)

 

 

Na de administratieve en technische verificaties – de traditionele “weging” – georganiseerd op de Place de la République in Le Mans, reden 18 auto’s, waaronder 8 Hypercar-prototypes, door de straten van Le Mans op een parcours van twee kilometer en voor duizenden toeschouwers. Paul Di Resta zat aan het stuur van de #94 PEUGEOT 9X8.

 

Deze zondag begonnen om 10 uur de eerste tests op het Circuit de la Sarthe, een gelegenheid voor de teams en coureurs om (opnieuw) vertrouwd te raken met dit unieke circuit, dat voor de helft bestaat uit wegen die de rest van het jaar open zijn voor verkeer. Het Circuit des 24 Heures is slechts één of twee keer per jaar gereserveerd voor autoraces. Het publiek was al in groten getale aanwezig om de indrukwekkende line-up van deze 92ste editie te bewonderen: 62 auto’s.

 

De zes uur testen op de testdag stelden de coureurs van Team Peugeot TotalEnergies in staat om zich te oriënteren voor de eerste vrije training en kwalificatiesessies op woensdag.

 

De twee 2024 PEUGEOT 9X8 evolutions, die debuteren op Le Mans, legden in totaal 119 ronden af.

 

Parallel aan het entertainment op het circuit legt het dorp 24 uur van Le Mans de laatste hand aan de laatste voorbereidingen om dinsdag de eerste fans te verwelkomen. PEUGEOT zal aanwezig zijn in het dorp met een ruimte die volledig gewijd is aan zijn supporters, inclusief de mogelijkheid om de PEUGEOT 9X8 te bewonderen, om u te meten met de bestuurders op de simulatoren of om uw reflexen te oefenen op de Batak. Het hele weekend komen dj’s de sfeer op de stand bepalen.

Peugeot TotalEnergies pit stop during the 2024 TotalEnergies 6 Hours of Spa-Francorchamps, 3rd round of the 2024 FIA World Endurance Championship, from May 8 to 11, 2024 on the Circuit de Spa-Francorchamps in Stavelot, Belgium – Photo Julien Delfosse / DPPI

Jean-Marc Finot, Stellantis Motorsport Senior VP

“De testdag stelde ons in staat om te werken aan de set-ups voor de race op het gebied van ophanging, aerodynamica… We hebben lang genoeg stints gereden om de degradatie van de banden voor de race te zien. Het Peugeot TotalEnergies Team was een groot succes op de Place de la République waar mensen spontaan om de PEUGEOT 9X8 heen kwamen. Voor ons is het een groot genoegen om de fans te ontmoeten, de fans van het merk die altijd verhalen te delen hebben. »

 

Loïc Duval (#94 PEUGEOT 9X8)

“Er zijn al heel veel mensen in de stad en op het circuit. Het is echt leuk. We zitten in onze race en misschien genieten we niet genoeg van deze momenten, het is waar… Vanochtend hebben we een reeks set-ups gedaan en veel getest. Vanmiddag hebben we ons werkprogramma verder gevolgd. Alle drie de renners reden en dat was wat belangrijk was op de dag. We ontdekken het gedrag van de 2024 PEUGEOT 9X8 op dit circuit. Het weer is prima, alles is in orde! »

 

Paul Di Resta (#94 PEUGEOT 9X8)

“Als je alle infrastructuur op het circuit ziet, alle mensen in de stad bij de weging en bij de parade, alle fans die de auto’s van dichtbij hebben kunnen zien… Le Mans is iets ongelooflijks! Na het eeuwfeest van vorig jaar belooft deze editie uitzonderlijk te worden met al deze fabrikanten op de goede weg. We volgen onze roadmap, we weten dat we veel werk en veel te leren hebben met deze 2024 PEUGEOT 9X8 die hier op het circuit van Le Mans debuteert. »

Al het Peugeot Sport nieuws

Vind al het laatste nieuws van Peugeot Sport op zijn nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en op zijn platformen:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Official

Vind de eerste beelden op Youtube: https://www.youtube.com/shorts/Tn1RaBUGEdA

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait