ROLLS-ROYCE EERT 120 JAAR UITMUNTENDHEID IN CONCORSO D’ELEGANZA VILLA D’ESTE

Rolls-Royce Motor Cars vierde de 120e verjaardag van de bijeenkomst van zijn oprichters, The Hon. Charles Stewart Rolls en Henry Royce, met een parade van enkele van zijn meest iconische modellen op het Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 25 mei 2024. Rolls-Royce koos ook de gelegenheid voor het wereldwijde publieksdebuut van de Cullinan Series II, een gedurfde evolutie van ’s werelds meest vooraanstaande superluxe SUV, op het beroemde Mosaic Lawn van het Grand Hotel.

  • Rolls-Royce Motor Cars viert 120 jaar merk op de Concorso d’Eleganza Villa d’Este 2024
  • Wereldwijd publieksdebuut van de Cullinan Series II, een gedurfde evolutie van ‘s
    Werelds meest vooraanstaande super-de-luxe SUV
  • Een parade van vijf gevierde auto’s uit de legendarische afstamming vond plaats buiten het Grand Hotel Villa d’Este, met de tijdloze schoonheid van de Rolls-Royce


“Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este is een ongelooflijk feest van autokunst. Dit prachtige evenement zet de unieke positie die Rolls-Royce Motor Cars heeft in de geschiedenis van de auto. Het was een eer om ons nieuwste meesterwerk, Cullinan Series II, op het mozaïekgazon van het Grand Hotel, een voorbeeld van het hoogtepunt van talloze uren werk van onze team van ontwerpers, ingenieurs en hoogopgeleide ambachtslieden aan de Thuisbasis van Rolls-Royce. Ik was ook ontroerd door de unieke processie van enkele van de beroemdste Rolls-Royce-auto’s, een herinnering aan de Rijk erfgoed van ons merk. Dit evenement, dat de Luxe cognoscenti, toonaangevende internationale media en automotive kenners, was de perfecte gelegenheid om de 120e verjaardag van Rolls-Royce.”
Chris Brownridge, Chief Executive Officer, Rolls-Royce Motor Cars

Rolls-Royce Motor Cars vierde het 120-jarig jubileum van de bijeenkomst van de oprichters, The Hon. Charles Stewart Rolls en Henry Royce, met een parade van enkele van zijn meest iconische modellen op de Concorso d’Eleganza Villa d’Este op 25 mei 2024. Rolls-Royce ook koos de gelegenheid voor het wereldwijde publieksdebuut van de Cullinan Series II, een gedurfde evolutie van ’s werelds meest vooraanstaande super-de-luxe SUV, op het beroemde Mosaic Lawn van het Grand Hotel.

Voortbouwend op het buitengewone wereldwijde succes van de eerste generatie Cullinan, die super-luxe autorijden op bij de lancering in 2018 bevestigt het Series II-model opnieuw de niet-aflatende toewijding aan de beroemde stelregel van Sir Henry Royce: “Neem de het beste dat er bestaat en het beter maken”.

Het Concorso d’Eleganza Villa d’Este heeft een lange en illustere erfgoed. Het werd voor het eerst opgevoerd in 1929 en is een van de meest prestigieuze en Belangrijke data in de internationale lifestylekalender. Gehost in de prachtige omgeving van het Grand Hotel Villa d’Este aan de oevers van het Comomeer, is het een wereldwijde showcase voor klassieke en oldtimers, Dit maakt het de perfecte gelegenheid om hulde te brengen aan een speciale selectie van modellen die hebben bijgedragen aan de reputatie van Rolls-Royce.

Gasten en mediavertegenwoordigers van over de hele wereld genoten van een Parade van enkele van de beroemdste modellen uit de legendarische afstamming. Deze unieke assemblage van baanbrekende Rolls-Royce auto’s inclusief een Silver Ghost uit 1914, het model dat beroemd is om zijn optredens in de grote motorproeven van het begin van de 20e eeuw. Ook was er een Fantoom III; een wonder van technische vooruitgang ten tijde van zijn lancering in 1936, zou het de inspiratie vormen voor de naamgeving van Rolls-Royce’s eerste volledig elektrische auto, Spectre, als tien experimentele Phantom III Auto’s droegen die naam van 1934 tot 1937. De parade was voltooid met een 40/50 pk Silver Ghost gebouwd in de fabriek van het bedrijf in Springfield Massachusetts in 1923, een zeldzame Phantom II Continental uit 1933, en een mooi voorbeeld van een Silver Cloud II uit 1961 met lange wielbasis. Onder deze reeks baanbrekende Rolls-Royces, koos een team van juryleden de 1914 Silver Ghost als de uitmuntende auto van de parade; ander triomf voor het eerste model dat Rolls-Royce de bijnaam van ‘de beste auto ter wereld’.

De stoet van Rolls-Royce-auto’s van vroeger en nu acteerde als herinnering aan de blijvende erfenis van de oprichters, The Hon. Charles Stewart Rolls en Henry Royce. Samen Deze twee grote mannen gaven hun naam aan een dynastie van auto’s die blijft superluxe autorijden over de hele wereld definiëren. Het is 120 jaren sinds de eerste ontmoeting van deze grote pioniers van het autorijden, het Midland Hotel in Manchester, en hun nalatenschap leeft voort in de bedrijf dat ze hebben opgericht.

CO2-UITSTOOT & VERBRUIK.

WLTP (gecombineerd) CO2-uitstoot: 380-363 g/km; Brandstofverbruik: 16,8-17,7 mpg / 16,8-16,0 l/100km.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait