Lancia onthult de Ypsilon HF en Ypsilon Rally 4 HF en keert terug naar Rally

  • Lancia onthult een preview van de Lancia Ypsilon HF, de high-performance versie van het eerste model van het nieuwe tijdperk van het merk, 100% elektrisch, die in juni 2025 in de verkoop gaat.
  • Lancia zal voor elk nieuw model van het merk een HF-versie introduceren.
  • Lancia geeft een voorproefje van de Ypsilon Rally 4 HF en kondigt zijn terugkeer naar de rallysport aan.
  • Lancia onthult een preview van het “LANCIA CORSE HF”-logo

1 auto, 4 verdiepingen. Vandaag vertelt Lancia 4 verhalen. De eerste is de samenwerking met Cassina, de Italiaanse uitmuntendheid in high-end meubels, die bijdraagt aan de positionering van het merk op de premiummarkt. De tweede is een compleet en elegant assortiment, met een financieel aanbod waarmee het zich in het hart van de markt kan positioneren om zoveel mogelijk mensen exclusiviteit te bieden. Maar daar bleef het niet bij.

Vandaag geeft Lancia een voorproefje van de Lancia Ypsilon HF, een high-performance versie van de eerste auto van het nieuwe tijdperk van het merk die in juni 2025 in de verkoop gaat, en de Ypsilon Rally 4 HF, die symbool staat voor Lancia’s terugkeer naar de rallysport!

 

“Lancia is altijd in de harten van mensen gekomen vanwege zijn competitieve geest, vertegenwoordigd door de iconische modellen uit het verleden die het tot het meest succesvolle merk aller tijden in de rallysport hebben gemaakt. En dat sportieve hart klopt vandaag weer. Diezelfde fans zullen de nieuwe Lancia-klanten van morgen zijn”, zegt Luca Napolitano, CEO van het merk Lancia.

Lancia Ypsilon HF

De Lancia Ypsilon HF is de uitdrukking van de meest competitieve en high-performance ziel van het merk. Lancia laat zich opnieuw inspireren door het verleden en herinterpreteert het om met grote ambitie naar de toekomst te kijken. Aangedreven door een 100% elektrische motor met 240 pk, met een acceleratie van 0 naar 100 km/u in slechts 5,8 seconden, wordt de Lancia Ypsilon HF gekenmerkt door een lage houding, bredere sporen en agressieve, gespierde vormen, geïnspireerd op de iconische en radicale auto’s die de geschiedenis van het merk hebben geschreven, met vormen en design ten dienste van prestaties.

De auto zal in juni 2025 zijn marktdebuut maken. Na de Lancia Ypsilon HF krijgen ook de Gamma en Delta een HF-versie.

Het HF-logo en de onstuitbare rit van de kleine olifant

De Lancia Ypsilon HF zal opnieuw het HF-logo dragen, de historische handtekening van Lancia high-performance modellen, voor het eerst geïntroduceerd in 1960 op de Autosalon van Genève, toen een groep gepassioneerde Lancia-eigenaren de “Lancia Hi-Fi” (Hi-Fi betekent High-Fidelity) club oprichtte, een exclusieve club gewijd aan de meest loyale klanten van het merk en gereserveerd voor degenen die ten minste zes nieuwe Lancia’s hadden gekocht. Het HF-logo werd vervolgens een onderscheidend element van de HF Squadra Corse Lancia, opgericht in 1963 door Cesare Fiorio met enkele gepassioneerde coureurs en Lancists, een team dat veel van de overwinningen van het merk heeft behaald.

Het historische logo bestaat uit de hoofdletters HF, wit op een zwarte achtergrond, met vier kleine rode olifantjes die rennen en onderaan, in hoofdletters, de woorden SQUADRA CORSE, wit op een rode achtergrond. De kleine olifant werd gekozen als geluksbrenger, gezien de legende dat deze dieren, eenmaal gelanceerd in de race, niet te stoppen zijn en zo een symbool worden van prestaties en rijplezier.

Het nieuwe HF-logo, dat in maart in zijn herziene versie werd onthuld, herinterpreteert het historische logo en maakt het eigentijds: de samenstellende elementen van het merk zijn de symbolen van de Lancia-traditie die nu vereenvoudigd zijn, zowel qua lijnen als qua vormen, waardoor een nieuw evenwicht ontstaat, in staat om innovatie, premium en Italiaans uit te drukken met een vleugje eclecticisme, met het grootste respect voor de essentiële tradities van het merk.

Lancia gaat weer in de aanval in Rallye 4

Vanaf nu zullen de harten van menig rallyliefhebber en liefhebber weer kloppen. Lancia heeft zelfs besloten om terug te keren naar de wereld van rally’s, beginnend bij de basisprincipes van competitie, van Rally 4, het kloppende hart van Rally: een categorie die passie in zijn puurste vorm vertegenwoordigt, met jonge coureurs die hun carrière met passie beginnen om de professionals van morgen te worden. Een nieuwe start in de perfecte Lancia-stijl, gekenmerkt door ambitie, pragmatisme en bescheidenheid, in lijn met de missie en het DNA van het merk.

Lancia blijft het meest succesvolle merk aller tijden in de rallywereld, met 15 World Rally Championships, drie World Endurance Constructors’ Championships, een 1000 Miglia, twee Targa Florio’s en een Carrera Panamericana. De Lancia Ypsilon Rally 4 HF heeft een 1,2-liter turbomotor met 3 cilinders en 212 pk. Met voorwielaandrijving met een handgeschakelde 5-versnellingsbak en een mechanisch sperdifferentieel is dit high-performance model de ideale oplossing voor alle rallyliefhebbers, maar ook een sterke kanshebber voor coureurs die streven naar de overwinning in de R4-klasse en in de kampioenschappen met tweewielaandrijving.

Het “LANCIA CORSE HF”-logo

Op de Lancia Ypsilon Rally 4 keert naast het HF-logo ook het “LANCIA CORSE HF”-logo, een legendarische handtekening van een racewagen, terug.

Lancia liet zich inspireren door dit historische logo, geherinterpreteerd in een eigentijdse toon om naar de toekomst te kijken, in lijn met het renaissanceplan van het merk.

De belettering van het woord CORSE wordt nu uitgedrukt in een speciaal voor dit doel gemaakt lettertype.

Het grafische ontwerp van het logo, in een schuin lettertype, is bedoeld om de snelheid uit te drukken, typisch voor de racewereld, door een stilistische samenhang te creëren met de vorm van het HF-logo.

De kleuren, zwart en wit, weerspiegelen ook het origineel.

Het logo kan zowel in horizontale als verticale variaties worden gebruikt.

 

Lancia

Met 117 jaar geschiedenis staat Lancia voor tijdloze Italiaanse elegantie, een merk dat mensen over de hele wereld heeft doen dromen dankzij zijn iconische modellen: de elegante Flaminia en Aurelia B24 Spider, de high-performance Delta, Stratos en 037, de eclectische Fulvia, de Beta HPE en vele anderen.

Lancia is nu klaar om aan zijn renaissance te beginnen met een tienjarig strategisch plan dat grote stappen maakt.

Innovatie en tijdloos design zijn altijd de uitgangspunten van het merk geweest. Nu zijn ook duurzaamheid, klantgerichtheid en maatschappelijke verantwoordelijkheid essentieel geworden, want Lancia is vastbesloten om met grote inzet en ambitie naar de toekomst te kijken.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait