Nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale triomfeert op “Concorso di Eleganza di Villa d’Este”

  • De nieuwe op maat gemaakte auto van Alfa Romeo wint de felbegeerde ‘Design Concept Award’, waarmee het aantal overwinningen van het Italiaanse merk in deze categorie – opgericht in 2002 – op vijf komt.
  • Alfa Romeo is het enige merk dat de twee hoofdprijzen op het evenement in hetzelfde jaar heeft gewonnen: in 2002, met de 6C 1750 en Brera, en vervolgens opnieuw in 2012 met de Alfa Romeo 6C 1750 GS en Alfa Romeo 4C Concept.
  • De nieuwe 33 Stradale vertegenwoordigt een nieuwe manier om de productie van ‘few-offs’ op te vatten als een bekwame mix van ambachtelijke processen, technologische innovatie en de wensen van de klant.

Op het befaamde “Concorso d’Eleganza Villa d’Este” – dat sinds 1929 de mooiste oldtimers en sinds 2022 de meest fascinerende prototypes bekroont – won de nieuwe Alfa Romeo 33 Stradale de felbegeerde “Design Concept Award”, waarmee het wordt bevestigd als een uniek en onherhaalbaar kunstwerk in beweging.

Dit is de vijfde keer dat een Alfa Romeo-auto deze prijs ontvangt, na de Brera-, 8C Competizione-, 8C Spider-, TZ3- en Alfa Romeo 4C Concept-modellen. Alfa Romeo is ook het enige merk dat beide hoofdprijzen op het evenement heeft gewonnen, de “Coppa d’Oro” en “Design Concept Award”, in hetzelfde jaar: in 2002, met de Alfa Romeo 6C 1750 en Alfa Romeo Brera, en vervolgens opnieuw in 2012 met de Alfa Romeo 6C 1750 GS (serie 6, 1933) en Alfa Romeo 4C Concept.

Dit jaar ging de prijs naar de nieuwe 33 Stradale, het ‘manifest’ van de capaciteiten van het Italiaanse merk – nu en in de toekomst – op het gebied van stijl en rijervaring. De nieuwe op maat gemaakte auto is rechtstreeks gebaseerd op de Tipo 33, een grote naam in de autowereld en een icoon uit de jaren 1960, tot op de dag van vandaag nog steeds beschouwd als een van de mooiste auto’s aller tijden. De nieuwe tweezits coupé, gemaakt in slechts 33 exclusieve exemplaren, combineert erfgoed en de toekomst, en wordt geproduceerd volgens een uniek ambachtelijk proces, precies op dezelfde manier als in ambachtelijke boetieks uit de Renaissance en in de werkplaatsen van gerenommeerde Italiaanse carrosseriebouwers uit de jaren 1960.

Het succes van de prachtige nieuwe 33 Stradale wordt bepaald door zijn onbetwiste sculpturale schoonheid, met de introductie van nieuwe designelementen uit de nieuwe stijltaal van het merk. Met name het exterieur belichaamt “noodzakelijke schoonheid” en heeft een perfecte balans tussen verhoudingen, volumes en verwerking van de oppervlakken. Evenzo valt het interieur op door zijn minimalistische ontwerp, boeiende omgeving en materialen die de rijervaring benadrukken, terwijl de esthetiek en technologie van de Stradale uit 1967 uit 33 trouw worden gerespecteerd.

 

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait