Kia EV3 levert een verbeterde elektrische SUV-ervaring voor iedereen met innovatieve technologie en geavanceerd design dat zijn klasse te boven gaat

  • Kia EV3 brengt innovatieve technologie van het vlaggenschip van het merk, EV9 SUV, om nieuwe normen te stellen in het segment van compacte EV SUV’s
  • Gedurfd, vooruitstrevend exterieur met innovatief, praktisch interieur dat ruimte, functionaliteit en comfort maximaliseert
  • Beste rijbereik van 600 km in zijn klasse; 10-80 procent batterij opladen in 31 minuten
  • Kia AI Assistant, Premium Streaming, geavanceerde rijhulpsystemen en over-the-air-updates verbeteren de eigendomservaring
  • Volledig elektrische EV3 om de toegankelijkheid van EV’s te verbeteren en Kia’s transitie naar een leverancier van duurzame mobiliteitsoplossingen te versnellen

Kia heeft vandaag alle details onthuld van de nieuwe Kia EV3, de speciale compacte EV-SUV van het bedrijf. Met zijn combinatie van gedurfd design, innovatieve technologie en baanbrekende functies zet de EV3 nieuwe normen die nog nooit eerder zijn vertoond in de sector van compacte EV-SUV’s.

Voortbouwend op Kia’s geavanceerde technologie en klantgerichte waarden van de grotere, meermaals bekroonde EV9 SUV van het merk, heeft de EV3 zijn eigen identiteit. Het brengt een unieke, meeslepende ervaring in de sector van compacte EV-SUV’s. Door de verwachtingen van klanten aanzienlijk te overtreffen, zal de EV3 de aantrekkingskracht vergroten en de perceptie van EV-SUV’s verhogen.

“Door een baanbrekend design, een toonaangevende elektrische aandrijflijn en praktische, innovatieve lifestyle-oplossingen te bieden, wil de EV3 Kia’s uitzonderlijke EV SUV-ervaring uitbreiden naar een breder publiek. Met een WLTP-rijbereik tot 600 km en snellaadmogelijkheden komt de EV3 tegemoet aan veelvoorkomende problemen met elektrische voertuigen. Het zal degenen die misschien aarzelden om de overstap naar elektrische mobiliteit te maken geruststellen en zal de massale acceptatie van EV’s leiden”, aldus Ho Sung Song, President en CEO bij Kia.

Exterieurdesign: Een gedurfd en vooruitstrevend statement
Kia’s ‘Opposites United’-designfilosofie, die de creatieve spanning die wordt gegenereerd door de uiteenlopende waarden van natuur en moderniteit benut om een harmonieus geheel te leveren, stond centraal bij de vorming van het progressieve, dynamische en dramatische design van de Kia EV3. De invloed van de filosofie verhoogt het emotionele gevoel en de sfeer van de EV3 en combineert naadloos dynamische esthetiek met doordachte functionaliteit.

“De EV3 belichaamt perfect onze designfilosofie – een combinatie van speels design gecombineerd met doordachte functionaliteit. Hoewel het inspirerende exterieur compact is, omhult het een open binnenruimte die de nadruk legt op herstellende ontspanning voor elke reis. De toekomstgerichte esthetiek wordt verder versterkt door de keuze van gedurfde kleuren; Binnenin drukken het ruime interieur en de integratie van nieuwe organische materialen een jeugdig gevoel van energie en speelsheid uit”, aldus Karim Habib, Executive Vice President en Head of Kia Global Design.

De EV3 straalt een zeer assertieve uitstraling uit. Aan de voorzijde dragen verticale koplampen aan de uiteinden van het schone gezichtsoppervlak bij aan het creëren van een brede, uiterst zelfverzekerde uitstraling. Een gevoel van veel ruimtelijk volume wordt gecombineerd met gedifferentieerde graphics en een gespierd uiterlijk dat harmonieert met het hele lichaam.

Een nieuwe, robuuste interpretatie van Kia’s iconische Tiger Face-design bevat het nieuwste Star Map-verlichtingsconcept van het merk. De Daytime Running Lights (DRL’s) zijn verticaal geplaatst en benadrukken het Tiger Face-ontwerp om een zeer zelfverzekerd karakter uit te stralen.

In profiel straalt de EV3 een aura van uitzonderlijke kracht uit, gecombineerd met een krachtige indruk van wendbaarheid en dynamiek. De lange, aflopende, slanke daklijn gaat naadloos over in een achterklep in hatchbackstijl, waardoor het zeer technische koetswerkdesign verder tot uiting komt. Het dynamische silhouet en de volumineuze cabine zorgen voor een ruim interieur, terwijl de unieke in elkaar grijpende volumes en graphics het innovatieve karakter verder accentueren.

De achterkant maakt de hightech vormentaal en doelgerichte uitstraling van de EV3 compleet. De dikke zwarte sierlijn die de verbinding tussen het robuuste design van de C-stijl van de SUV en de dynamische daklijn benadrukt, versterkt het gevoel van kracht van de auto nog meer. Het vereenvoudigde, geometrische ontwerp van de achterlichten integreert naadloos met de achterruit en omlijst een futuristisch achterklepontwerp met een breed, technisch en strak uiterlijk, geïnspireerd op de Tiger Face Star Map-signatuur van de voorverlichting.

Kia biedt de EV3 aan in negen carrosseriekleuren, waarvan er twee exclusief voor het nieuwe model zijn gemaakt: Aventurijngroen en Terracotta.

De EV3 ‘GT-line’ heeft een nog ruiger en avontuurlijker uiterlijk. Aan de voorzijde versterkt de contrasterende onderzijde van de carrosserie het dynamische design nog meer, terwijl de geïntegreerde onderbumper zorgt voor een sportievere, meer verfijnde uitstraling. Technische verticale en horizontale graphics drukken een gedurfder beeld uit in contrast met de grote zwart beklede gebieden van de auto. Deze behandeling wordt ook weerspiegeld aan de achterkant, met een karakteristieke driehoekige vleugelconfiguratie op de onderbumper, waardoor een vergelijkbaar agressief effect ontstaat.

Interieurontwerp: op de natuur geïnspireerde esthetiek om het welzijn
te verbeteren Het interieurontwerp van de EV3 biedt een ruime cabine die comfortabel plaats biedt aan vijf personen. Kia heeft een zeer functioneel en effectief interieur gecreëerd dat een aantrekkelijke sfeer uitstraalt die aanvoelt als een leefruimte, ontworpen om de inzittenden tijdens elke rit en tijdens het opladen van de auto van te genieten.

Een elegante middenconsole is voorzien van een verschuifbare tafel en opbergruimte. In het onderste gedeelte kunnen drankjes, snacks en zelfs kleine rugzakken worden opgeborgen, terwijl persoonlijke elektronische items – zoals laptops en tablets – op tafel kunnen worden geplaatst wanneer het voertuig stilstaat.

Samen met meervoudig instelbare sfeerverlichting en ultracomfortabele stoelen, die een neerklapbare ontspanningsmodus bevatten, zorgt de verschuifbare tafel ervoor dat de inzittenden kunnen genieten van maximale ontspanning wanneer ze geparkeerd staan. Met een frunk van 25 liter en een laadvermogen van 460 liter achterin biedt de EV3 de grootste bagageruimte in zijn klasse. Het verstelbare bagagebord met twee niveaus biedt meer dan 140 mm laadhoogteflexibiliteit, waardoor het praktisch is voor activiteiten zoals kampeertochten met het gezin.

Een gecombineerd breedbeeldscherm van bijna 30 inch – inclusief een 12,3-inch cluster, een vijf-inch airconditioningpaneel en nog een 12,3-inch AVN-scherm – bevat naadloze aanraakbediening van de klimaatregelingsfunctionaliteit en biedt de bestuurder duidelijke graphics en intuïtieve informatie. Het scherm strekt zich ook uit tot het midden van het dashboard, waardoor de voorpassagier toegang heeft tot entertainment- en navigatiefuncties.

Veel van de functies van de EV3, waaronder rijmodus, cruise control, entertainment en navigatie, zijn toegankelijk en kunnen worden bediend met een simpele druk op de knoppen op het stuurwiel. Een naadloze rij knoppen onder het centrale scherm bedient intuïtief verschillende functies, zoals kaarten, media en voertuigsysteemconfiguratie.

Klanten hebben een ruime keuze aan interieurkleuren, materialen en afwerkingen die zijn geïnspireerd op lucht-, aarde- en waterelementen. Opties zijn onder meer subtiel grijs, warm grijs, blauw, terwijl onyx zwart exclusief beschikbaar is op de ‘GT-line’-uitvoering.

Zoals bij elke nieuwe Kia bevat de EV3 verschillende duurzame items om duurzaamheid op grote schaal te versnellen. Het dashboard en de portierbekleding zijn voorzien van gerecyclede stof om een intieme en huiselijke sfeer te creëren. Polyethyleentereftalaat (PET), een van de gemakkelijkst te recyclen kunststoffen ter wereld, is terug te vinden in tal van delen van het interieur, waaronder de stoelen, hemelbekleding, armleuningen van de portieren, garnering, vloermatten en bagagebord.1

Elektrische aandrijflijn: voorbeeldige actieradius en ultrasnel opladen
De EV3 is 4.300 mm lang, 1.850 mm breed, 1.560 mm hoog en heeft een wielbasis van 2.680 mm. Hij beschikt over een state-of-the-art elektrische aandrijflijn met voorwielaandrijving op basis van het Electric Global Modular Platform (E-GMP), die gebruikmaakt van Kia’s batterijtechnologie van de vierde generatie. Het EV3 Standard-model wordt uitsluitend aangeboden met een batterij van 58,3 kWh, terwijl de EV3 Long Range-variant is uitgerust met een batterij van 81,4 kWh.

Beide modellen maken gebruik van een elektromotor van 150 kW/283 Nm, die een beste acceleratietijd van 0-100 km/u van 7,5 seconden mogelijk maakt. De topsnelheid van de EV3 bedraagt 170 km/u.

“De Kia EV3 is ontworpen en ontwikkeld om te voldoen aan de behoeften van klanten die een auto willen die past bij hun duurzaamheidswaarden, maar die geen concessies willen doen aan hun praktische dagelijkse behoeften. Het biedt een van de beste woon- en bagagematen in zijn klasse, terwijl onze flexibele E-GMP-architectuur een best-in-class AER-rijbereik biedt. Met de EV3 heeft Kia het EV SUV-segment opnieuw gedefinieerd om een compact model te creëren dat volledig is uitgerust met innovatieve technologie en functies”, aldus Spencer Cho, Vice President en Head of Global Business Planning.

Net als bij de grotere EV9 SUV hebben de ingenieurs van Kia geen middel onbeproefd gelaten in het streven naar optimale efficiëntie met de EV3. Het beschikt over een verbeterde aerodynamica van de carrosserie, met een volledige 3D-undercover om een indrukwekkend lage luchtweerstandscoëfficiënt van 0,263 Cd te leveren. State-of-the-art Battery Management Unit (BMU) en Cell Monitoring Unit (CMU)-technologie zorgt ervoor dat de 58,3 kWh en 81,4 kWh hoogspanningsbatterijsystemen energie zo efficiënt mogelijk gebruiken.

De EV3 Long Range biedt een geschatte actieradius van maximaal 600 km (WLTP). Deze indrukwekkende flexibiliteit geeft degenen die voor het eerst een stap zetten in elektrische mobiliteit het volste vertrouwen om lange ritten aan te kunnen. Wanneer de batterij van de EV3 uiteindelijk moet worden bijgevuld, kunnen de inzittenden ontspannen in het comfort van het interieur dat lijkt op woonruimte, want met Kia’s geavanceerde Vehicle Charging Management System kan de batterij in ongeveer 31 minuten van 10 tot 80 procent worden opgeladen2

Technologie en veiligheid in de compacte sector
Kia heeft de EV3 uitgerust met een reeks ultrageavanceerde veiligheids-, rij-, gemaks- en oplaadfuncties die gewoonlijk zijn voorbehouden aan de sector van grote EV-SUV’s. Dit creëert een verbeterde eigendomspropositie die aanzienlijk groter is dan wat momenteel wordt aangeboden in de bestaande compacte SUV-sector en biedt een transformerende en superieure rijervaring in vergelijking met voertuigen met een verbrandingsmotor (ICE).

De Advanced Driving Assistance Systems (ADAS)-technologie van de auto omvat Electric Dynamic Torque Vectoring Control (eDTVC) om ervoor te zorgen dat de EV3 zijn vermogen soepel en stabiel op de weg overbrengt. Forward Collision-Avoidance Assist, Lane Keeping Assist, Highway Driving Assist en Reverse Parking Collision-Avoidance Assist bieden extra ondersteuning en geruststelling voor bestuurders tijdens elke rit, hoe lang of kort ook.

Met Kia’s Remote Smart Parking Assist kunnen eigenaars de EV3 zelfverzekerd en veilig in en uit krappe ruimtes manoeuvreren zonder dat de bestuurder in de auto hoeft te zitten. Het 12-inch Head-up Display (HUD) projecteert informatie op de voorruit om afleiding van de bestuurder tot een minimum te beperken.

De EV3 is het eerste model dat profiteert van Kia’s nieuwe i-Pedal 3.0 regeneratieve remtechnologie, waarmee de bestuurder het niveau van regeneratief remmen kan aanpassen aan zijn voorkeur, waardoor rijden met één pedaal mogelijk wordt. Dit maximaliseert de energie-efficiëntie en vermindert merkbaar de vermoeidheid tijdens lange ritten, waardoor het voertuig verder kan rijden op een enkele lading en de reis boeiender, aangenamer en comfortabeler wordt.

Met de EV3 is Kia de eerste fabrikant die Vehicle-to-Load (V2L)-laden naar het segment van de compacte EV-SUV’s brengt, waardoor inzittenden de vrijheid en flexibiliteit krijgen om externe apparaten zoals laptops, kleine koelkasten, koffiezetapparaten of haardrogers van stroom te voorzien. Met Kia’s Digital Key 2.0 hoeven klanten geen fysieke sleutels mee te nemen door de EV3 te ontgrendelen en te starten met alleen hun smartphone of smartwatch. Ze kunnen de digitale sleutel van de EV3 ook gemakkelijk delen met vrienden en familie.

Om de transformerende ervaring van
het interieur als woonruimte aan te vullen, heeft Kia de EV3 uitgerust met een holistische reeks connectiviteits- en entertainmentfuncties. De meeste hiervan zijn ontworpen om veilig te worden gebruikt terwijl het voertuig in beweging is, terwijl andere uitsluitend kunnen worden ervaren wanneer de auto stilstaat en Park is geselecteerd.

Kia biedt verschillende streambare content via zijn Premium Streaming-service, geleverd via LG’s Automotive Content Platform (ACP), mogelijk gemaakt door webOS. Kia biedt ook arcadespellen aan, zodat inzittenden kunnen genieten van gamen in de auto. De meeslepende ervaring wordt verder versterkt door de geluidskwaliteit van het Harman Kardon-audiosysteem van de EV3, dat een ervaring biedt die lijkt op een thuisbioscoop.

“Auto’s zijn niet langer alleen een vervoermiddel, maar een verlengstuk van onze ‘levensruimte’. De EV3 is ontwikkeld met tal van klantgerichte innovaties en biedt onze klanten een meeslepende contentconsumptie-ervaring met onze premium streamingdiensten en toonaangevend geluidssysteem”, aldus Chang Sung Ryu, Senior Vice President en Head of Global Brand & CX. “Deze voorbeelden bieden de mogelijkheid om het interieur van de EV3 digitaal aan te passen via de Kia Connect Store op dezelfde manier als een smartphone zou personaliseren, en naast de introductie van Kia’s AI-assistent laten deze voorbeelden nog eens zien hoe de EV3 reageert op de steeds veranderende behoeften van klanten.”

Met de EV3 kunnen inzittenden het dashboard en het infotainmentsysteem van hun auto personaliseren met op het NBA-team geïnspireerde displaythema’s. Deze thema’s tonen de kleuren, graphics en animaties van de teams en zijn gemakkelijk toegankelijk via de digitale Kia Connect Store. Kia is van plan om de selectie van displaythema’s in de toekomst uit te breiden, met nog meer aanpassingsmogelijkheden.

De EV3 is het eerste EV-model met Kia’s AI Assistant-technologie, die onlangs zijn debuut maakte op de Kia K4 compacte sedan. Deze technologie biedt klanten nieuwe en innovatieve manieren om direct en intuïtief met de functies van het voertuig te communiceren en deze te bedienen, waardoor het gemak wordt vergroot en de productiviteit tijdens hun verblijf in het voertuig wordt geoptimaliseerd. Deze mensachtige assistent zal gebruikers altijd ondersteunen en inspireren terwijl ze de wereld verkennen. Kia zal binnenkort beginnen met de uitrol van deze functies in andere EV-modellen, te beginnen met de EV3.

Met de integratie van generatieve AI is de spraakassistent van Kia nu nog capabeler. Generatieve AI begrijpt complexe contexten door middel van begrip van natuurlijke taal, waardoor het op natuurlijke wijze met gebruikers kan converseren. De AI-assistent kan de reisplanning ondersteunen en klanten begeleiden om optimaal te profiteren van de functies van het voertuig, waaronder entertainment en het zoeken naar informatie.

Kia, dat in eerste instantie in massaproductie in Zuid-Korea zal worden geïmplementeerd, is van plan het domein en de diensten van AI Assistant in Europa uit te breiden. Deze technologie evolueert voortdurend en zal in de toekomst nog meer voordelen voor klanten opleveren.

Kia’s wereldwijde campagne voor de EV3: ‘Een bewegende kracht’Kia
gaat een reeks wereldwijde campagneactiviteiten ontketenen, samengevat in de stelling ‘een bewegende kracht’. Deze verklaring spreekt over de toewijding van het bedrijf aan innovatie door middel van geavanceerd ontwerp en technologie, evenals zijn vastberadenheid om zijn aanbod uit te breiden. De introductie van de EV3 zal duurzamere, efficiëntere en gemakkelijkere mobiliteit opleveren om de toegankelijkheid van EV’s voor iedereen te verbeteren.

De EV3 zal in juli 2024 eerst in Korea worden geïntroduceerd, gevolgd door de Europese lancering in de tweede helft van het jaar. Kia heeft plannen om de verkoop van EV3 verder uit te breiden naar andere regio’s, met volgende lanceringen die te verwachten zijn na de toetreding tot de Europese markt.

Technische specificatie en afmetingen**

Batterij-opties, actieradius, vermogen en opladen
Batterij opties 58,3 kWh 81,4 kWh
Gericht bereik Nader te bepalen 600km
Macht 150kW/204pk
Koppel 283 NM
DC-laadvermogen 102kW 128kW
DC-laadtijd

 

~31m
Afmetingen (buitenkant) (mm)
Lengte 4,300
Breedte 1,850
Hoogte 1,560
Wielbasis

 

2,680
Afmetingen (binnenkant) (mm)
Beenruimte voorin 1,060
Beenruimte achterin 950
Stahoogte voorin 1,015
Stahoogte achterin

 

955
Opbergruimte (liter)
Kofferbak – Achterbank rechtop 460
Kofferbak – Achterbank neergeklapt 1,250
Geknepen 25

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait