Renault 5 E-Tech electric: eerste twee versies kunnen besteld worden

  • Renault 5 E-Tech electric biedt twee rijbereiken om in te spelen op de verschillende gebruikstoepassingen van klanten:
    • stadsbereik tot 300 km[1] (batterij van 40 kWh), verkrijgbaar vanaf € 25.000 en waarvan de verschillende versies in 2025 worden gecommercialiseerd.
    • comfortbereik tot 410 km volgens WLTP (batterij van 52 kWh), waarvan de bestellingen voor het grote publiek op 31 mei worden geopend in de versies techno en iconic cinq.
  • Renault 5 E-Tech electric techno versie in comfortautonomie (batterij van 52 kWh) is verkrijgbaar vanaf € 32.900 BTWi in België. Renault 5 E-Tech electric iconic cinq versie autonomie comfort (batterij van 52 kWh) is verkrijgbaar vanaf € 34.900 BTWi in België
  • Het gamma Renault 5 E-Tech electric komt in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5000€.

[1] In afwachting van WLTP-homologatie

Renault 5 E-Tech electric heeft alles in huis om de overstap naar elektrische aandrijving zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Met een design “coup de cœur”, een wegligging en een dynamiek die ongekend is in het B-segment, biedt het popicoon een heerlijke en gemakkelijke ervaring van elektrische en digitale technologie.

Renault 5 E-Tech electric is uitgerust met de nieuwste generatie van het OpenR Link systeem met geïntegreerde Google, aangevuld met meer dan 50 applicaties en praktische diensten. Het OpenR Link systeem biedt een gebruiksgemak dat ongeëvenaard is in de autowereld. De auto zal in een korte productiecyclus worden geproduceerd in de fabriek in Douai, waarbij gebruik wordt gemaakt van een compact ecosysteem van leveranciers in een straal van 300 km rond de pool “ElectriCity”.

Renault 5 E-Tech electric bewijst dat Renault Group uitmunt in het ontwerpen en produceren van kleine, lichte, competitieve en populaire elektrische voertuigen, die essentieel zijn voor het succes van de elektrische transitie op de automarkt.

5 versies verkrijgbaar tegen 2025

Renault 5 E-Tech electric zal tegen 2025 verkrijgbaar zijn in 5 uitvoeringen: five, evolution, techno, iconic cinq en de speciale reeks Roland Garros. De bestellingen worden eerst geopend voor de techno- en iconic cinq-versies, uitgerust met een batterij (52 kWh) die goed is voor een comfortbereik tot 410 km volgens WLTP. In 2025 zullen alle versies besteld kunnen worden.

 

Twee voorgestelde rijbereiken 

Op de Renault 5 E-Tech electric zijn twee lithium-ionbatterijen verkrijgbaar. De eerste, met een stadsbereik, heeft een capaciteit van 40 kWh en een actieradius tot 300 km[1]. Deze batterij zal in 2025 gecommercialiseerd worden met een instapprijs vanaf € 25.000.

De capaciteit van de comfortbatterij bedraagt 52 kWh, waarmee men tot 410 km ver kan rijden volgens WLTP. De bestellingen worden eerst geopend voor twee versies met deze batterij: techno en iconic cinq. Beide versies beschikken over:

  • de nieuwe 150 pk sterke elektromotor, ontworpen door Ampere. Daarmee accelereert de Renault E-Tech electric van 0 naar 100 km/u in minder dan 8 seconden. Hij bevat geen zeldzame aardmetalen en wordt geproduceerd in de fabriek van Cléon, in Seine Maritime.
  • de nieuwe AC-tweerichtingslader van 11 kW die de volgende diensten mogelijk maakt:
    • power to object (tweerichtingsladen vehicle to load) om met de batterij van de auto een apparaat op te laden, bijvoorbeeld een elektrische step.
    • Mobilize Power (tweerichtingsladen vehicle to grid). Dankzij het tweerichtingsladen wordt de batterij automatisch opgeladen wanneer de vraag naar elektriciteit laag is. Wanneer de vraag hoog is, levert de batterij energie terug aan het net en kan op thuisladen worden bespaard (beschikbaar vanaf 2026 in België).
  • een lader voor gelijkstroom om aan te sluiten op snellaadpalen. Met een piek van 100 kW DC heeft de R5 E-Tech electric aan dertig minuten genoeg om van 15% naar 80% op te laden.

 

Voorrang aan houders van de R5 R Pass

Houders van de R5 R Pass zullen als eersten de Renault 5 E-tech electric kunnen bestellen in de versies techno en iconic cinq met de comfortbatterij (52 kWh). De Renault-concessiehouder voor wie ze hebben gekozen bij de aankoop van de R5 R Pass, zal contact met hen opnemen. Ze hebben dan 10 dagen tijd (tot en met 30 mei) om hun Renault 5 E-Tech electric te configureren en te bestellen. Zo zullen ze als een van de eerste klanten hun wagen in ontvangst mogen nemen.

Vanaf 31 mei worden de bestellingen geopend voor het grote publiek, nog steeds in de versies techno en iconic cinq met de batterij van 52 kWh.

Ongeziene personaliseringsaccessoires

Bij de lancering kunnen klanten kiezen uit vijf kleuren: popgeel!, popgroen!, nachtblauw, parelmoerwit en sterzwart. Ze kunnen hun eigen Renault 5 E-Tech electric configureren met een volledig gamma van 104 accessoires. Aan de buitenkant worden personaliseringssets op het dak en de voordeuren aangeboden in twee versies, die elk verkrijgbaar zijn in twee kleuren:

  • NumbeR5 in rood of zwart
  •  Unlimited 5 in gold en silver

Binnenin is de 19 liter opbergruimte in het interieur uiterst configureerbaar en personaliseerbaar dankzij 3D-geprinte accessoires uit de fabriek van Flins.  Met de Renault 5 E-Tech electric zijn vlekken en kruimels op de mooie bekleding verleden tijd dankzij een speciale gevlochten mand van riet om de baguette die u bij de bakker hebt gekocht te vervoeren. En het summum van verfijning wordt bereikt met de personaliseerbare versnellingspook ‘e-pop shifter’.

Vanaf vandaag zijn er 200 combinaties mogelijk met de kleuren, velgen, stickers en sierstrips. Zo kunnen klanten hun gepersonaliseerde Renault 5 E-Tech electric samenstellen.

 

Prijs en upgrade van de Renault 5 E-Tech electric

De versies die beschikbaar zijn bij het openen van de bestellingen, techno en iconic cinq, zijn standaard rijkelijk uitgerust met een warmtepomp, een AC-tweerichtingslader van 11 kW, een snelllader tot 100 kW DC, automatische airconditioning, 18” lichtmetalen velgen, een achteruitrijcamera, een adaptieve snelheidsregelaar en een dubbel horizontaal scherm met het 10” digitale dashboard en het centrale scherm van 10,1”, uitgerust met het openR Link-multimediasysteem met geïntegreerde Google-diensten en de veelgeprezen elektrische routeplanner.

Het gamma Renault 5 E-Tech electric komt in aanmerking voor de Vlaamse premie van 5000€.

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait