McLaren Formula 1 Team lanceert op maat gemaakte Senna-livery voor de Grand Prix van Monaco in 2024

“McLaren SENNA” wordt gepresenteerd door OKX en in samenwerking met Senna Brand

 

Het McLaren Formule 1-team heeft vandaag een op maat gemaakte, eenmalige Ayrton Senna-geïnspireerde kleurstelling aangekondigd om op zijn auto’s te rijden tijdens de Grand Prix van Monaco in 2024.

 

In samenwerking met Senna Brand en McLaren Racing Official Primary Partner OKX, viert de campagne “McLaren SENNA presented by OKX” Senna’s ongelooflijke race-erfenis. De livery is een eerbetoon aan hem, ter herinnering aan zijn leven en impact op McLaren en de Formule 1, dertig jaar na zijn overlijden. De levendige gele, groene en blauwe kleurstelling is geïnspireerd op zijn iconische helm en zal tijdens het Grand Prix-weekend van Monaco in 2024 op de MCL38 te zien zijn.

 

Senna is de meest succesvolle coureur van McLaren, racete tussen 1988 en 1993 voor het team en claimde 35 van zijn 41 Grands Prix-overwinningen, drie coureurskampioenschappen en vier constructeurskampioenschappen in zijn tijd bij het team uit Woking. Senna en Monaco zijn ook synoniem, met zijn zes overwinningen die hem de ‘koning van Monaco’ noemden, waaronder vijf opeenvolgende overwinningen tussen 1989 en 1993. Dit maakt het Circuit de Monaco een symbolische locatie voor het team om hem te vieren.

 

McLaren Automotive bracht vandaag ook hulde aan de nalatenschap van Ayrton Senna met de onthulling van een eenmalige versie van de McLaren Senna-straatauto. Deze op maat gemaakte McLaren Senna, genaamd Senna Sempre, vormt een aanvulling op de Formule 1-kleurstelling door vergelijkbare ontwerpelementen te integreren. De kleurrijke kleurstelling, gemaakt en met de hand geschilderd door McLaren Special Operations, is ook geïnspireerd op zijn helm, waarbij zijn gele, groene en blauwe kleuren worden gemengd, terwijl hij vakkundig aangebrachte dot matrix-portretten van Ayrton en andere Senna-referenties bevat.

 

Het team zal dit weekend ook een op Senna geïnspireerd tenue dragen, waarbij zowel Lando Norris als Oscar Piastri op maat gemaakte overalls dragen. Om de campagne op het circuit te ondersteunen, kunnen fans hun eigen deel van deze viering bezitten, met een aangepaste reeks merchandise, geïnspireerd op de kleuren van Senna en de McLaren-teamkleurstelling in zijn tijd. De Senna x Monaco-lijn is binnenkort te koop in de McLaren Store.  

  

Sinds OKX, een toonaangevend crypto-uitwisselings- en Web3-technologiebedrijf, een primaire partner van het McLaren Formula 1-team is geworden, is het de wereldwijde fanervaring van het team blijven ondersteunen door hen opwindende kansen en productinnovaties te bieden om hen dichter bij de actie te brengen. Of dat nu is via de limited-edition Stealth Mode-livery die te zien was tijdens de Grand Prix van Singapore in 2023, of in deze echt speciale campagne om het leven van Ayrton Senna te vieren, OKX zal zij aan zij staan met het McLaren Formule 1-team.

 

De Grand Prix van Monaco 2024 vindt plaats tussen 24 en 26 mei op het Circuit de Monaco in Monte Carlo.

 

Zak Brown, CEO van McLaren Racing, zei: 

“Het team is er trots op om het buitengewone leven en de race-erfenis van Ayrton Senna te erkennen en te vieren door middel van deze McLaren-kleurstelling. Senna wordt nog steeds vereerd en gerespecteerd als het grootste icoon van de Formule 1 en de meest gedecoreerde coureur van McLaren. Zijn impact op McLaren is enorm, niet alleen door zijn racerecord, maar ook door zijn aanwezigheid binnen het team, en nu zijn nalatenschap, dus het is een eer om voor hem te racen op zijn meest succesvolle circuit in zijn groene, gele en blauwe kleuren.

“Het is geweldig om samen te werken aan de “McLaren SENNA presented by OKX”-campagne met Senna Brand, in samenwerking met Official Presenting Partner OKX en samen met onze collega’s in McLaren Automotive. Omdat het de dertigste verjaardag van zijn overlijden is, kiest het team ervoor om zijn leven te erkennen en te vieren op een van zijn favoriete en meest succesvolle plekken om te racen, Monaco. We kijken ernaar uit om dit weekend in deze levendige en mooie kleurstelling te racen.”

 

Haider Rafique, CMO, OKX, zei:

“Onze samenwerking aan de Senna-livery tijdens de Grand Prix van Monaco is meer dan alleen een eerbetoon; het is een viering van Ayrton Senna’s ongeëvenaarde nalatenschap en zijn diepgaande impact op de racewereld en McLaren zelf. Senna inspireerde een generatie en het is onze bedoeling bij OKX om de brug te slaan tussen de jongere generatie en zijn nalatenschap. Daarom wilden we deel uitmaken van dit initiatief, niet alleen om een racelegende te herdenken, maar als een levend eerbetoon dat resoneert met zowel fans als deelnemers, en ervoor zorgt dat Senna’s nalatenschap de wereld van de Formule 1 en daarbuiten blijft beïnvloeden.”

Bianca Senna, Senna Brand, zei:

“Het is een eer om Ayrton te erkennen door middel van deze kleurstellingen in samenwerking met zowel McLaren Racing als McLaren Automotive. Het is een fantastische manier om zijn leven en nalatenschap te vieren door middel van zijn iconische kleuren op beide auto’s. McLaren betekende veel voor hem en samen behaalden ze veel successen, waarvan een groot deel nog steeds door zovelen wordt herinnerd. Het zal speciaal zijn om hem door de straten van Monaco te zien racen, een circuit dat hem zoveel vreugde en veel triomfen heeft bezorgd.”

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait