Total Energies 6 Hours of Spa-Francorchamps: een teleurstellend maar weinig verrassend resultaat voor Peugeot Sport

  • Na als 13een 15e te zijngestart, eindigde de PEUGEOT 9X8 2024 op de 9een 14eplaats.

 

  • Team Peugeot TotalEnergies verzamelde waardevolle gegevens in de aanloop naar de 24 uur van Le Mans (15/16 juni).

 

  • De race kreeg bijna twee uur een rode vlag voordat hij werd herstart en verlengd met een uur en 44 minuten. Team Peugeot TotalEnergies slaagde erin zich aan te passen.

 

 

Zo’n 88.180 fans (een recordopkomst voor een ander WEC-evenement dan Le Mans) kwamen dit jaar naar de 6 uur van Spa-Francorchamps kijken en werden getrakteerd op een stralende zon terwijl de actie zich ontvouwde in de “Achtbaan van de Ardennen”. De race werd lange tijd stilgelegd na een aantal incidenten op de baan.

 

Na zich als 13een 15e te hebben gekwalificeerd, wilde de PEUGEOT 9X8 2024 weer opklimmen in het klassement en vooral het evenement in Spa uitrijden om zoveel mogelijk gegevens te verzamelen voor de 24 uur van Le Mans. Zeeindigden op de 9e en 14eplaats.

 

Nico Müller (nr. 93 PEUGEOT) en Paul Di Resta (nr. 94 PEUGEOT) waren belast met de openingsstint voor deze derde ronde van het kampioenschap. Helaas moest de nr. 94 PEUGEOT 9X8 na vier ronden terug naar de pits voor een reset nadat er bij de start een foutmelding van het hybridesysteem was afgegaan. Tegen het einde van de race hield een lekke band linksachter de auto met nummer 94 verder op, die sinds het begin van het seizoen pech heeft gehad.

 

Ondertussen bleef Nico Muller meer dan drie uur op de baan voordat hij het stokje overdroeg aan Mikkel Jensen voor een dubbele stint.

 

Om 17.12 uur werd de race afgevlagd na een zware crash waarbij de nr. 2 Cadillac en de nr. 31 BMW betrokken waren. De race werd om 19.10 uur hervat achter de safety car voor nog eens een uur en 44 minuten. Bij de herstart zorgde een offsetstrategie ervoor dat de auto met nummer 93 een paar posities kon winnen, terwijl hij erin slaagde om in dezelfde ronde als de leider te blijven. Mikkel Jensen wist vervolgens een plaats in de top tien vast te houden en nog een constructeurspunt voor Peugeot veilig te stellen.

 

Team Peugeot TotalEnergies kijkt er nu naar uit om zijn fans en alle Endurance-liefhebbers over een maand in Noord-Frankrijk te zien voor de 92eeditie van de 24 uur van Le Mans (15/16 juni).

 

 

 

 

 

Olivier Jansonnie, technisch directeur van het WEC van Peugeot Sport

“Het was een moeilijke race qua tempo, maar we wisten dat dat na de vrije training het geval zou zijn. We hebben ons uiterste best gedaan. Niemand had verwacht dat de race zou herstarten na twee uur met een rode vlag, maar we hebben ons zo goed mogelijk aangepast… Op de nr. 94 PEUGEOT 9X8 hadden we een klein probleem met het hybridesysteem, waardoor een reset nodig was. Er waren geen problemen met de nr. 93 PEUGEOT 9X8 en we slaagden erin om tot een paar ronden voor het einde in dezelfde ronde als de leider te blijven. We hadden een goede strategie en er waren geen fouten bij de pitstops. Dat belooft veel goeds voor Le Mans, maar we zullen meer tempo moeten vinden.”

Nico Müller (nr. 93 PEUGEOT 9X8)

“De race duurde iets langer dan verwacht, maar ik ben blij voor de fans dat ze een goed einde van de race hebben kunnen zien. De sfeer rond de baan was ongelooflijk! We hadden een goede race en P10 was het beste waar we op hadden kunnen hopen, denk ik. Ik heb een goede start van de race gemaakt. We hebben geen slechte beslissingen genomen, maar we hadden misschien ook niet zoveel geluk als we hadden kunnen zijn. De auto werkte goed en we beginnen hem nu beter te begrijpen, dus dat is een grote stap voorwaarts. We hebben veel data te analyseren voor Le Mans.”

Paul Di Resta (nr. 94 PEUGEOT 9X8)

“Ik had een alarm, dus ik moest naar de pits komen voor een reset. We hadden nog maar vier ronden te gaan en we hadden al een ronde achterstand op de leiders, dus het was erg moeilijk, net als in de laatste twee races. Maar je moet verder en vooruitkijken naar de volgende ronde, het is de belangrijkste race van het jaar. Team Peugeot TotalEnergies is goed voorbereid en we moeten voortbouwen op het momentum dat we vorig jaar in Le Mans hadden. Het aftellen is begonnen, er is nu nog iets meer dan een maand te gaan.”

 

Peugeot Sport nieuws

Vind al het laatste nieuws over Peugeot Sport op de nieuwe website (www.peugeot-sport.com) en op de volgende platforms:

Twitter: @peugeotsport

Facebook: @peugeot.sport

Instagram: @peugeotsportofficial

YouTube: Peugeot Sport Official

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Please reload

Please Wait