- Nu online: “Concepts & Studies”, “The Golden Sixties” en “Touring Cars”
- Rijk merkerfgoed: ontdek 24/7 opellegendes en klassiekers
- Voor elke smaak: in totaal acht thematours met tentoonstellingen van 1899 tot de jaren 2000
Rüsselsheim. De modellen van Opel zijn emotioneel, efficiënt, al grotendeels geëlektrificeerd – en tegelijkertijd is de autofabrikant uit Rüsselsheim zich terdege bewust van zijn rijke merkerfgoed. Het nieuwe gezicht van het merk Opel Vizier, geïnspireerd op de voorkant van de legendarische Manta, is momenteel het meest opvallende voorbeeld. Degenen die meer willen weten over de voertuigen uit meer dan 160 jaar geschiedenis van het bedrijf – waaronder veel meer dan 120 jaar autoproductietraditie – kunnen eenvoudig online gaan en door de uitgebreide Opel Classic-collectie klikken. Deze collectie wordt nu nog uitgebreider. Aan de virtuele 360-graden tours zijn drie nieuwe onderwerpen toegevoegd: “Concepts & Studies”, “Touring Cars” en “The Golden Sixties”.
“Opel heeft innovatie altijd gecombineerd met traditie om auto’s te ontwikkelen die vol zitten met geavanceerde technologieën en tegelijkertijd emoties oproepen. Met de drie nieuwe virtuele rondleidingen kunnen bezoekers nu nog dieper in de Opel-wereld duiken. Daardoor zullen ze veel spannende feiten of zelfs enkele goed bewaarde ‘geheimen’ leren over studies, sportwagens en klassieke auto’s die echte iconen zijn geworden”, aldus Opel Classic-directeur Leif Rohwedder.
“Concepts & Studies”: Futuristisch, innovatief en soms een beetje gek
Prototypes, concept cars en designstudies fleuren elke klassieke autocollectie op. Bij Opel zijn veel van die veelal unieke hedendaagse voertuigen bewaard gebleven. Deze omvatten vroege tentoonstellingen zoals een nauwkeurige replica van de 1938 Opel Kadett tweezitter, die destijds werd ontwikkeld onder de codenaam “Strolch” en kan worden beschouwd als de voorvader van alle sportieve Kadett- en Astra-modellen. De Experimental GT is ook legendarisch: de sportwagenstudie veroorzaakte een storm van enthousiasme op de IAA van 1965 – en was de allereerste conceptauto van een Duitse fabrikant. Andere hoogtepunten van deze tour zijn de 326 kW/444 pk sterke Astra OPC X-treme uitgerust met carbon carrosserie en vleugeldeuren, evenals de GT X Experimental. In 2018 presenteerde de volledig elektrische SUV-studie voor het eerst het ‘Vizor’-front van de huidige Opel-modellen.
“Touring Cars”: compromisloos bijgesneden voor maximale prestaties
De virtuele “Touring Cars” tour zal ook emoties oproepen en de adrenaline laten stromen. Omdat het autosporterfgoed van het merk veelzijdig is. En het heeft een grote traditie – al in 1899 verscheen de eerste Opel-racewagen op de startgrid. Naast de rallyauto’s zijn de toerwagens die compromisloos zijn getrimd voor topprestaties het meest fascinerend. Racelegendes als de Opel Rekord C “Black Widow” of de Kadett GSi 16V DTM, die fans vanaf 1989 op de circuits in vervoering brachten, spreken voor zich. Vanaf 2000 deed Opel met de speciaal ontwikkelde Astra V8 Coupé mee aan de German Touring Car Masters – en behaalde meteen de tweede plaats. Verdere wedstrijden volgden, zoals de legendarische 24-uursrace op de Nürburgring. Daar pakte de hightech Astra in 2003 de eindzege – en werd daarna in zijn oorspronkelijke staat bewaard, inclusief baanvuil en champagnespetters van de overwinningsceremonie.
“The Golden Sixties”: Tijdloze schoonheid en persoonlijke vrijheid
“The Golden Sixties” zorgt voor een wat meer ontspannen maar even fascinerende terugblik. Glinsterend chroom, witte banden, grote ramen – de klassieke auto’s van dit tijdperk belichamen tijdloze schoonheid en individuele vrijheid. Opel-iconen uit het decennium van Woodstock, de maanlanding en kleurentelevisie omvatten hoogtepunten zoals de Opel Rekord P2 Coupé uit 1962, die gekscherend de bijnaam “Racing Boot” kreeg dankzij zijn korte dak en lange achterkant. In 1965 kreeg de luxeklasse van Opel een nieuwe toevoeging in zijn meest elegante vorm: de Diplomat V8 Coupé – het meest exclusieve voertuig in het Rüsselsheim-modellengamma – werd geproduceerd door carrosseriebouwer Karmann. De exclusiviteit komt ook tot uiting in de productiecijfers: tot 1967 werden er slechts 347 exemplaren gebouwd. De in hetzelfde jaar gepresenteerde Rekord B is al even legendarisch: enerzijds vanwege zijn baanbrekende ‘CIH’-motor, en anderzijds vanwege een van zijn eigenaren. Niemand minder dan Sepp Herberger, coach van het Duitse wk-winnende voetbalteam van 1954, noemde het Opel-middenklassemodel trots het zijne.
De virtuele Opel Classic thematours in één oogopslag:
- Alternatieve aandrijvingen
- Rally racen
- Roaring Twenties
- Mobiliteit voor miljoenen
- 160 jaar Opel
- Concepten & Studies nieuw
- De Golden Sixties nieuw
- Touring Cars nieuw
… en hier kunt u de “heilige hallen” van de Opel Classic-collectie betreden.